Črna kronika
Oglas

Kakšen noht zaradi glivic! Tudi obutev je lahko polna glivic. Preveri, kako se jih rešiti. *Pozor! Nazorne slike

Ljubljana, 03. 10. 2016 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

»Danes me je skelelo med prsti na nogah in na svojo grozo sem ugotovil, da so se glivice ponovno vrnile. Rumen noht, srbenje in luščenje kože. Pa ne že spet!«

"Vse sem že probala, naravna zelišča, eterična olja, domača mazila, ocetno kislino, jemala sem tablete, pa se jih še vedno nisem rešila. S to nadlogo se borim že leta. Zakaj se je ne morem rešiti?"

To je le nekaj izmed številnih vprašanj, brez pravega odgovora, ki ljudem krožijo v glavi, ko na svojih stopalih, nohtih, lasišču ali drugje na koži zagledajo tega trdovratnega zajedavca v obliki luščenja kože, porumenelih ali celo črnih nohtov, ki odstopajo od kože ali pokajo oziroma še huje, naravnost gnijejo. Pogosto te težave trajajo več let, nekateri pa se s tem problemom z občasnimi uspehi borijo po 10 in več let, opozarja Robert Širnik, direktor in vodja razvoja v Mediteranskem inštitutu.

Glivice - 7
Glivice - 7 FOTO: Glivice

»Tisti, ki se prvič srečujete s to težavo, vam priporočam, da se jo lotite temeljito in z vso resnostjo, saj ne želite, da glivice postanejo vaš spremljevalec na dolgo obdobje. Prej ko se nadloge namreč lotite, več je možnosti, da uspete odpraviti glivice hitro in učinkovito.«

Glivice niso samo estetski problem, temveč resna težava, ki lahko ogrozi vaše dobro počutje

Glivice so zajedavec in kot sami veste, se je kakršnih koli zajedavcev zelo težko rešiti. V njihovi naravi je, da so trdovratni ter odporni in potrebno je veliko truda in doslednosti, da jih se znebimo. Poleg tega, da predstavljajo resno težavo, pa načenjajo vašo samopodobo in vam zagrenijo vsakdanje družbeno in intimno življenje. V tolažbo vam je lahko, da se zavedate, da niste sami, z glivicami se namreč sooča okoli 20% populacije, če pa upoštevate, da so do 25. leta redek pojav, potem lahko vidite, da s starostjo število obolelih strmo narašča.

Kako glivice prepoznati?

Obstaja več vrst glivic, vendar je za vse značilno, da so trdovratne in se jih težko znebimo. Napadejo nohte, kožo, lasišče, lahko so v ustih, pod prsmi in kjerkoli, kjer se koža guba skupaj.

Vse se začne kot rumena ali bela lisa na nohtu ali pa noht enostavno začne pokati oziroma se cepiti na konicah, v kasnejši fazi spreminja barvo od rumene do črne, odstopa in na koncu lahko celo popolnoma odstopi ali pa se spremeni v debel črn krempelj. Na koži se pojavi srbenje, rdečilo, luščenje kože, pa tudi debeljenje kože.

običajna, začetna oblika
običajna, začetna oblika FOTO: Glivice
skrajna oblika, če glivic ne uničimo
skrajna oblika, če glivic ne uničimo FOTO: Glivice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

»To obliko napada glivic nam je poslala stranka, ki se niti ni zavedala resnosti problema. Ugotovila je, da je nekaj narobe šele, ko je snela lak za nohte in jo je okoli nohta in prsta začelo srbeti. Ne smete dopustiti, da začnete uničevati glivice, ko je noht že počrnel. To je zelo nevarno početje, poleg tega pa vas bo čakal dolgotrajen tretma uničevanja glivic, doda Širnik.«

Glivice najlažje uspevajo v hladnih mesecih. Pazite, tudi vaša jesenska obutev je lahko polna glivic

Glivice najbolje uspevajo v vlažnem in toplem okolju. Pred nami je hladna jesen, kar pomeni pogosto pretoplo in slabo prezračeno obutev, različni virusi pa nam oslabijo imuniteto, vse to pa predstavlja idealni sprožilec za izbruh glivic.

Zaradi poletja ste se še posebej trudili odpraviti ali vsaj zmanjšati glivice, bose noge, morje in sonce so vam pomagali, da se je stanje vsaj malo izboljšalo. Sedaj pa boste iz omar potegnili jesensko in zimsko obutev, ki je večkrat polna glivic in celo plesni, če je niste predhodno dezinficirali in v kombinaciji s toploto in znojem lahko ustvarite pogoje za ponovni izbruh. Pred izbruhom glivic nas navadno ščiti naš imunski sistem, a ko imunski sistem enkrat pade, kar se v hladnim mesecih lahko hitro zgodi, bodo glivice lažje izbruhnile.

 Ne čakajte spet na poletje! Začnite uporabljati Powersept in preprečite nastanek glivic oziroma jih uničite takoj!

