Črna kronika

FOTO in VIDEO: Divji beg se je končal s silovitim trčenjem in hudo poškodbo dveh oseb

Lesce, 03. 01. 2013 06.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po prometni nesreči na gorenjski avtocesti, ki jo je med begom pred policisti povzročil 29-letni moški iz Deutschlandsberga na avstrijskem Štajerskem, so v jeseniško bolnišnico sprejeli tri osebe. Kot je povedal dežurni travmatolog, imata dva pacienta poškodbe glave, a sta stabilna, tretji pa ima lažje telesne poškodbe.

V noči na četrtek, ob 0.56, se je na gorenjski avtocesti pri izvozu Lesce v smeri Jesenic zgodila huda prometna nesreča.

Kot so pojasnili na PU Kranj, so prometni policisti pri kontroli prometa v Hrastjah pri Kranju in naprej na avtocesti proti Radovljici ustavljali 29-letnega avstrijskega državljana, ki je vozil nezanesljivo in nevarno, hkrati pa ni upošteval njihovih znakov.

Policisti so o dogodku obvestili preiskovalno sodnico in državno tožilko, ki sta prišli na kraj dogodka. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper Avstrijca podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Ker ga omenjena patrulja ni mogla ustaviti, se je pri Podtaboru vključila še druga policijska patrulja, ki ga je hotela ustaviti s postopnim zmanjševanjem hitrosti. To ji ni uspelo, saj se je Avstrijec vanjo najprej zaletel, potem pa jo še prehitel.

Nato je tretja policijska patrulja pri izvozu z avtoceste za Brezje postavila t. i. stinger, čez katerega je voznik zapeljal, a še vedno ni hotel ustaviti. S predrtimi pnevmatikami je vozil naprej, trčil v odbojno ograjo, potem pa silovito še v vozilo četrte policijske patrulje, ki ga je s prižganimi modrimi lučmi čakala na zaviralnem pasu izvoza z avtoceste za Lesce. Trčenje je bilo tako silovito, da je vozilo policistov odbilo okoli 50 metrov daleč, dva policista in dva službena psa pa so ostali ukleščeni v vozilu.

Povzorčitelj nesreče naj bi bil doma iz Deutschlandsberga na avstrijskem Štajerskem, poroča Kronenzeitung

Prometna nesreča se je zgodila na gorenjski avtocesti pri izvozu za Lesce v smeri Jesenic.
Prometna nesreča se je zgodila na gorenjski avtocesti pri izvozu za Lesce v smeri Jesenic. FOTO: GARS Jesenice

V intervenciji sodelovalo 11 gasilcev in pet vozil

Avtocesta med Radovljico in Lescami je bila zaprta med 1. in 5. uro zjutraj.

"S tehničnim posegom smo rešili dve poškodovani osebi iz policijskega vozila, nudili smo tudi pomoč reševalcem pri iznosu in prenosu poškodovanih oseb v reševalno vozilo. Odklopili smo akumulatorje na vozilih, požarno zavarovali kraj dogodka in nudili razsvetljavo policistom. V nesreči sta bila udeležena tudi dva službena psa, ki sta bila ukleščena v zadnjem delu vozila. S tehničnim posegom smo ju rešili na prosto, a sta v nesreči poginila," so za 24ur.com povedali na GARS Jesenice. Njihova dežurna ekipa je na kraj dogodka prišla s tremi vozili in petimi gasilci, iz kranjske smeri pa je na pomoč prišlo šest gasilcev z dvemi vozili.

29-letni avstrijski državljan je pred policisti bežal vse od Kranja.
29-letni avstrijski državljan je pred policisti bežal vse od Kranja. FOTO: GARS Jesenice

V jeseniško bolnišnico sprejeli tri osebe, nihče ni v smrtni nevarnosti

Avstrijec in en policist sta v prometni nesreči utrpela hude telesne poškodbe, trije policisti pa so bili lažje telesno poškodovani, so še sporočili policisti.

Kot je povedal Robert Karota, dežurni travmatolog v splošni bolnišnici Jesenice, so po nesreči sprejeli tri paciente. "Dva imata težke telesne poškodbe – gre za poškodbe glave z manjšimi možganskimi krvavitvami, zaenkrat brez oteklin. Potekajo še nadaljnji diagnostični postopki, oba sta stabilna in ne potrebujeta kirurških ukrepov. Tretji poškodovanec pa ima lažje telesne poškodbe in je že izven faze zdravljenja," je povedal. Po njegovih besedah nihče ni v smrtni nevarnosti.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1768)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pro75
04. 01. 2013 10.03
-8
Naši vrhunsko usposobljeni policisti gledajo preveč filme in mislijo da so bogovi. Najbolj maltretirajo tiste, ki so nemočni (prvo lisice,žaljivke,bum ob steno, kakšna klofuta (pendrek)žaljivke), ko se umika udarcem, ga pa obtožijo napad na uradno osebo. To so naši vrhunsko usposobljeni policisti za 800-900 €. Med vsemi policisti so pa seveda tudi pošteni, sicer jih je zelo malo.
Ksenofont
04. 01. 2013 08.00
-7
Represija na represijo jim daje vedno večja pooblastila,... Malo jim je pomagala Kresalčica, malo jim pomaga sedanji Gorjenam,... Policisti pa so začeli že nekaj let nazaj prav nesramno in nehumano izkoriščati sistem in tako zatirajo in mučijo narod. Vendar tista dva policista, ki sta končala vklenjena v policijskem avtomobilu se bota večkrat vprašala, če se je splačalo špilat frajerja v slogu policisti iz ameriških TV nanizank,.. sploh pa za 800 €, bravo fantje. Sem bil prepričan da se na policijski srednji šoli kaj uči, zgleda da bore malo. Smili se mi edino žival, ki nevem zakaj sploh je bila zdraven. Povzetek iz članka pa je itak; štiri patrulje,... vozil nevarno in nezanesljivo,... ni upošteval njihovih znakov,... obvestili preiskovalno sodnico in državno tožilko,... policijski psi,.. divji beg pred policisti,.. silovito trčil v policiste, domnevno neuravnovešen avstrijec,.... Spomnite se podoben primer 10. november 2012, ko je neki drugi avtrijec bežal celo z 210 km/h in so ga opisali kot spektakel iz TV nanizank, kjer ga je celo lovila elitna policijska enota "Cobra", 43. letnika so na koncu celo nafilali z pomirjevali in trdili da je umrl zaradi odpovedi srca in da inekcija ni nič kriva,.. potem kasneje so celo priznali da so uporabili fizično silo in solzilec nad njim,.. Pa niso samo avstrijci, spomnimo se na italijana 22.10.2012, ravno tako bežanje 200 km/h, zaletavanje, obrat, vožnja v nasprotni smeri, itd. Nevem, smrdi malo. Ma kaj se štima? Zopet neki tujci uspehe žanjejo pri nas? Kakšen državni udar? Mogoče pa že vsa evropa ve, da smo št.1 v policijski represiji, da smo policijska banana republika in da se ne splača srečat z slovenskim policistom, ker te ožere do nagega. Smrt fašizmu! Svoboda narodu!
trapo
04. 01. 2013 08.29
+4
Ampak vidim da si neuravnovešen ravno ti. Kaj bi šele pisal če bi se taisti zaletel v koga drugega ali pa v kakšnega tvojega znanca, sorodnika. Kakšne komentarje bi potlej brali? Sigurno kaj v slogu: Saj nič ne delajo banda ušiva, a niso mogli tega norca ustaviti, kje pa so bili? Bolje da utihneš!!!
Brus123
04. 01. 2013 08.29
-2
Ksenofont
04. 01. 2013 10.25
+2
Pravih kriminalcev, ne zapira nobeden! Verjemi! Tebe, ko boš prekoračil veselje zaradi rojstva otroka pa bo doletela kazen. Imaš kakšno statistiko koliko prometnih nesreč je manj oz. več odkar nam tako mogočno dvigujejo kazni?
Ksenofont
04. 01. 2013 10.35
+1
Poglej, vse številke dobiš ker jih zahteva... leto 2010 - število prometnih nesreč 21.428, od tega mrtvih 139, hudo telesno poškodovanih 874 leta 2011 - št. prometnih nesreč 23.015, od tega mrtvih 141 in 921 hudo telesno poškodovanih. No zdaj pa moje vprašanje je; Koliko je bolj varna represija z višanjem kazni? Statistično gremo na slabše, očitno! Kdo je sedaj neuravnovešen?
