Črna kronika

Pojasnjen umor na Celjskem: Ko je klicala policijo, jo je zadela prva krogla

Celje, 05. 09. 2011 13.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policija je pojasnila umor na Celjskem. 51-letnik je do smrti ustrelil 47-letnico, s katero je nekoč živel. Povod je bilo ljubosumje, žensko pa je prvi strel zadel ravno, ko je poklicala na številko 113. Storilec je grozil tudi njenemu sinu.

Celjski policisti so pojasnili podrobnosti umora 47-letne ženske v Dobjem pri Lisičnem. Kot smo poročali, jo je usodno ustrelil 51-letnik. Povod naj bi bilo ljubosumje.

Storilec in žrtev sta v preteklosti živela skupaj, tudi kasneje pa je moški ženski večkrat pomagal pri hišnih opravilih. Sožitja je bilo konec v četrtek, ko sta se na njenem domu hudo sporekla, saj je 51-letnik ženski očital nezvestobo, so ugotovili policisti.

Močno razburjen je odšel do soseda, kjer je stanoval, vzel doma prirejeno puško, se vrnil do žrtve in ji začel groziti. Ženska je prestrašena pobegnila v hišo, se zaklenila in po telefonu poskušala poklicati pomoč. Ravno, ko ji je uspelo vzpostaviti povezavo s številko 113, je odjeknil prvi strel. Moški je ustrelil skozi vrata, krogla pa jo je zadela v levo rame. Ženska je nato zbežala mimo njega na dvorišče, tam pa jo je storilec dohitel, jo prijel, obrnil proti sebi in jo iz neposredne bližine ustrelil v glavo. Zaradi poškodb je bila ne mestu mrtva.

Osumljeni je nato s puško zagrozil še sinu pokojne in njegovemu prijatelju, nato pa dvakrat ustrelil proti 23-letnemu moškemu, ki je prav tako prihitel na kraj dogajanja.

Policisti so 51-letniku odvzeli prostost in zasegli puško. Zaradi suma, da je posedoval še drugo orožje, so pri njem opravili tudi hišno preiskavo. Našli so manjšo napravo za streljanje v obliki pisala ter okoli 100 nabojev različnega kalibra.

Moškega so ovadili zaradi umora, povzročitve splošne nevarnosti in ogrožanje varnosti, preiskovalni sodnik pa je zanj odredil pripor. Za umor je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora, za povzročitev splošne nevarnosti do 5 let, za ogrožanje varnosti pa do enega leta zapora.
 

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3