Črna kronika

Grozljive nesreče zaradi vožnje v napačno smer

Ljubljana, 08. 10. 2009 13.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Hrvaškem je vinjeni voznik med vožnjo v napačno smer na avtocesti čelno trčil v nasprotno vozeče vozilo. Oba voznika sta bila hudo poškodovana. V podobni nesreči pa je na nemški avtocesti umrlo pet oseb.

Grozljive nesreče zaradi vožnje v napačno smer na avtocesti se ne dogajajo samo v Sloveniji. O tovrstni nesreči poročajo s Hrvaške in tudi iz Nemčije.

Ob zagrebški obvoznici ob motelu Plitvice je vinjeni voznik clia, star 23 let, sprva počival na bencinskem servisu. Nato se je odločil nadaljevati pot in zapeljal na avtocesto, vendar v napačno smer. Po 500 metrih vožnje v nasprotno smer je danes okoli 5. ure čelno trčil v renault thalia, ki je pripeljal v pravi smeri. Voznika, oba hrvaška državljana, so hudo poškodovana prepeljali v bolnišnico. Za življenje 21-letnika iz thalie se še borijo, medtem ko je vinjeni povzročitelj izven življenjske nevarnosti. Sledi ovadba.

Po nesreči v Nemčiji
Po nesreči v Nemčiji FOTO:

Do nesreče zaradi vožnje v napačni smeri na avtocesti je prišlo tudi v nedeljo, 27. septembra, v Nemčiji, v bližini Altöttinga. Prav tako okoli 5. ure je vinjeni mladenič v BMW vozil v napačno smer. Po dveh kilometrih je čelno trčil v drug BMW in povzročil tragedijo, ki je vzela pet človeških življenj, ena oseba pa je bila hudo poškodovana. Umrli so bili stari od 20 do 28 let, med njimi je bil tudi povzročitelj.

