Kriminalisti zaradi posilstva odvzeli prostost 28-letniku iz okolice Litije

Kriminalisti so zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost odvzeli prostost 28-letniku iz okolice Litije. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor. Gre za posilstvo, ki se je zgodilo 13. aprila v jutranjih urah na Linhartovi cesti v Ljubljani.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Moški

(Foto: PU Ljubljana)

Kriminalisti so včeraj v dopoldanskih urah zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost odvzeli prostost 28-letniku iz okolice Litije.

28-letnik je bil zaradi suma storitve kaznivega dejanja s področja spolne nedotakljivosti s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil 30-dnevni pripor, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Kot so poročali v oddaji 24UR, je bil ključen DNK. ''Določena preiskovalna dejanja so bila že opravljena na podlagi primerjave zavarovanih dokazov oziroma sledi na kraju kaznivega dejanja v primerjavi s to osumljeno osebo,'' je povedal Vinko Stojnšek s Policijske uprave Ljubljana.

28-letnika je na Gospodarskem razstavišču posnela tudi kamera, so še poročali v 24UR in dodali, da je prav objava te fotografije pripomogla pri ujetju domnevnega posiljevalca. Za takšna kazniva dejanja 28-letnik sicer še ni bil obravnavan, so še povedali na PU Ljubljana.

Gre za posilstvo, ki se je zgodilo 13. aprila v jutranjih urah na Linhartovi cesti v Ljubljani. Kot so še pojasnili na PU Ljubljana, so bile v preiskavi ugotovljene nove okoliščine, na podlagi katerih je policija preverjala tudi morebitno vpletenost drugih oseb.

Najprej so prijeli 32-letnika

Sprva je kazalo, da je 23-letno dekle v soboto, 13. aprila, okoli 5.50 v bližini Gospodarskega razstavišča v Ljubljani brutalno posilil 32-letni Ljubljančan. A je analiza DNK pokazala, da ne gre za DNK 32-letnega Ljubljančana, ki je sicer že obtožen treh poskusov posilstev. Po besedah njegovega odvetnika je 32-letnik v hišnem priporu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: