Črna kronika

Igralca iz afere Orion z goljufijo do milijona evrov?

Ljubljana, 18. 11. 2014 18.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Aleš Alojzij Rus in Barbara Podlogar, znana iz afere Orion, naj bi se znašla pod drobnogledom specializiranega tožilstva, ker naj bi z goljufijo prišla do skoraj milijona evrov. Denar naj bi na koncu pristal na računu v Liechtensteinu.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariabologna
18. 11. 2014 23.40
+5
Tukaj nekaj smrdi, lahko bi šlo za navezo, čudno, da niso dvignili pošte (vlom v nabiralnik?).
mariabologna
18. 11. 2014 23.53
+12
Pa na novo ustanovljen račun z depoziti, s katerega tik za tem poberejo denar, nikakršno naključje, če mene vprašaš. direktor seveda ne komentira. S svetovalnimi pogodbami ne morejo več vleči denar iz podjetij, ker jih ima pod lupo Urad za pranje denarja, preko kadrovskih agencij pa ne morejo potegniti takih zneskov na hitro, zato so si verjetno izmislili nove trike. Upam, da gre cela kriminalna združba v arest.
Sonja Rihter
18. 11. 2014 21.28
+6
Žal 10 let prepozno.Pa vendar se še vsak goljuf, ker ima apetit po kapitalu, enkrat ujame v lastno past. Orionci bodo presrečni, če bodo glavnega junaka, ki je močno bolan, moral bi že umreti,le enkrat ujeli in zaprli.V Murski Soboti ga namreč pred 10 leti niso mogli, ker je imel odprto glavo...
Sonja Rihter
18. 11. 2014 21.36
+4
Glede izvršbe pa to ni edini primer, ki je v naprej pripravljen, saj so vsi skupaj dobri finančno pravni strokovnjaki.Sodišče, ki takšno izvršbo dobi, bi se moralo vprašati, če je verodostojna.Problem je v tem,ker se sklepi kar potrjujejo, brez, da bi se pogledalo v vsebino. Dolžnik je pač nezaščiten in to vedo vsi.Gabi se mi, ko to berem in doživljam.
DeBill
18. 11. 2014 21.24
+10
Odvetnika v čuzo za 15 let pa se pobrat, banke naj vrnejo vse kar so rubile. Tole z vlomi v predal pa je znana finta in jo je legalizirala država z 15 dnevnim rokom, ko se šteje za vročeno.
jafalical
18. 11. 2014 21.14
+11
Koliko bosta pa vrnila od vsega kar so uspeli odkriti, da je prenakazano, da je sedlo na neke druge začasne račune?Do zdaj, podobnim,ni bilo nobenmu treba nic vrniti, niti se niso spustili v to, da bi zaplenili kaj od tega, v teh vrednostih za katere se ve kako in kaj.Ne velja to samo za njiju, to velja za vse te predhodne afere, ki so še huj, kjer so pobasal miljone in miljone evrov, skupaj z bankircki, vodilinimi,izpeljali namerne stečaje podjetji, uničili delavna mesta, uničili družine.Če bi vsem tem zaplenili, bi imel v bolnicah vrhunske aparature...in bi tud iz tujine prisli k nam na posege, slikanja, itd..., kje vse bi lahko izboljšalizadeve, če bi tem zaplenili, da bi te kaj vrnil..ne pa samo zapore predstvaljat, kot kazen.
bb5a
18. 11. 2014 20.04
+21
Ni panike, bosta še knjigo napisala z vsemi podrobnostmi, film posnela... V zapor pa še kr nauta šla zarad napake v protokolu... Živela Slovenija.