depende
04. 01. 2013 06.58
+5
nesposobnost in napačna strategija,davkoplačevalci bomo poravnali škodo,odgovarjal ne bo nihče, policaji bodo pa še naprej nosili glavo naprodaj za 800 eur
Daniel Kosi
04. 01. 2013 02.31
+0
jodlarji... to vse pove!
mladibosanac
04. 01. 2013 07.15
2fast4m3
04. 01. 2013 02.00
-5
No jz sm mel 31.12.2012 lih en incident z policijo na avtocesti smer novo mesto - ljubljana. No sm mel mal avto razbit spredi pa so me zajebaval, ampak kaj je point zgodbe je da sta dva policaja bla prvo cist prjazna pa kao rekla da morm pocakat sam se neki..in potem vidm se eno patruljo ki pride in se trije stopijo ven. V tem trenutku jz vprasam prvega policaja da kaj se dogaja pa ce lahko ze grem, nakar mi pravi "samo se malo pocakaj" medtem ko zaslisim na novo prispelega policiaja ki pravi "sej tale gre znami". No u tem momentu sm pa use dojel, in sm prjel za cigareto in v momentu k sm jo vzemal iz skatlice sem pogledal na avtocesto, videl en avto dokaj blize in zasprintal:-) No to je blo pa dretja pa laufanja za mano, v glavnem na konc sm jim uspel pobegnit cez ograje in cez neki malo vecji gozd(kjer mi je rit zmrznila:-) No te klosarji policijski so me hotel prov nategnit in me zapert z uzitkom na povsetovo zaradi neplacane kazni ter uklonilnega zapora. E pa skoz ter vsakic se bojo morali tko namucit da jim to uspe ker od vseh lopovov in kriminalcev oni mene najdejo zaperat za eno usivo kazn k jo NE BOM NIKOL PLACU PA CE CRKNEM.
2fast4m3
04. 01. 2013 02.03
+1
En policaj sm mu prov na faci vidu, ga je tako razjezilo da sem zacel bezat da se je kr med tekom dru kaj mi bo naredil ko me dobi. Sej sm se mu hotu zadret da me bo mogu prvo dobit, sam nisem mel pljuc od zmatranosti, da izgvorim crko ne pa besede.
kratko in jasno
04. 01. 2013 06.23
+18
trapo
04. 01. 2013 08.31
+4
Ti a v gostilni tudi piješ pol pa spizdiš. Če si ga usrol na cest in so te dobil boš pač plačal svoj "zapitek" tko al pa drugač.
I_LL_BE_BACK
04. 01. 2013 01.44
+6
Mal čudno vse skupaj da bi model bežal pred policaji in se izogibal kar štirim patruljam brez razloga. Tudi ni običajno sredi noči imet pse v avtu kar tako....
jožagolikoža
04. 01. 2013 03.18
+0
ob 1zjutrej so poklicali okrepitve in najbližji ki se je tam mem peljal je bil policaj z dvema pesoma :D ob tej uri policaj na cest z dvem kužijem lol tukej neki smrdi
I_LL_BE_BACK
04. 01. 2013 03.51
+0
A je bil ta policijski avto drgač namenjen u sirotišnico ?
ar159sw
04. 01. 2013 08.07
+2
Tudi ni običajno sredi noči imet pse v avtu kar tako.... Ne, v žepu bi jih po tvoje morala imeti!!!!
trapo
04. 01. 2013 08.32
+4
Joj kakšni komentarji. Pse v avtu ob enih zjutraj. Sta imela pač službo, sej lopovi tud ne skačejo okol sam ob belem dnevu, a ne!
Matej2468
10. 01. 2013 08.22
pa lah sta jih sam selila na trenig al pa kej... podnev je treba promet usmerjat
CandySkull
04. 01. 2013 00.40
+16
boga kužka :(
seljakseljacina
04. 01. 2013 00.42
+6
CandySkull
04. 01. 2013 00.44
+6
ni mi jasno zakaj najbolj pametni umrejo najprej????
seljakseljacina
04. 01. 2013 00.48
+4
seljakseljacina
04. 01. 2013 00.34
+4
sej res da ni to jezek bejzu v avstrijo :))))))
seljakseljacina
04. 01. 2013 00.34
+3
seljakseljacina
04. 01. 2013 00.36
+4
jst mu bom pa vsaj poslal cike v bolnico :)
seljakseljacina
04. 01. 2013 00.30
+2
kje pa je jezek danes...zgleda da se mi bo pridruzil 11. :)
Kukulkan
04. 01. 2013 00.17
+7
Še vedno je ta policiska amaterska štoria na naslovni strani? Razbiti policiski avti Poškodovani policaji in poginili psi Me zanima kk bi se naši policaji obračunali z resnimi kriminalci
24vohomurckov
04. 01. 2013 01.51
-1
..saj še nikoli niso...nea ga serčkaj! :-))
Pro75