Powersept je sredstvo, proizvedeno v Sloveniji, vsebuje pa švicarsko formulo, ki deluje tako preventivno kot aktivno. Če glivic še nimate, lahko uporabljate Powersept preventivno in na ta način zagotovite, da vam ob padcu imunskega sistema ne bodo izbruhnile, če pa jih že imate, pa jih bo Powersept uničil hitro in temeljito o čemer priča veliko število zadovoljnih uporabnikov. Je izjemno učinkovit in napade glivice povsod hkrati. Ne obstajajo glivice, ki lahko preživijo napad Powersepta. Powersept je biološko razgradljiv in pri delovanju razpade na vodo in kisik ter tako omogoča dolgotrajno uporabo, brez da bi skrbeli o posledicah. Poleg tega omogoča tudi vidno delovanje, saj pri uničevanju glivic nastane bela pena, ki tudi jasno nakaže kje vse se glivice nahajajo. Primeren je tudi za nosečnice in otroke, zaradi preproste uporabe, pa tudi za starejše in vse, ki se težko sklanjajo.

Delovanje Powersepta. Glivice in bakterije so prisotne povsod, kjer se peni
Delovanje Powersepta. Glivice in bakterije so prisotne povsod, kjer se peni FOTO: Glivice
Delovanje Powersepta pri zadovoljni uporabnici
Delovanje Powersepta pri zadovoljni uporabnici FOTO: Glivice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Temeljno pravilo je: Prej ko boste ukrepali, prej se boste nadloge znebili!

Odpravljanje glivic traja od nekaj mesecev do enega leta. Uničevati jih je potrebno dokler ne izginejo vse sledi iz kože in se koža in noht popolnoma ne obnovita, tako po barvi kot po obliki.

Glivice morate uničiti celostno, tudi med prsti in tudi v copatih

Glivic ni možno odpraviti samo z zelišči, olji, kisom, strganjem nohta ali kože in podobno. Ne boste jih tudi odpravili, če jih ne uničujete celostno, torej ne samo na prstu ene noge, temveč tudi med prsti, na stopalu, pa tudi v žepih pod nohti. Vsak bi moral razumeti, da glivic, kot nalezljivega zajedavca ni možno enostavno izkoreniniti, zato mazanje in pršenje izključno po površini nohta navadno dolgoročno ne prenese želenih rezultatov. Če bi se glivic lahko tako zlahka znebili, potem ne bi bilo okužene več kot 20% populacije in bi že zdavnaj izumrle. Glivice so nalezljive, trdovratna in zahrbtna nadloga – če pozabite dezinficirati ene same copate, pilico, čevlje za posebne priložnosti, zimsko obutev.... se lahko vrnejo in v veliko primerov tudi se. Zato je potrebno biti pozoren tudi potem, ko glivice že uničimo in imeti pri roki vedno učinkovito sredstvo za uničevanje glivic.

Dezinfekcija copata s Powerseptom. Bela pena nakazuje kje vse so se glivice nahajale.
Dezinfekcija copata s Powerseptom. Bela pena nakazuje kje vse so se glivice nahajale. FOTO: Glivice


Ne spreglejte posebne AKCIJE BREZ POŠTNINE za vse izdelke in posebnega DARILA pri nakupu Powersepta proti glivicam. Naročite lahko TUKAJ

 

S Powerseptom glivice uničimo povsod. Tudi med prsti in pod nohtom.

Edinstvena lastnost Powersepta je, da z njim napademo glivice povsod, tudi pod nohtom, namreč edino Powersept v kompletu ponuja poseben pribor, ki omogoča da glivice uničimo tudi pod nohtom. Ni možno uničiti glivic, če jih ne zatiramo povsod hkrati. Nohte lahko mažemo ali špricamo cele tedne, vendar če ne zatiramo glivic tudi pod nohtom, ne bo uspeha. Powersept zatira glivice tudi na odstopljenih in težko dostopnih delih nohta in to takoj. Tako jih bistveno hitreje odpravimo. Že po prvem nanosu tekočine se zmanjša ali celo popolnoma odpravi srbenje na koži, nohti pa že po nekaj dnevih pričnejo spreminjati barvo in celo noht, ki je že dolgo nazaj nehal rasti, prične z obnovo.

Če izpustite kateri koli korak v zatiranju glivic, se bodo vrnile. Potrebna je vztrajnost in doslednost. Vsak dan je potrebno nanesti Powersept na prizadeto mesto, nogavice prekuhati ali dezinficirati, obutev zamenjati ali redno dezinficirati, brisače prekuhati, kopalnico dezinficirati. Poskrbeti je potrebno tudi za imunski sistem s pravilno prehrano, bogato z hranili vitamini in minerali, zaključuje Širnik.

Privoščite svojim nogam kvalitetne nogavice in obutev, prav tako pa tudi Powersept. Ne pozabite, da vas one nosijo celo življenje.

Powersept je na voljo na spletni strani www.powersept.com, ter tudi v bolje založenih lekarnah. Za kakšne koli dodatne informacije pa pokličite g. Širnika in sodelavce na telefon 041 612 794.

Naročnik oglasa je: Natura tim d.o.o.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1