Črna kronika

VIDEO: Policija razkrila: 62-letnica umrla zaradi najmanj dveh močnih udarcev v predel glave

Ljubljana, 24. 01. 2018 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

62-letnica z območja Slovenskih Konjic je po informacijah policije umrla zaradi najmanj dveh močnih udarcev v predel glave, ki jih ji je zadal njen partner. Tega je policija v preteklosti že obravnavala zaradi nasilništva. Leta 2016 je bil obsojen na 11 mesecev zaporne kazni. Po dejanju je poskušal storiti samomor in je še vedno v smrtni nevarnosti.

Več videovsebin
  • Milan Vogrinec s PU Celje o podrobnostih umora v Klokočovniku
    03:02
    Milan Vogrinec s PU Celje o podrobnostih umora v Klokočovniku
  • Iz 24UR: Umoril jo je med spanjem
    02:07
    Iz 24UR: Umoril jo je med spanjem

Milan Vogrinec, vodja oddelka za splošno kriminaliteto na Policijski upravi Celje, je na tiskovni konferenci predstavil podrobnosti umora 62-letnice iz Klokočovnika, o katerem so bili obveščeni v ponedeljek zvečer.

Že prve ugotovitve so pokazale, da je šlo za nasilno smrt, Vogrinec pa je zdaj pojasnil, da je ženska umrla zaradi najmanj dveh ali več močnih udarcev v predel glave, najverjetneje med spanjem. Poškodbe so bile tako hude, da je na kraju umrla. Policisti topi predmet, s katerim je bila pokončana, še iščejo. 

Milan Vogrinec je povedal, da preiskava še ni končana.
Milan Vogrinec je povedal, da preiskava še ni končana. FOTO: POP TV


Z  ogledom kraja dejanja in zbiranjem obvestil so ugotovili, da obstajajo utemeljeni  razlogi za sum, da je žensko v počitniški hiši ubil 62-letnik, ki je stari znanec policije. Vogrinec je povedal, da je bil leta 2016 obsojen na 11 mesecev zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let. Obsojen je bil zaradi kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in nasilja v družini. Po besedah Vogrinca pa umorjena v zadnjih dveh letih ni nikoli prijavila, da je žrtev kaznivega dejanja. 

Osumljeni se je po dejanju z osebnim vozilom odpeljal v Poljčane, kjer se je v bližini železniške postaje postavil pred vlak, ki je vozil v smeri proti Mariboru. Vlak ga je zbil in izredno hudo poškodoval. S helikopterjem so ga odpeljali v Univerzitetni klinični center v Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Vogrinec je še povedal, da je osumljeni še vedno v smrtni nevarnosti. 

Preiskava še ni končana, policisti določene podrobnosti še preverjajo. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3