04. 01. 2013 09.52
Dobri Ivek
04. 01. 2013 00.17
+0
Grem malo zmolit za Avstrijca, pa spat! Lahko noč, nas "naša" policija varuje!
24vohomurckov
04. 01. 2013 01.09
+0
..uuuu...zdaj pa ne bom spal...a nisi mogel biti tiho??.....prav res me bo ratalo strah....pa me do zdaj nikoli ni bilo....
doberboxer
04. 01. 2013 00.13
+3
avstrijec ubil nemške pse...
Dobri Ivek
04. 01. 2013 00.14
+5
24vohomurckov
04. 01. 2013 01.10
+4
..mater,če ne bi bilo žalostno,bi bilo smeeeeešnoooooooo,,,
doberboxer
04. 01. 2013 01.26
+6
ne vem zakaj minusi...men se pa psi smiljo...vedno nastradajo psi...krivi so pa vedno ljudje...
jansa-arms
04. 01. 2013 00.04
+33
pred 4 -5 leti sem peljal za eno voznico v R5 ko je nenadoma s stranske ceste vanjo priletel citroen XM v katerem so bili štirje policaji v civilu!v življenju še nisem videl take ažurnosti,v roku 5 minut so s sirenami pridrveli trije policijski avtomobili.ženski k sreči ni bilo nič razen kar je bila v šoku!morala je v marico pihati (0,0) in dogo časa je ni bilo ven.potem je pa izsopila vsa objokana in nas ki smo bili tam prosila če lahko nekdo pokliče njenega moža ker so se policaji spravili na njo in jo hoteli okriviti za nesrečo.njena sreča je bila tudi ta,da nas je bilo 6 prič dogodka,sicer bi žensko pohodili!
Dobri Ivek
04. 01. 2013 00.09
+3
arms Vinkec bi takoj povedal, da je bila nesreča v njihovem prostem času! Ne more biti odgovoren za to, kaj počne policija v prostem času, pa to! Upam samo, da avstric nocoj ne umre v KC, ker potem pa ...
Duhec3
04. 01. 2013 00.13
+2
Ivek ..... bo pa strokovni nadzor, ki ne bo pokazal na nepravilnosti..... tko je.... kaj minus.... kdaj so dohtarji priznali napako....
jansa-arms
04. 01. 2013 00.14
+8
k sreči ženska ni hotela takoj podpisati zapisnika!
jožagolikoža
04. 01. 2013 00.14
+1
moj kolega je invalid zaradi policaja ki je šel čez križišče po neprednostni cesti in ga zbil, ker je mel kolega v krvi alkohol so se zmenili brez sodišča policaj mu je plačal cirka 10k bk sit koza cela aja policaj takrat ni pihal????
jansa-arms
04. 01. 2013 00.15
+4
Duhec3
04. 01. 2013 00.16
+0
muca Itak ni pihal, če bi, bi napisal 0.0.... a tko, če ti nočeš, te pa peljejo na odvzem krvi..... in se *.....
jožagolikoža
04. 01. 2013 00.19
+8
kolega se je ustrašil ker so mu grozili in je stvar porovnal izven sodno
VolkBrenin
04. 01. 2013 00.23
+1
Duhec3
04. 01. 2013 00.24
+7
El Da ne boš mislil, da se to ne dogaja..... vsi so povezani..... policaji, politiki, zdravniki, gospodarstveniki, sodniki, tožilci..... vsi..... sploh si ne predstavljaš.....
VolkBrenin
04. 01. 2013 00.26
+6
po moje nikol več ne bomo imeli nobenega res neodvisnega medija...ki bi ljudem sporočal resnico in samo resnico...in obelodanil vse ...amapk vse ..s....rije ki se dogajajo...
Duhec3
04. 01. 2013 00.27
+6
El Pa poglej novinarje..... nekateri so vseeno preveč bogati.... a misliš, da so objektivni.....
doberboxer
04. 01. 2013 00.28
+2
jansa-arms
04. 01. 2013 00.30
+4
VolkBrenin
04. 01. 2013 00.30
+2
ma ...tamala....vem da se svašta dogaja...sam vseeno me vedno znova...hm...ne vem kaj..a šokira, al kaj...kolk je vse podlo... ko bi človek pričakoval...da nižje neka zadeva ne more...gre še precej nižje...tako da... res je...noro...nori časi...
VolkBrenin
04. 01. 2013 00.32
+1
sej...klinc pa novinarji ....in mediji...prazaprav lastniki...berlusconi ne bi nikol bil kar je bil...če ne bi imel denarja/ medijev... a to sploh lahko še ustavimo....ne moremo...
Duhec3
04. 01. 2013 00.32
+3
El Men je šlo že vse na živce in sem se čist umaknila.... ker bi se mi do konca zmešalo...... manj veš, bolš je.....
jansa-arms
04. 01. 2013 00.34
+1
tudi policaji so dobrostoječi,eni se to upajo celo javno pokazati,drugi ta pametni pa skrivajo in bodo šele potomci odpirali trezorje!
