Hrvaški tovornjakar slovenskemu policistu v zameno, da ga ne kaznuje, ponujal 50 evrov

42-letni hrvaški voznik tovornega vozila je na mejnem prehodu Jelšane slovenskemu policistu v zameno, za to, da ga ne bi kaznoval zaradi prekrška s tahografom, ponudil 50 evrov. Ko je policist podkupnino zavrnil, mu je Hrvat poskušal v desni hlačni žep potisniti 100 evrov. Vozniku so odvzeli prostost in ga bodo tudi kazensko ovadili.

V četrtek ponoči je na mejnem prehodu Jelšane 42-letni voznik tovornega vozila iz Hrvaške slovenskemu policistu ponudil denar v zameno za to, da ga ne bi kaznoval zaradi prekrška. Tako vozniku kot pravni osebi so policisti izdali plačilni nalog, zasegli ponujen denar ter vozniku odvzeli prostost. Sledi mu kazenska ovadba.

Policist je pri mejni kontroli 42-letnega voznika tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom namreč ugotovil, da je imel Hrvat v tahografu vstavljeno kartico drugega voznika, na katero je tudi vozil. Ko je policist vozniku predočil prekršek, je ta policistu odvrnil, da mu lahko ponudi 50 evrov v zameno, da ga ne kaznuje. Policist je vozniku odločno rekel, da denarja ne bo vzel, so danes sporočili iz Policijske uprave Koper.

Ko je policist odšel v kabino, da bi odložil voznikove dokumente, mu je hrvaški državljan sledil in mu poskušal v desni hlačni žep potisniti 100 evrov, pri tem pa je denar padel na tla. Policist je od voznika zahteval, da denar pobere, ob tem pa mu je še enkrat odločno povedal, da denarja ne želi. Nato je poklical vodjo izmene, ki je prišla na kraj.

Poleg odvzema prostosti ga čaka še kazenska ovadba

Voznik je v policistovi navzočnosti vodji izmene priznal, da mu je ponudil denar v zameno, da ga policist ne bi kaznoval. Policist je vozniku zatem ukazal, da parkira tovorno vozilo na parkirišče. Kljub temu, da mu je pojasnil, da je poskus podkupovanja kaznivo dejanje, je še enkrat dejal, da mu lahko izroči denar v zameno, da ga ne kaznuje.

Policist je nazadnje vozniku in tudi pravni osebi izdal plačilni nalog v skupnem znesku 6.000 evrov. V zvezi z zaznanim kaznivim dejanjem pa so policisti vozniku odvzeli prostost in zasegli ponujeni denar. Sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje dajanja podkupnine, so še sporočili s policije.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 69
Teofil 15.08.2017 21:33:56
Suspendirati bi bilo potrebno tako nesposobnega policaja.ki si pristransko ne more zaslužiti za malico
Več komentarjev