Črna kronika

Ko prednost na cesti vzame močnejši: 36-letni mopedist hudo poškodovan

Tolmin, 13. 09. 2016 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hudo poškodovanega 36-letnika so morali z vojaškim helikopterjem prepeljati v ljubljanski klinični center, potem ko je v Tolminu z mopedom čelno trčil v avtomobil 70-letnika, ki je izsilil prednost.

Novogoriški policisti poročajo o hudi nesreči, ki se je včeraj zgodila v Tolminu. Okoli 13. ure je 70-letni voznik osebnega vozila pripeljal v križišče Šavlijeve in Gregorčičeve ulice in izsilil prednost 36-letnemu vozniku kolesa z motorjem. Slednji je pravilno pripeljal po prednostni cesti iz smeri Zatolmina. Ker mu je 70-letnik zaprl pot, je čelno trčil v prednja leva vrata osebnega avtomobila, od tam pa ga je odbilo v prednje vetrobransko steklo, nato na pokrov osebnega vozila in na vozišče, kjer je huje telesno poškodovan obležal.

Poleg policistov so bili na kraju prometne nesreče tudi tolminski gasilci in reševalci PHE ZD Tolmin, ki so poškodovanemu vozniku kolesa z motorjem nudili zdravniško pomoč. Kasneje ga je prevzela dežurna medicinska ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči, ki ga je z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Prometni policisti bodo 70-letnega povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili na pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Prometna nesreča
Prometna nesreča FOTO: Jani Dolinšek

19-letnik prehiteval traktor, nato izgubil nadzor nad motorjem

Včeraj, nekaj po 17. uri, je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči s telesnimi poškodbami pri naselju Žlebič. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je 19-letni motorist vozil iz smeri Žlebiča proti Ortneku. Pri odcepu za Gorenje Laze je začel prehitevati traktor, pri tem pa izgubil nadzor nad motorjem, zapeljal v obcestni jarek in padel. Po podatkih policije je utrpel hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski klinični center.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3