VolkBrenin
04. 01. 2013 00.34
+2
jansa....ja ...res je...sam pricurlja včasih na prostost.... velikokrat prepozno...kaj pomaga sedaj gadafiju da bodo sarkozyu obesel tistih 38.miljončkov....
VolkBrenin
04. 01. 2013 00.35
+2
a sta vidva mnenja da je kje na svetu sploh še normalno.... resno mislim...
Duhec3
04. 01. 2013 00.36
+3
Mafija nas ima v krempljih..... bolj, da vam ne pišem, ker mi tko ne bi verjeli.....
VolkBrenin
04. 01. 2013 00.37
+2
a res ni neke pametne rešitve...?? kako sem jaz danes pesimističen , madona.....ko tole berem a je polnu luna al kaj....
Duhec3
04. 01. 2013 00.38
+1
El V določenih državah je normalno in se lepo živi.... a kako boš vse pustil..... tle je dom.... noro.... js ne morem a imam priložnost, da grem v tujino kadarkoli.....
jansa-arms
04. 01. 2013 00.38
+3
ja danes je vse mogoče tudi če trdiš nekaj navidez nemogočega!ni nobene teorije zatote pač pa samo zarote!
VolkBrenin
04. 01. 2013 00.38
+4
tamala....bolje da ne pišeš...da te ne pospravjo....ne da ne bi verjeli...
VolkBrenin
04. 01. 2013 00.40
+1
v katerih državah si mnenja da se lepo živi...??? po moje moraš v vsaki narediti nek odklop od določenega dogajanja...
jansa-arms
04. 01. 2013 00.42
+2
dejstvo da tudi v "normalnih" državah ni vse normalno.mogoče na zunja se tako vidi.sicer so pa povsod take ali drugačne igrice v modi!razlika je mogoče samo v tem,da nekateri malo bolj počasi grabijo,drugi pa hočejo vse kar čez noč.
VolkBrenin
04. 01. 2013 00.43
+2
ja ...tle smo doma....domovina... jih mam po svetu dosti...ampak srce ostane tukaj...
Duhec3
04. 01. 2013 00.43
+1
El Men sta všeč Nemčija in Francija....
jansa-arms
04. 01. 2013 00.44
+3
skandinavske države so še najbolj navadnemu človeku prijazne,čeprav tudi njihovi ta glavni so setavni del svetovne plenilske horde!
VolkBrenin
04. 01. 2013 00.46
+2
tamala....to zgodbo poznam...trupla so imeli v hladilnici...tud to vem...pa jelen nikakor ni mogu na novo zaživet...zaradi tega... nekaj se tud spomnim trupla iz save.... sam povezave pa ne vidim nobene....
VolkBrenin
04. 01. 2013 00.46
+2
in katera je povezava pri jelenu....??? hm...ne razumem..
Duhec3
04. 01. 2013 00.47
+2
V Skandinaviji še nisem bla.... ne vem.....
VolkBrenin
04. 01. 2013 00.47
+2
arms...se strinjam ...po mojem vedenju bi se strinjal...pa kanada...
jansa-arms
04. 01. 2013 00.49
+2
jah,kanada je že preveč pod vplivom zda,od tam pa izvira 90% gorje na našem planetu!
VolkBrenin
04. 01. 2013 00.50
+2
tamala....men je nemčija tud bla od nekdaj všeč...zdej mi pa počas ni...ne vem zakaj.... francija...sem jo prevozu celo...lepa...na daželi folk ok..razen v pasu ob renu...verjetno zaradi travm z nemci... še šansoni so mi všeč.... ampak...jezik...klinc če znaš rečt sam adje...
VolkBrenin
04. 01. 2013 00.53
+2
arms...kaj vem...tiste ki jih jaz poznam tam...skuleran lajf že desetletja....standars , zdravstvo...vse ok...precej svobodno ...velik narave in gozda...čist po mojem okusu....hehheeee tud sever ni slab....norveška...prazna po sredini....čez hribe in gozdove...pa na vrhu sam mah pa lišaji in...zanimivo smai potočki...lohk piješ...vse čisto...sam dnevi so nekam kratki...
VolkBrenin
04. 01. 2013 00.54
+2
tamala...ok...tam so tistega ki je bil v savi...ok...neki je mel menda oštir prste vmes...druge povezave-...zakaj kdo in koga pa ne poznam-ne vem...
Duhec3
04. 01. 2013 00.54
+2
Ne vem..... nam se je zmešalo..... js nobenmu nič ne verjamem..... zelo redkim.....
jansa-arms
04. 01. 2013 00.58
+4
pokrajina je eno ljudje so pa nekaj drugega! tukaj v sosečini imamo enega gastarbajterja.v nemčiji je bil (skupaj z ženo) kakšnih 15 let. gor je postal tako škrt,da ko prideš k njemu na obisk moraš pijačo prinesti s seboj.njegova baba še zdaj kuha tisti ogabni filter kofe kateri ni niti za noge umivati dober!
