Črna kronika

Kranjčan poškodoval 18-letnico in policista; posegel je tudi po steklenici

Kranj, 22. 02. 2013 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kranjski policisti so pridržali 35-letnika, ki je pod vplivom alkohola z nedostojnim vedenjem kršil javni red in mir. Fizično je poškodoval 18-letno dekle, posegel pa je tudi po steklenici. Ukazov policistov, naj se pomiri, ni upošteval, pač pa je napadel tudi policista.

Kranjski policisti so sporočili, da so v četrtek okoli 21.30 na Kidričevi cesti v Kranju obravnavali 35-letnega Kranjčana, ki je pod vplivom alkohola z nedostojnim vedenjem kršil javni red in mir.

Nasilje
Nasilje FOTO: Thinkstock

Kršitelj je s fizično silo poškodoval 18-letno dekle, posegel pa je tudi po steklenici. Z nezakonitimi ravnanji je nadaljeval tudi po prihodu policistov, njihovih ukazov, naj se umiri in naj s kršitvami preneha, pa ni upošteval. Med postopkom je napadel tudi policista in ga poškodoval.

Zaradi nadaljevanja kršenja javnega reda in miru pod vplivom alkohola so policisti 35-letnika pridržali in mu izdali plačilni nalog v višini 855 evrov. Poleg tega policisti zbirajo tudi obvestila, da je 35-letnik, ko je napadel polista, storil še kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, za kar je predpisana zaporna kazen petih let.

Zaradi kaznivega dejanja povzročitve lahkih telesnih poškodb in ogrožanja z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru pa bodo policisti zoper 35-letnika podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo. Za kaznivo dejanje povzročitve lahkih telesnih poškodb se storilca kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta, za kaznivo dejanje ogrožanja z nevarnim orodjem pa je predpisana denarna kazen ali zapor do šestih mesecev.

Kranjčan je bil sicer že večkrat obravnavan zaradi kaznivih dejanj, ki se preganjajo po uradni dolžnosti, med njimi tudi zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in napada na uradno osebo, ko opravlja naloge javne varnosti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3