Črna kronika

Kanibalski medicinski tehnik se je dogovarjal s 14-letnico, da bi jo pojedel

London, 16. 07. 2014 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Veliki Britaniji poteka sojenje 57-letnemu medicinskemu tehniku s kanibalističnim fetišem. Moški se je dogovarjal s 14-letnico, ki naj bi jo nameraval ubiti in nato pojesti. Sam se zagovarja, da se je res sicer z njo želel srečati, a le zato, da bi jo obvaroval.

Sekira - 8
Sekira - 8 FOTO: Mateja Klavs

V Veliki Britaniji poteka sojenje 57-letnemu medicinskemu tehniku Dalu Bolingerju, ki ima kanibalistični fetiš. Načrtoval je umor domnevne 14-letnice, da bi jo nato pojedel.

Na sojenju se je izvedelo, da je na nekem forumu 57-letnik razpravljal o obglavljenju žensk, ki bi jih nato pojedel, da bi tako potešil spolno slo. 17. septembra 2012, dan pred predvidenim srečanjem z domnevno žrtvijo, je Bolinger kupil sekiro in dekletu dejal, da vse kar mora storiti je, da se usede na vlak in pripelje v Kent.

Klepet je k sreči prestregel newyorški FBI, ki je preiskoval spletne klepetalnice, v katerih so razpravljali o posilstvih, umorih in kanibalizmu, je poroti povedal tožilec Martin Yale, poročajo britanski mediji. Naslov spletne pošte so takoj posredovali lokalni policiji v Kentu.

Kmalu so izsledili medicinskega tehnika, ki ga obtožnica bremeni načrtovanja srečanja z mladoletno osebo, s katero je želel imeti spolne odnose in jo ubiti.

Klepetal z izmišljeno osebo?

Yale je pojasnil, da je Bolinger verjel, da dejansko klepeta s 14-letno Mehičanko po imenu Eva, ki živi v Nemčiji. Med klepeti ji je predlagal srečanje, prav tako ji je razložil vse, kaj bi z njo počel pred in po smrti. ''Povedal ji je, da jo bo ubil s sekiro in da jo bo potem pojedel,'' je bil nazoren Yale.

Med pogovori naj bi Bolinger tudi zatrdil, da je že pojedel 39-letnico in petletnega otroka. 18. septembra 2012 se je moški res pojavil na dogovorjenem mestu, a Eve, katere prave identitete niso nikoli ugotovili, ni bilo in zato se je odpravil domov. ''Iz zapisov na klepetalnici je jasno, da je Bolinger verjel, da se pogovarja in da se bo srečal s 14-letnim dekletom,'' je dejal Yale.

Policija je v hišni preiskavi med drugim zasegla tudi diske, na katerih so bili sporni posnetki otrok. Bolinger je priznal, da so slike res njegove. Priznal je tudi, da se je na postaji, kjer bi se moral srečati z dekletom, nahajal le zato, da bi jo obvaroval, glede na to, kakšne pogovore sta imela. Zatrdil je, da če bi dekle prišlo, bi takoj skupaj odšla na policijo.

Sojenje se nadaljuje.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1