VolkBrenin
04. 01. 2013 01.00
+2
arms...kaj pa vem...za angleže mislim...par ircev pa škotov spoznal...face...angleži tko tko...sam ne morem cent po nekaj ljudeh...francozov, špancev belgijcev..itd...romanski jeziki...najprej nisem maral...nekako preveč ...ciganski...ampak sem se potem prepričal v nasprotno....nemci pa...kar nekaj jih poznam...in ti so ok...sam zadnej čase jamrajo...odkar ni več ddr...spoštujem pa pri njih...ker so me nakateri od njih, ki imajo res ogromno premoženja...kot tujca ...sprejeli kot človeka...da se razumeva...sam šofer bi bil lohk pr njih.... al pa tko kot srbi rečejo...u svakom žitu ima kukulja...
VolkBrenin
04. 01. 2013 01.06
+2
arms...maš prav..eno je pokrajina ...eno pa ljudje...zanimivo je kako lepo te sprejmejo ponavadi na deželi...preprosti ljudje... mah...povsod maš pa tud zategnjence...men je bilo zelo všeč na danskem...pa hišice, slama...idila...sam ljudje pa...mogoče zaradi tega ker ne znam njihovega jezika....zelo zadovoljni sami s seboj in sveto so se mi recimo zdeli nizozemci...sam spet njihov jezik...
VolkBrenin
04. 01. 2013 01.10
+2
tamal...mi je jasno da ni vse v denarju....sam moraš ga pa met...al pa če si pripravljena it živet v lammas recimo...al pa na kak tak način...sam to po moje ni za nas...smo preveč...hm...srkljani od kvazi udobja, lažne varnosti, kvazi luksuza....
VolkBrenin
04. 01. 2013 01.12
+3
madona ...vidva vesta nekaj ....o čemer se meni ne sanja...
Duhec3
04. 01. 2013 01.15
+3
El To ti pravim..... vsi so povezani.... 20 let so si pletli mreže in so nedotakljivi.....
VolkBrenin
04. 01. 2013 01.18
+3
sej sem napisal....noroo...in nori časi....
jansa-arms
04. 01. 2013 01.20
+1
zanimivo,da iamjo prav vsi po vrsti dosjeje udbe in to ne kot preganjani ampak kot sodelavci.no je nekaterih ni več na spisku.čarobno so izginili z njega!oboževalec tita je zdaj plemeniti,nekoč je bil pa bolj znan kot apotekar in letalec!
Duhec3
04. 01. 2013 01.23
+2
El Ja..... a ljudje s kterimi so delali in imajo še vedno zveze v teh krogih, so v LJ......
Duhec3
04. 01. 2013 01.24
+2
El Najbolj je, če se s tem ne obremenjuješ in, če ne veš...... ker tko nič ne morš spremenit.....
jansa-arms
04. 01. 2013 01.36
+2
original je še menda v beogradu v arhivih
VolkBrenin
04. 01. 2013 01.37
+2
Duhec3
04. 01. 2013 01.41
+4
El Nič ne moreš, ker so si vse podredili..... policijo, sodstvo, gospodarstvo, zaledje imajo v podzemlju..... to je to...
VolkBrenin
04. 01. 2013 01.42
+2
evo....sej sem vedu....še najbolje se je pogovarjati o psih...al pa o vremenu...pa še pr psih je pasja mafija....
VolkBrenin
04. 01. 2013 01.44
+2
zgleda da je res najbolje da človek ne ve in ne vidi nič...sam to pa spet nikamor ne pelje....jaooo
Duhec3
04. 01. 2013 01.49
+5
Js sem vedno govorila..... pravo osebo je treba zapret v klet, če hočemo spremembo...... ko se enmu razveže jezik, je začetek......
VolkBrenin
04. 01. 2013 01.51
+2
tamala...men se zdi da je to neizvedljivo...ne vem...
jansa-arms
04. 01. 2013 01.57
+3
in vsi ti so še povrhu povezani s kriminalci najhujše vrste.iz tega razloga se pri nam razen šuštarju in prijatlju še ni zgodilo nič!ampak ta dva sta izgleda delal na svojo roko ker so tudi zneski s katerim sta manipulirala mizerni naspram tistih kateri tovorijo težke kovčke!menda vsak dan izgine 3,6 milijona € neznano kam. noja nekateri zelo dobro vedo kam!
24vohomurckov
04. 01. 2013 01.59
+3
*!! a zdaj smo že tam...?? pol se nam pa res slabo piše...v tem primeru pa res blagor tistim,ki imajo denar,da lahko spizdijo v kakšno oazo amazonskega gozda....jaz bom pa svoj stari prdekelj odkopal....
jansa-arms
04. 01. 2013 01.59
+2
