Gorenjski policisti zalotili 'ekstremno pijana' voznika, v Seči voznica napihala skoraj promil

Eden izmed pijanih voznikov, ki so ju obravnavali gorenjski policisti, je imel v izdihanem zraku več kot 3,5 promila alkohola. Policisti so ga obravnavali, potem ko so dobili prijavo, da je voznika obšla slabost. Drugi pijani voznik je ogrožal soudeležence v prometu na gorenjski avtocesti.  

Gorenjski policisti so obravnavali kar dva voznika, ki sta vozila pod precejšnjim vplivom alkohola. Šlo je za dva ''ekstremno pijana'' voznika, se je izrazil tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj Bojan Kos. Eden izmed njiju je namreč imel v izdihanem zraku več kot 3,5 promila alkohola. 

Policisti so se v Tržiču odzvali na klic zdravnika, ki je prijavil, da na cesti pomagajo vozniku, ki mu je postalo slabo. Slabo mu je bilo zaradi preveč popitega alkohola, so hitro ugotovili policisti. Odredili so preizkus, ki je pokazal kar 1,74 mg/l alkohola (več kot 3,5 promila). 

Drugega močno pijanega voznika pa so policisti obravnavali na gorenjski avtocesti, ko so pozno zvečer dobili prijavo o nezanesljivi vožnji. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 1,25 mg/l alkohola (več kot 2,5 promila). Voznik je, kot je povedal Kos, ob ustavitvi povzročil še prometno nesrečo z materialno škodo, saj je med manevriranjem na počivališču trčil v odbojno ograjo. Policisti so ga zato obravnavali tako zaradi vožnje pod vplivom alkohola kot zaradi povzročitve prometne nesreče.

V obeh primerih sta si voznika z nespametnim početjem prislužila 18 kazenskih točk, ki pomenijo takojšnje prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Policisti bodo o njunih prekrških obvestili tudi pristojno okrajno sodišče. 

Kos še opozarja, da po popivanju nikar ne sedite za volan, ker s tem ogrožate sebe in druge udeležence v prometu. 

Alkohol za volanom

Policisti so imeli precej dela s pijanimi vozniki. (Foto: Thinkstock)

V Ljubljani in Seči ujeli pijanega voznika in voznico

Ljubljanske policiste pa so v torek nekaj po 17. uri obvestili, da od Vojkove proti Dunajski cesti v Ljubljani vozi voznik osebnega vozila očitno pod vplivom alkohola, saj vijuga po celotnem vozišču. Voznika so zaustavili v bližnjem križišču. Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal en miligram alkohola na liter izdihane zraka oz. okoli dva promila. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog, začasno pa so mu odvzeli tudi vozniško dovoljenje, so danes sporočili s PU Ljubljana.

S PU Koper pa so sporočili, da so policisti včeraj ob 19. uri prejeli obvestilo o prometni nesreči. "Voznik osebnega vozila je vozil od Seče proti Sečovljam. Pred njim je vozila skupina vozil, za njim pa je z osebnim avtomobilom pripeljala voznica in zaradi prekratke varnostne razdalje trčil  vanj," je dejala Anita Leskovec s PU Koper. 

Sopotnica v prvem vozilu se je v nesreči poškodovala, povzročiteljici pa so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,48 mg/l. Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenje in ji izdali plačilni nalog.

Policisti so ob tem vse voznike opozorili, naj ne sedejo za volan, če so uživali alkohol, saj bi z vožnjo pod vplivom alkohola ogrožali sebe in druge udeležence v prometu. Poleg tega tvegajo tudi hudo prometno nesrečo. Posledice so lahko hude poškodbe, invalidnost ali celo smrt.

PREBERITE ŠE: Na pepelnično sredo se začenja tudi tradicionalna akcija 40 dni brez alkohola. 
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 86
 
Huntt 17.02.2018 16:46:08
Super samo preko dmeva ob lepem vremenu policija izvaja "kontrolo" v bistvu se luftajo. Ne upajo pa ponoči npr. v klub12 v ljubljani ker se ukakajo že pred vrati, itak jih niti not ne spustijo NOGO zone!!
Več komentarjev