Letos je sicer na slovenskih avtocestah zaradi vožnje v napačno smer umrlo že pet ljudi. Nedavno nesrečo na štajerski avtocesti, ki je terjala tri smrtne žrtve, je povzročil vinjen voznik.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (60)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yoga
11. 10. 2009 10.22
Preživela punca od prometne nesreče v arji vasi je ŽIVA! ne vem od kod vam nasprotne informacije. Menda ne boste še komentatorji klatili neumnosti kot jih ta portal...
teodora.
09. 10. 2009 15.54
Pa od kod vam to da je tud tretja punca podlegla poškodbam od petkove morije na avtocesti pri Arji vasi????? Kdo lah to potrdi?? Upam da nimate prav.
Mackica_MB
09. 10. 2009 10.13
seep, ti pa si skromen.... za vinjene voznike vse, ki povzročijo prometno z smrtnim izidom je treba nardit nov gloli otok pa naj tam 10 let kamne zlagajo al pa v rudniku delajo!! druga jih ne izuči....pa seveda nikoli v življenju več nebi dobil vozniškega dovoljenja.. za tiste ki pa samo materialno škodo povzročijo pa takšna denarna kazen, da v življenju nikoli več niti pomislo ne bi, da bi se pijan za volan vsedo!
Mi?o Muri?i
09. 10. 2009 10.01
škoda da nista ta dva iz thalie imela tolko moči da bi temu kretenu odprla glavo z bejzbolsko palico,da bi enkrat pisalo v naslovu POVZROČITELJ PROMETNE NESREČE NI PREŽIVEL!gor na kol bi ga mogla nabit in rečt policiji da ga je vrglo iz avta!
Petrov?an
09. 10. 2009 08.51
seep odlicna ideja!
bergfurer
09. 10. 2009 08.41
za CPP prekrške bi morali uvest družbena koristna dela, kot so pobiranje kamna po cesti, košnja trave, pranje prometnih znakov, čiščenje brežin, beljenje črt... Predvsem vzdrževalna dela na cesti. Peš, brez strojev. Samo lopata in metla. 500€ kazni, 1 mesec dela 7-15, hrana in prevoz v lastni režiji.
NeverJemi
09. 10. 2009 08.36
bkz....točno to...pa še nekaj...ta forum obstaja zato, da si damo tukaj duška in ne ukrenemo drugje nič
LosBlancos
09. 10. 2009 08.02
Kazni so pre mile!!!!!!!! Če napihaš nad dovoljeno mejo, takoj izpit uzet in to za 5 let. Te dobijo še enkrat pod vplivom alkohola pa doživljensko. Sploh se nebi zahebaval glede tega. Če greš za volan in si ga prej pil, je to namerno ogrožanje prometa. Sam si se tako odločil, zato pod 5 leti spluh ne govorimo. lp
prvee
09. 10. 2009 07.49
nightangel08.10.2009, 20:19 "Razlika med nesrečo v Nemčiji in to,ki se je zgodila pri nas v Arji vasi je ta, da je bilo pri nesreči v Nemčiji pravici zadoščeno in je umrl tudi bedak,ki je nesrečo povzročil! Drugače pa naj počivajo v miru punci in fant,ki so umrli v Arji vasi." Žalostni popravek, ...naj počivajo v miru 3-punce in fant.
nono1
09. 10. 2009 07.33
Vsekakor je ob porisotnosti alkohola sposobnost voznika veliko zmanjšana. Tu pa je po moje prisoten še veliko pomembnejši faktor. Prisotnost voznika pri vožnji, pozornost na signalizacijo, in normalna vožna brez objestnosti, izkazovanja in potrjevanja na cesti, ko se nakteri počutijo močni, posebni in zvišani nad ostalimi udeleženci v prometu, ki vozijo normalno.Bi bilo prav, da takšne voznike, ki tako ogrožajo druge takoj na mestu rigorozno kaznujejo naprimer. trajen odvzem vozniške dovoljenja, takojšen odvzem prevoznega srdstva in poštena denarna kazen. Seveda se bo spet kdo našel in začel filozofirat kako pa bo živel ali pa skrbel za družino ..... Kako pa se morajo zanjti tisti, ko so žrtve prometnih nezgod zaradi objestnosti drugih? Pa SREČNO VOŽNJO VSEM
mega359524
09. 10. 2009 07.05
ja kakšne tragedije se dogajajo,če je prisoten alkohol ter napačna smer vožnje.Treba je biti zbran kadar si za volanom.
GamadLeva
09. 10. 2009 01.55
Tale BMW so gasilci razrezal, zato tko zgleda - verjetno.
naivna
09. 10. 2009 01.31
Zalostno, toda resnicno alkohol in hitrost ubijata,! Ko si pod vplivom alkohola ali droge, ne mores nazmisljat normalno ( vsaj na nakatere zelo vpliva ), ni vsak clovek enak.
bkz
09. 10. 2009 01.25
Najlažje je naredit sistem, ki je vezan na voznika in le ta mora pred vžigom motorja pihniti v alkotest. Zelo, zelo lahko je naredit sistem, ki bi preprečeval hitrosti višje od 130km/h. Lahko je tudi narediti sistem, ki bi avtomatsko omejeval hitrosti na določenih cestnih odsekih. Prav tako je zelo lahko narediti avto, ki brez kakšnega servisa zdrži 100.00km. Še lažje je narediti sistem, ki bi beležil najvišje hitrosti za prevoženo pot. Še veliko lažje je narediti sistem, ki bi ''komuniciral'' z avtomobilom in bi preko recimo radijskih ali GPS signalov nadzoroval in tudi preprečeval recimo vožno v nasprotni smeri po avtocesti! Ampak...potem se ne bi dogajale nesreče: ne bi se kupovali rezervni deli, ne bi se prodajala zdravila za zdravljenje ponesrečenih, ne bi mogli pisati kazni za prekrške, ki polnijo državne blagajne po vsem svetu! Definitivno obstajajo pogoni, s katerimi bi avtomobil prevozil VELIKO več km z enim polnjenjem...brez nafte...ceneje...ampak...beri dalje: Sprijaznite se: tu smo za to, da kupujemo avte, se zabijamo, kupujemo rezervne dele in tankamo bencin. Spomnite se, kaj se je zgodilo v tej ''kao finančni'' krizi ki je oslabila avtomobilsko industrijo in prejsnjo ''naftno krizo''. Vse je obstalo...svet se je skoraj prenehal vrteti... Zato dragi moji...vozimo hitro, razbijajmo avte...kupujmo avte z 4,2L motorji in 18L porabe...saj le tako bo naš svet obstajal še naslednjih nekaj let. Malo offtopic, ampak kar se pač menimo o možnostih preprečevanja takšnih tragičnih nesreč!
kurbetina
09. 10. 2009 00.51
pa to ni res....
bostjan@kocevje.com
09. 10. 2009 00.48
ipr
09. 10. 2009 00.18
Moje mnenje je, da je edino fizično možno preprečit pijanim osebam, da ne bodo vozile. Saj obstajajo neki alkotesti v avtu, da ne vžge, če je voznik pijan. Mislim, da sem to nekje slišala. Noben zakon ne bo odvrnu pijane osebe, ki je zaradi popitega alkohola še posebej pogumna, da se ne usede za volan. Na žalost.
motofrik
08. 10. 2009 23.18
Če se je šel pa stavit, da si upa peljati v kontra stran na AC. Zmagal je... Pa tak pacient je direktiva za Ljubljana-Polje.
led zeppelin
08. 10. 2009 22.54
osebno ne vrjamem da si lohk tok pijan da greš vozt v nasprotno smer.. taki se ga nabijejo, in so pol naveličani lajfa in grejo tko rekoč zanalaš rusko ruleto.. in pol je še taka rit da mu je useen za druge k jih loh ubije na ta način..
igor--zmaj
08. 10. 2009 22.16
Na sliki se jasno vidi da BMW ima veliko zmečkljivih con. Dober in varen avto, ni kaj.