Črna kronika

Grozil jim je z nožem, jih pretepel in okradel

Ljubljana, 13. 12. 2011 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski policisti so prostost odvzeli mladoletniku, ki je osumljen, da je s sostorilci oropal in pretepel več oseb. Napadi so se zgodili na Poljanski cesti in Potočnikovi ulici. Roparji so žrtvam grozili z nožem.

Ko je domnevni storilec napadel mladoletnika, je enemu nastavil rezilo noža na telo in grozil s poškodovanjem.
Ko je domnevni storilec napadel mladoletnika, je enemu nastavil rezilo noža na telo in grozil s poškodovanjem. FOTO: POP TV

Ljubljanski policisti so aretirali mladoletnika, ki je osumljen, da je 1. decembra s sostorilcem na Poljanski cesti v Ljubljani ustavil dva občana in od njiju z grožnjo zahteval denar. Domnevni storilec je grožnjo podkrepil z nožem. Enemu od občanov je ukradel nekaj deset evrov, nato pa s sostorilcem s kraja pobegnil. 5. decembra pa naj bi isti mladoletnik prav tako na Poljanski cesti z nožem grozil mladoletnikoma in od njiju zahteval denar. Tudi v tem primeru je bil zraven sostorilec, ki še ni identificiran. Roparja sta po kraji zbežala.

Že naslednji dan je osumljeni mladoletnik s sostorilci napadel dve osebi. Roparji so zahtevali denar in prenosne telefone. Eno osebo so tudi pretepli, ker jim ni hotela izročiti telefona. Istega dne so pretepli tudi eno osebo na Potočnikovi ulici. Oškodovanec sicer pri sebi ni imel nič gotovine in roparji so ostali praznih rok.

Policisti so na podlagi zbranih obvestil ugotovili, kdo je eden od storilcev, mu odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil hišni pripor.

V Domžalah so policisti aretirali 28-letnega Ljubljančana, ki naj bi dopoldne istega dne vlomil v stanovanjsko hišo v okolici Domžal. Iz hiše je ukradel nakit v vrednosti 1500 evrov. Policisti so ga izsledili na podlagi opisa. Preiskovalni sodnik je za 28-letnika odredil pripor.

Tudi na Viču so policisti aretirali vlomilca in tatu. 22-letnik iz okolice Brezovice pri Ljubljani je osumljen, da je v začetku avgusta vlomil v dve stanovanjski hiši na območju Brezovice. Iz ene je ukradel nakit in gotovino, iz druge pa ničesar. Osumljeni bo s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jimmy Jurjev
14. 12. 2011 22.30
sprašujem se kje so policisti ob takih dejanjh sredi belega dneva na ulici
bgtnhz
13. 12. 2011 22.58
+2
Kazni za roparje bi morali poostriti!
Jesus Christ
13. 12. 2011 18.57
+5
V večini takšni prestopniki prihajajo iz navidezno urejenih družin. Oče švercer, mama kao opravlja neka gospodinjska dela pri sosedih, denarja je že od šverca dovolj, mali ima polno rit vsega, vajen je, da mora denar v večjih količinah prihajati na povsem enostaven način brez kakršnekoli izobrazbe ali švicanja, starša sta seveda \"zaposlena\" vsak po svoje in se z njim nimata časa ukvarjat, apetit mladostnika pa je vse večji. Včeraj se je zadovoljil s prestižnimi sočnimi očali, danes hoče imeti boljši mobilnik, jutri bo hotel že prestižno ročno uro. Pa zakaj bi se matral z delom, saj njegovi \"tastari\" tudi vse čist na izi dobijo.
posiljatelj
13. 12. 2011 18.48
+0
sovražni govor, ker piše, da mladoletniki kradejo, grozijo z nožem in pretepajo
jezni_jezek
13. 12. 2011 11.38
+6
čez dalje več bo tega :(
acofranc
13. 12. 2011 12.01
+41
Ja bo, zaradi nesposobnosti staršev, ki niso sposobni vzgojiti svojih otrok.
kfa
13. 12. 2011 13.23
+2
Nesposobnost staršev se tudi pogojuje z njihovo zmožnostjo. Veliko staršev gara cele dneve da preživi družino in kot rezultat preprosto nimajo časa za otroke, ker so po delavniku preveč zmatrani in zafustrirani glede položnic.
Slava_Rusiji
13. 12. 2011 16.33
+1
Vedno več bo tega in vedno hujše bo :(((
dimmo
13. 12. 2011 16.48
+0
ja, nekateri starši jim pa že zdaj dajejo zgled.. in sicer negativnega, sepravi če že starši kradejo, zakaj nebi še otroci.. žal...
brice
14. 12. 2011 10.22
+1
se strinjam s KFA...ne morete za lumparije otrok kar naprej kriviti staršev. ACOFRANC, zbudi se že, živiš v preteklosti, danes je na žalost točno tako, kot je napisal KFA. Smrkavci so preveč prepuščeni ulici in ta jih vzgaja.