Gasilci preprečili, da bi v potok stekla žveplena kislina

Na Dobrni se je v potok za osrednjim hotelom prevrnila cisterna, ki je prevažala natrijev hipoklorit in 32-odstotno žvepleno kislino. Do onesnaženja potoka ni prišlo, ker so gasilci pravočasno zajezili izlitje. Goste, ki so bili nastanjeni v sobah blizu kraja izlitja, so evakuirali.

Za osrednjim hotelom na Dobrni se je dopoldne v tamkajšnji potok prevrnila cisterna, ki je prevažala natrijev hipoklorit in 32-odstotno žvepleno kislino. Vodja celjske poklicne gasilske enote Janko Požežnik je povedal, da so na cisterni popustile zavore, zaradi varnosti pa so iz hotela evakuirali goste, ki so bili nastanjeni v sobah blizu kraja izlitja nevarnih snovi.

Gasilci so že končali prečrpavanje. Požežnik je sporočil, da do onesnaženja potoka ni prišlo, ker so gasilci pravočasno zajezili izlitje. Obe cisterni sta bili polni, kar pomeni po 1000 litrov natrijevega hipoklorita oz. varekine in žveplene kisline. Ker so gasilci zelo hitro prišli na kraj dogodka, ni šlo nič v okolje, je še dejal Požežnik.

Iz osrednjega hotela Vita na Dobrni pa so evakuirali tiste goste, ki so bili nastanjeni v sobah blizu kraja izlitja nevarnih snovi.

V akciji prečrpavanja nevarnih tekočin v druge cisterne, je sodelovalo 10 poklicnih gasilcev s petimi vozili, na pomoč so jim priskočili tudi prostovoljni gasilci.

Iz Term Dobrna so sporočili, da se je na dostavni poti do hotela Vita na klančini prekucnil kamion, ki je dostavljal preparat za vzdrževanja bazenske vode. V času nezgode v kamionu ni bilo voznika in v okolici nezgode ni bilo drugih oseb. Ugotovili so, da je iz kamiona zaradi prevrnitve dveh posod odteklo do 20 do 50 litrov preparata za vzdrževanja bazenske vode.


 

Pošlji fotografijo ali video

Polja označena z zvezdico so obvezna.

Opis fotografije ali videa:

Pripneš lahko do 10 datotek

S klikom na gumb "Pošlji" se strinjaš s splošnimi pogoji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
 
pelikan16 07.03.2013 22:02:15
Za osrednjim hotelom na Dobrni se je dopoldne v tamkajšnji potok prevrnila cisterna.......vsaj 100m je do potoka od tam kjer se je prevrnila cisterna.....bodite objektivni!!!!
Več komentarjev