duhi,tega enostavno ni mogoče uničiti! mi jim nič ne moremo oni so pa povezani in en drugega ščitijo,čeprav so navidez vsak dan v laseh!ko se gre za denar so enotni da bolj ne morejo biti!
VolkBrenin
04. 01. 2013 02.00
+3
24....sam kaj ti bo pomagal če ga odkoplješ...??? nič.
VolkBrenin
04. 01. 2013 02.03
+2
tudi moje mnenje je da se tega ne da uničiti...
jansa-arms
04. 01. 2013 02.03
+1
tega v prejšnje sistemu ni bilo,vsaj ne v takem obsegu.v dokaz: takrat ni bil nihče lačen,razen če je sam tako hotel!gosar stari direktor mercatorja je izjavil,da njim niti na misel ni prišlo kaj takega kar se danes počne!
jansa-arms
04. 01. 2013 02.06
+0
in zato se marsikomu kolca po YU ne zaradi komunistov,pač pa zaradi veliko večji takratni pravičnosti.
jansa-arms
04. 01. 2013 02.07
+2
duhi, fokus je lahko samo na enega največ dva. ne moreš pa ciljati na 10 000 ali več hkrati če se pa lotimo enega pa po enega potem ne bomo končali v tem tisočletju z njimi!
VolkBrenin
04. 01. 2013 02.12
+2
nerešlijva zadeva...žalostno...in noro...
VolkBrenin
04. 01. 2013 02.14
+1
pa komu lahko pravzaprav človek še verjame....100.let nazaj je folk saj župniku verjel...hudič...kaj pa dons...ga ni...
Duhec3
04. 01. 2013 02.14
+1
Ne vem..... lahk riskiraš 30 let zapora..... al se pa sprijazniš.....
jansa-arms
04. 01. 2013 02.15
+2
moj bratranec je šel v kanado pred kakšnimi 40 leti,vsako lato pride domov.o kanadi ne zna povedati nič kaj dosti lepega.od začetka je seveda občudoval vse kar jebilo tam,ampak z leti je spoznal da ni to to!tukaj doma bi lahko zgradil dve hiše,tam pa lahko samo sanja o njej,pa nima niti slabe plače.lahko bi se zapufal ampak je rekelda tega otrokom noče narediti,ker tam je eno življenje prekratko za odplačati tak dolg.lahko pa si ob hišo če ostaneš brez službe in ne moreš plačati dva obroka!tam banke komaj čakajo na to!in še v kanadi je nenormalno veliko obolenj za rakom
VolkBrenin
04. 01. 2013 02.15
+1
kdo pri zdravi pameti bi to reskiral...motiv bi moral biti gromozanski....al pa norost...
Duhec3
04. 01. 2013 02.16
+1
El Js poleg družinskih članov, verjamem še samo trem osebam..... v tujini so pa več kot 3..... in to je to.... a poznam jih na stotine.....
jansa-arms
04. 01. 2013 02.18
+1
duhi,a ti bi kar radikalno posegla?za tako maso moraš imeti tudi pravo orožje ampak pri tem gre običjno več nedolžnih kot pa tistih katerim naj bi bilo namenjeno!
jansa-arms
04. 01. 2013 02.20
+1
24vohomurckov
04. 01. 2013 02.22
+3
vedno in povsod je zmagal narod...ne bit tako pesemističen..to jim daje moč....na koncu se je naslajše smejati!! skrbi jih,ker narod vedno več vidi in ve...kaj pa so oni več in boljši od nas??..vsi mi smo iz enega vira....in bolj pošteni smo,bolj smo močni.....kako jih je strah!!!....res jih je strah...
VolkBrenin
04. 01. 2013 02.23
+2
jansa-arms
04. 01. 2013 02.23
+2
perdido,to je itak tako. če se znajdeš se znajdeš ča pa ne si pa tam kamor pašeš in to ne glede kje živiš.druga stvar je pa v tem da se nekateri upajo več rizikrati kot drugi!
VolkBrenin
04. 01. 2013 02.27
+2
arms ...se strinjam...kakor se kdo znajde....al pa upa...
jansa-arms
04. 01. 2013 02.29
+1
vohomurček,najbolj jih je strah takih kateri se jih ne bijijo,kateri se ne opredeljujejo,kateri mislijo s svojo glavo,kateri so glasni,itd....to jim povzroča največ težav.ampak takih je le peščica v vsakem narodu!ostali pa podležejo njihovi propagandi!za začetek bi morali se vsi odpovedati standardnim medijem medijem,razen spletu kjer se da stvari preveriti iz več zornih kotov. zato jim dela tudi splet hude težave in se na vse kriplje tudijo kako bi ga lahko nadzorovali
VolkBrenin
04. 01. 2013 02.30
+2
24...sam da ne bi čakal na zmago 50.let...pol me že kdaj že ne bo več...
jansa-arms
04. 01. 2013 02.32
+2
