Črna kronika

Schettino se je opravičil potnikom, ki so preživeli brodolom

Rim, 15. 10. 2012 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Reuters/N.Š.K./STA/Ni.J.
Komentarji
11

Kapitana Concordie Francesca Schettina je pred sodno dvorano pričakala množica tistih, ki so nesrečo preživeli. Ti večinoma menijo, da mora Schettino sicer nositi določeno krivdo, a da se je nesreča zgodila še zaradi drugih stvari, za katere bi morala odgovarjati družba Costa.

V brodolomu križarke Costa Concordia 13. januarja letos je umrlo 32 ljudi. Po mnenju številnih je glavni krivec, da je ladja plula preblizu obale in nasedla, prav njen kapitan Francesco Schettino. Ta sicer vztraja, da ni kriv, ker ga je družba Costa Concordia po brodolomu odpustila, pa se je odločil, da bo nekdanjega delodajalca tožil. Schettino v tožbi zahteva, da ga družba znova zaposli in mu izplača zaostale plače.

Schettino je prepričan, da je ravnal pravilno in da je s svojim hitrim posredovanjem preprečil še hujše posledice brodoloma. Na obravnavi se je sicer opravičil potnikom, ki so preživeli brodolom.
Schettino je prepričan, da je ravnal pravilno in da je s svojim hitrim posredovanjem preprečil še hujše posledice brodoloma. Na obravnavi se je sicer opravičil potnikom, ki so preživeli brodolom. FOTO: Reuters

Costa Concordia je usodnega dne plula preblizu otoka Giglio, zaradi česar je nasedla in se prevrnila. Schettinu tudi očitajo, da je zapustil križarko, še preden so z nje evakuirali 4200 potnikov in članov posadke. Na začasnem sodišču v Grossetu se je kapitan Schettino tako znašel zaradi obtožb o uboju, povzročitvi nesreče in zapustitvi ladje.

Preživeli brodolomec Francoz Gerard Briolet se je vrnil na mesto brodoloma.
Preživeli brodolomec Francoz Gerard Briolet se je vrnil na mesto brodoloma. FOTO: Reuters

Na današnji obravnavi je bilo predstavljeno poročilo strokovnjakov o nesreči, ki je nastalo predvsem na podlagi zapisov, ki jih je zabeležila črna skrinjica. Predstavljeni so bili novi in natančnejši prepisi radijskih pogovorov med ladjo in kapitanijo. Na osnovi tega poročila se bo sodišče odločilo, ali gre za kriminalno dejanje. Če bo do sojenja res prišlo, se bo sodni proces začel na začetku prihodnjega leta.Schettino je v sodno dvorano prišel skozi zadnja vrata, saj si ni upal stopiti pred množico jeznih sorodnikov 32 žrtev brodoloma, ki zahtevajo pravico za svoje najdražje. Kapitan si je nadel temna sončna očala, na vprašanja novinarjev pa ni želel odgovarjati.

Zaslišanje zaradi velikega števila odvetnikov prizadetih potnikov in prič poteka v enem od gledališč v Grossetu, ki je tudi pod poostrenim varnostnim režimom. Zaslišanja, predvidoma naj bi bila tri, bodo sicer potekala za zaprtimi vrati.
Zaslišanje zaradi velikega števila odvetnikov prizadetih potnikov in prič poteka v enem od gledališč v Grossetu, ki je tudi pod poostrenim varnostnim režimom. Zaslišanja, predvidoma naj bi bila tri, bodo sicer potekala za zaprtimi vrati. FOTO: Reuters

V začasni sodni dvorani, ki so jo uredili v lokalnem gledališču, se je zbralo skoraj 1000 preživelih potnikov, njihovi odvetniki in bližnji sorodniki. Številni so se obravnave udeležili zgolj zato, da vidijo, ali jim bo kapitan sploh upal pogledati v oči.

Eden od potnikov nesrečne ladje je stopil do Schettina, ta je vstal in se s potnikom rokoval. Potnik mu je nato rekel, da upa, da bo resnica kmalu razkrita, kapitan pa je odvrnil, da mora biti resnica res ugotovljena in potrjena. Kot je pozneje povedal ta potnik, Luciano Castro, je želel kapitanu le pogledati v oči. Dodal je še, da je seveda Schettino odgovoren za nekatere stvari, a da so se zgodile še druge napake, za katere bo moral nekdo odgovarjati. Tudi sicer so prisotni brodolomci v izjavah za medije opozorili, da so bile še druge stvari, ki so pripomogle k nesreči. Menijo, da bi morala zaradi določenih spornih stvari odgovarjati tudi družba Costa.

Luciano Castro se spominja, da so bili pri večerji, ko je ladja nasedla. Kot je povedal, je imel med samo nesrečo občutek, da so zapuščeni, da ni nikogar, ki bi jim znal pomagati. Se pa tudi spominja treh mladih članov posadke, ki so s sekiro prerezali vrvi reševalnega čolna in potnikom omogočili, da so se vkrcali. Povedal je še, da je presenečen nad Schettinovim obnašanjem v zadnjih mesecih. Pričakoval je namreč, da bo kapitan zaradi nesreče bolj zadržan, ne pa tako predrzen.

Ernesto Carusotti in njegova žena Paola Falconi, ki sta tudi prišla na obravnavo, pa sta dejala, da sta imela srečo, da nista umrla. Tudi onadva sta dejala, da je Schettino zagotovo kriv, ker je skrenil z začrtane poti, a da so bili sporni in neverjetni tudi dogodki, ki so sledili.

"Določeno mora biti, kakšna je bila Schettinova odgovornost, pri tem pa mora biti sprejeta in priznana tudi odgovornost drugih," je ob koncu obravnave dejal kapitanov odvetnik Francesco Pepe.

Odvetnik, ki predstavlja družine žrtev, Peter Ronai je dejal, da ljudje niso umrli zaradi Schettina, temveč zaradi korporacije, neodgovornega dela in pomanjkljive varnosti na ladji.

Costa Concordia je nasedla v bližini otoka Giglio in se prevrnila na bok.
Costa Concordia je nasedla v bližini otoka Giglio in se prevrnila na bok. FOTO: Reuters

Tudi izsledki iz kopije poročila, ki jih je minuli mesec objavil časnik La Repubblica, namigujejo, da Schettino ni edini odgovoren za katastrofo. Poleg kapitana časnik omenja še osem oseb, ki naj bi bile osumljene, med njimi tudi tri člane uprave družbe Costa Crociere, ki naj ne bi poskrbeli za ustrezno izobraževanje zaposlenih za primer takšne ali podobne nesreče. La Repubblica prav tako razkriva, da naj bi strokovnjaki večji del krivde za brodolom pripisali kapitanu ladje, ki naj bi z ladjo plul prehitro in preblizu obale. Schettino je po ugotovitvah strokovnjakov na podlagi analize posnetkov komunikacij in drugega materiala svojim podrejenim dajal pomanjkljive in nenatančne ukaze ter vsaj 50 minut prepozno izdal povelje za evakuacijo potnikov.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
15. 10. 2012 23.37
+1
Opravičujem se vam, ker ste brodolom preživeli. :D
piko112
15. 10. 2012 21.17
+4
Kdaj bodo začel snemati kakšen film o tem?
Ramzess
16. 10. 2012 20.35
+1
Čemu, itak bo luknjast kot sir, resnica pa dvomljiva.
drdra
15. 10. 2012 20.53
+8
ta je kot naš Janša , Schettino ni kriv za potop ladje,Janša ni kriv za potop Slovenije
przelmuding
15. 10. 2012 20.30
+2
dmx28 Daj si malo pregledat podstrešje ker je tvoja trditev izven zdrave pameti.
Logik78
15. 10. 2012 13.51
-5
Divji kapitalizem! Kapitanu lahko postavijo kip živega heroja. Glede na vse dane okoliščine je izvedel manever,katerega ves Hollywood ne bi v realnosti zmogel. Število smrtnih žrtev je zanemarljivo v primerjavi koliko jih je bilo na ladji.
iChi
15. 10. 2012 14.13
+9
Nisi normalen .. kakšen heroj neki?? (admin, ti pa ne briš!)
tali?ni tom
15. 10. 2012 20.31
+1
pa je po svoje res heroj ! lahko bi se pognal direkt v skale ker bi družba tako hotela zaradi večjega"užitka" potnikov ! je pa dejstvo da se folk preveč prepotentno in razsipno obnaša in kot kaže bojo tile inn in ah šminkerski in potrošni ljudje porabili vse zaloge dobrin za čas svojega življenja in nič pustuili zanamcem !
Dmitar
15. 10. 2012 20.47
dmx28 ampak si pa lepo napisal divji kapitalizem , žalost.
Rolesx
15. 10. 2012 13.00
+21
Samo 32 ljudi??Tajkun pa "uniči" 5000 familij in se mu nič ne zgodi! BRAVO prelepa evropa
Ramzess
15. 10. 2012 12.15
-1
Kam bi ljudje prišli, če ne bi vedno tako dlakocepili, dokler je le mogoče in zbirati vsako dlako posebej, ...saj ne da človek nima svoje odgovornosti in krivde, a povejte, kako naj človek normalno stoji na ladji, ki leži na boku, vsak normalen človek pade dol. Nekateri res mislijo, da imajo kapitani in posadka nadčloveške in nadnaravne sposobnosti, in da je raja brez vsake odgovornosti in krivde za lastno stanje in preživetje.