Groza na silvestrovanju v Beogradu: med pesmijo Igra rokenrol cela Jugoslavija zabodel sedem ljudi

Za sedmerico, ki je novo leto pričakala pri beograjskem Narodnem gledališču, se je veselje končalo v bolnišnici. Med množico se je namreč pomešal neznanec, ki je nato izvlekel nož in zabodel sedem ljudi.

Žalost

Napadalec je praznovanje spremenil v pravo moro. (Simbolna fotografija) (Foto: Reuters)

Praznovanje novega leta se je pri beograjskem Narodnem gledališču končalo tragično. Med veselo množico se je namreč pomešal neznanec, ki je nato izvlekel nož in zabodel sedem ljudi, poroča srbski Blic.

Kot je povedala ena od prič, napadalec z nožem ni opletal naokoli, ampak se je sprehodil med ljudmi in zabodel tistega, ki ga je pač srečal. Ker pa se je vse skupaj odvilo izjemno hitro, drugi niti niso opazili, kaj se dogaja. "Bilo je bučno, on pa je napadel, ko je skupina Električni orgazam igrala pesem Igra rokenrol cela Jugoslavija," je povedal predstavnik policije Zoran Stanković.

Srbski B92 pa poroča, da naj bi do napada prišlo po kratkem prepiru. A ima policija težko nalogo s sestavljanjem koščkov sinočnjega dogajanja, saj je bila večina prisotnih tako pijanih, da niso bili sposobni dati izjave. "Alkohol in droge so naredili svoje," je prepričan predstavnik kriminalistov Vlastimir Vulekić.

Storilec je še vedno na begu, iskanje pa je oteženo, ker policija o dogajanju tudi ni bila obveščena takoj po dogodku, ampak so jih na to opozorili šele s klicem iz urgence, približno pol ure po prvem napadu.

Kot je še povedal Stanković naj bi sumili, da je storilec neuravnovešena oseba, imajo pa opis njegovega videza, kar naj bi jim pomagalo pri iskanju.

Med ranjenimi sta dva državljana Tunizije in pet Srbov, med njimi tudi novinar ene od srbskih televizij. Vsaj pet ljudi se še vedno zdravi v bolnišnici, čeprav njihovo življenje naj ne bi bilo ogroženo. Storilec jih je zabodel v trebuh, hrbet ali stegno.

To sicer ni prvi tovrsten primer, ki je pretresel Srbijo. Leta 2011 je bilo na Bir Festu prav tako zabodenih več ljudi, za napad pa je bila kasneje pred beograjskim sodiščem obsojena trojica fantov, starih od 20 do 22 let.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 111
glava2 23.04.2014 20:38:00
balkan...
Več komentarjev