FOTO: Katastrofa v Maleziji: otroci skušali bežati iz goreče šole, a so jim to preprečile kovinske rešetke

V eni od verskih šol v malezijski prestolnici Kuala Lumpur je izbruhnil požar, v katerem je umrlo najmanj 24 ljudi, večinoma najstnikov. Po navedbah malezijskih oblasti gre za najhujši požar v državi v zadnjih dveh desetletjih.

Fotogalerija (6)

  • Požar v verski šoli v Kuala Lumpurju - 1
  • Požar v verski šoli v Kuala Lumpurju - 2
  • Požar v verski šoli v Kuala Lumpurju - 3
  • Požar v verski šoli v Kuala Lumpurju - 4
  • Požar v verski šoli v Kuala Lumpurju - 5
  • Požar v verski šoli v Kuala Lumpurju - 6

V malezijski prestolnici Kuala Lumpur je še pred zoro v verski šoli izbruhnil požar, ki se je v zgolj eni uri razširil po vsej stavbi. Požar je najprej izbruhnil v spalnih prostorih v drugem nadstropju stavbe. 

Vzrok za požar bi lahko bil kratek stik na električni napeljavi. Kriva bi lahko bila tudi naprava za odganjanje komarjev.

Otroci in učitelji so obupani poskušali pobegniti pred ognjenim zublji tudi skozi okna, a so jim to preprečile kovinske rešetke.

"Trupla so v celoti zoglenela," je povedal načelnik policije Amar Singh. Zato jih bodo morali identificirati z analizo DNK. Dodal je, da je šola na žalost imela samo en izhod, tako da se jim ni uspelo rešiti pred požarom. "Vsa trupla so bila na enem kupu, drugo nad drugim," je še opisal razmere.

Pristojne oblasti so sprva sporočile, da je v požaru umrlo 23 dijakov in dva učitelja, nato pa so te številke spremenile v 22 dijakov in dva učitelja. Rešiti se je uspelo 18 ljudem, 14 učencem in štirim učiteljem, sedem ljudi so po požaru odpeljali v bolnišnico.

Po navedbah Singha so bile žrtve stare od 13 do 17 let.

Po uradnih navedbah šola ni imela dovoljenja za obratovanje, uradni predstavniki pa so nedavno tudi izrazili dvome o požarni varnosti v zasebnih šolah v prestolnici.

V verskih šolah v Maleziji, kjer je več kot 60 odstotkov od okoli 30 milijonov prebivalcev muslimanov, se otroci učijo koran.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
 
flojdi 15.09.2017 22:11:20
. ograje so ...krasna stvar. mar ne
Več komentarjev