Črna kronika

Helikopter moral dvakrat priskočiti na pomoč

Kranj, 22. 07. 2013 19.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V jugozahodni steni Grintovca je bila 41-letna planinka nepazljiva med hojo in se je poškodovala, v severni steni Šite pa je 35-letna alpinistka med plezanjem padla. Obe sta se huje poškodovali.

Na PU Kranj pravijo, da je ekipa za helikoptersko reševanje v gorah s policistom gorske policijske enote danes obravnavala dva nujna primera.

Prvič je imela ekipa intervencijo že ob 8. uri, ko je dobila obvestilo, da se je v jugozahodni steni Grintovca huje poškodovala planinka. Ekipa za helikoptersko reševanje je zato takoj poletela na kraj nesreče in 41-letni planinki iz okolice Ljubljane nudila prvo pomoč. Policist gorske policijske enote je na kraju zbral še prva obvestila in ugotovil, da si je planinka nogo huje poškodovala zaradi nepazljivosti.

Drugič so morali posredovati okoli 11. ure. V severni steni Šite
v Julijskih Alpah je ekipa priskočila na pomoč 35-letni alpinistki iz okolice Ptuja, ki je med plezanjem v navezi padla in se ravno tako huje telesno poškodovala.

Policisti vsem, ki se bodo v prihodnjih dneh odpravljali v gore, svetujejo, naj bodo izjemno previdni in naj se zavedajo, da gore poleg prijetnih doživetij skrivajo tudi vrsto nevarnosti in nepredvidljivih situacij, ki lahko povzročijo nesrečo.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lenka_se_šeta
22. 07. 2013 22.39
+4
Res ste se zmotili: gre za Šite in za severno steno Šit (tistih Šit, ne tiste Šite;)).
Tonček Balonček
22. 07. 2013 20.59
+4
Pa zakaj mi zbišete komentar, če opozorim na napačno sklanjanje stene ŠIt. Gre za Šite, ne za Šito! Dost vas imam že s tem dilentatizmom!
Vinnur
22. 07. 2013 21.26
+20
BALONČEK, MENE ZANIMA, ŽE LETA ,OD ČESA SE TI PREŽIVLJAŠ ,KER SI KAR NAPREJ NA NETU IN KOMENTIRAŠ STVARI O KATERIH NIMAŠ POJMA.....