jest imam tudi po svetu prcej sorodnikov in lahko rečem da je uspelo le eni sestrični! njen videz je prepričal švabskega industrialca da jo je vzel za ženo!vsi ostali pa nič posebnega,kar se ne bi lahko doseglo tudi doma!
24vohomurckov
04. 01. 2013 02.35
+3
pri nadzoru spleta arms,se jim bo tako zalomilo,da tega do konca lajfa ne bodo prebavili...pomni kaj sem rekel...so že poskušali...pa so odjenjali....delajo podtalno,podmuklo....mi pa smo samozadostni.....to je morda v tem času še vedno noro reči in komu noro razumeti,vendar je res.....tudi brez tega bomo preživeli...ne zavedajo se,da nam je z vsako odvzeto stvarjo dano veliko tistega,kar smo že davno imeli,poznali....po vsej zemlji se prebujamo.....kar zvija jih,hudiče!!
jansa-arms
04. 01. 2013 02.35
+2
ej duhi,ustavi se malo ! če bo iz mleka nastal puter!
VolkBrenin
04. 01. 2013 02.37
+2
ok...dragi moji...grem počas...hvala za klepet..ki je bil tudi poučen... mirno noč vsem...in lep dan...
jansa-arms
04. 01. 2013 02.38
+1
ja splet jim je ušel iz vajeti. čeprav je bilo s prva mišljeno kot še eno orodje več za nadzor nad nami.in tukaj so se pa fajn ušteli.to poseganje v splet se pa tiče vseh na planetu in ni samo lokalnega značaja!
VolkBrenin
04. 01. 2013 02.38
+1
vohomurček...bom uporabil tisto staro....iz tvojih ust v božja ušesa...
jansa-arms
04. 01. 2013 02.39
+2
jansa-arms
04. 01. 2013 02.39
+1
VolkBrenin
04. 01. 2013 02.41
+2
vohomurček...sem vseeno optimist...in se strinjam s tvojo mislijo...
VolkBrenin
04. 01. 2013 02.41
+2
ajde arms....pa tamalo pozdrav...je šla zgleda po čike...
mali B
04. 01. 2013 14.17
Dobri Ivek
04. 01. 2013 00.01
+1
Po mojem je nekaj že imel v avtu! Kaki papirji, dokumenti, karkoli! Z zanimivimi imeni za javnost!
VolkBrenin
04. 01. 2013 00.14
+0
če je to res...potem tega itak ne bomo zvedeli...hm...čedalje bolj noro vse skup...
Voluhar7
03. 01. 2013 23.59
+3
Daj te slike dol od policajev itak mi plačamo pločevino in njih naj raje drugič spi kot pa lovi ker itak niso sposobni samo narod reven zafrkavajo druge si itak ne upajo.....
galop
03. 01. 2013 23.53
+4
nikjer ne vidim vinjete.mogoče je bil pa to povod za beg.
Tomozuki
03. 01. 2013 23.49
+0
Pri nas policija niti nima pravih avtov za lovljenje ubežnikov. Če bi imeli kakega 300C-ja SRT ali pa Chargerja kot Američani, bi se pregoni verjetno končali prej.
Dobri Ivek
03. 01. 2013 23.52
+6
tomozuki Kdo pa bi bil to sposoben vozit od naših murjakov? Zaradi postavljanja bi se itak isti dan razbili na kaki uličici, pred plehpi.k.mi! Bi se razkazovali pred kako diskoteko, kot da je njihov, pa še pretepli kakega z X6, pa to!
24vohomurckov
04. 01. 2013 01.54
-1
..bi si pa kohlna sposodili...on je ko zmija..v vse se ušunja in vse vidi in zna!!
Voluhar7
03. 01. 2013 23.44
-3
Morajo nekaj dat na tv , da lahko zadi večje posle izpeljejo dejstvo!!!!!!!!!!!!!!!!
Voluhar7
03. 01. 2013 23.42
-8
Kaj te na zvon obešajo dva pesa kaj pa ljudje ko umirajo pa nič ni nimam nič proti pesom imam ga sam ampak zdaj to na tv. naj jih * Naj se obrnejo proti državi in za nas ljudstvo se naj podtavijo ne da se obračamo vstran od njih mafije.
Marko Novak 1
03. 01. 2013 23.58
+7
imaš psa pa to govoriš mislim da je pes bogi pri tebi doma ker potem tudi ne ravnaš lepo če je to tvoje mišljenje.lp
civitasstain@gmail.com
04. 01. 2013 00.01
-2
Če še nisi čeko, Policija je ustavljala voznika, ki je vozil nesigurno, da bi mi sigurneje vozil po cestah. Pa zgleda, da se moramo tudi tebe bat na cesti.........
Voluhar7
03. 01. 2013 23.38
-3
Kaj pa se delajo heroje policaji ko jih j, bedake naj divjajo se pobijejo. Kaj so bogi policisti kaj se pa vtikajo kjer jih nič ne briga še premalo dobijo po tintari
Matjaž Vovko
03. 01. 2013 23.41
+4
civitasstain@gmail.com
04. 01. 2013 00.05
-1
Še en, ki ni čeko, zakaj imamo in plčujemo policijo.