Črna kronika

Iraški begunec na Dunaju posilil dečka

Dunaj, 07. 02. 2016 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstrijska policija je potrdila, da je iraški begunec na bazenu na Dunaju decembra lani posilil 10-letnega dečka. Dejanja je osumljen 20-letnik, ki naj bi na Dunaj prispel septembra po balkanski poti.

Avstrijska policija
Avstrijska policija FOTO: AP

Avstrijska policija je, kot navaja RT.com, potrdila, da je iraški begunec na bazenu na Dunaju decembra lani posilil 10-letnega dečka.

Inšpektor Roman Hahslinger je za RT dejal, da je posilstva osumljen 20-letnik, ki živi na Dunaju, sicer iraški državljan, ki pa ima status begunca. Moški je že prijet in je v zaporu.

Moški naj bi dečka posilil 2. decembra lani, ko naj bi ga zvlekel v slačilnico. Deček, ki naj bi utrpel hude notranje poškodbe, je po navedbah RT.com dogodek prijavil reševalcu, ta pa je obvestil policijo.

Napadalec, ki naj bi v Avstrijo prispel po balkanski poti 13. septembra, je policiji dejanje priznal, navaja ruski medij. Na vprašanje, ali so take stvari legalne v njegovi državi, pa je odgovoril, da ''so takšna dejanja prepovedana v vseh državah na svetu''. Dejanje naj bi označil za veliko napako. Moški ostaja v priporu. 

Mestne oblasti medtem mirijo javnost, da je Dunaj še vedno varno mesto.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.