Črna kronika

Lastnik poreškega lokala: Nizozemec nerodno padel in se udaril v glavo

Poreč, 23. 07. 2014 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Lastnik poreškega lokala, v katerem je natakar brutalno pretepel nizozemskega turista, trdi, da je pretep začel Nizozemec. Ta je nato nerodno padel in si poškodoval glavo. Hrvaški mediji pa poročajo, da je natakarjev dedek v zaporu zaradi poskusa umora poreškega podžupana.

23-letni natakar Hajdin Bilali, ki je v nedeljo zvečer brutalno pretepel nizozemskega gosta v poreškem lokalu, je že na prostosti, policija pa zbira dokazno gradivo, da bi lahko zoper njega vložila kazensko ovadbo zaradi povzročitve težkih telesnih poškodb.

Bilali se je sprl z 38-letnim Nizozemcem, ki je bil nezadovoljen s postrežbo, verbalnemu spopadu pa je sledil brutalni pretep. Priče trdijo, da si je natakar na roko nadel boksar, nato pa gosta udaril v glavo. Moški je padel na tla in nezavesten obležal v mlaki krvi. Bilali in še trije drugi natakarji naj bi, po besedah prič, moškega, ki je ležal na tleh, nato še zbrcali.

Bralka nam je poslala fotografijo posneto po pretepu.
Bralka nam je poslala fotografijo posneto po pretepu. FOTO: Barbara Gavranović

Jutarnji list danes poroča, da poreška policija zaenkrat ni ugotovila, da bi Nizozemca poleg Bilalija napadli tudi drugi natakarji. Prav tako nimajo dokazov, da bi 23-letni natakar uporabil kakšen predmet.

38-letni Michael Rolleman je bil v torek operiran. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, v bolnišnici pa bo moral ostati še nekaj dni. V bolnišnici so za časnik pojasnili, da je Nizozemec utrpel pretres možganov. Ima zlomljeno čeljust, zato so mu morali operativno vstaviti tri kovinske ploščice.

Rollemanova soproga in otroka so trenutno nameščeni v enem od reških hotelov, kjer bodo ostali do odpustitve Nizozemca iz reške bolnišnice.

Lastnik: Nizozemec je nerodno padel

Lastnik lokala in stric 23-letnega natakarja je medijem dejal, da njegov nečak ni imel boksarja, prav tako zanika, da so v pretepu sodelovali tudi drugi natakarji. "S postrežbo smo zamujali, ker je bila v lokalu gneča. Gostom smo se opravičili, a večerjo so dobili. Ko so že jedli, je Nizozemec postal verbalno nasilen in žaljiv. Prosil sem ga, naj zapustijo lokal in da ne potrebujejo ničesar plačati. Potem pa je začel on še druge nizozemske turiste pozivati, naj zapustijo lokal. Naredil je sceno v lokalu. On je prvi udaril ’malega’, a on mu je udarec vrnil. Udaril ga je s pestjo, Nizozemec pa je nesrečno padel in udaril z glavo v kamen," svoje videnje dogajanja opisuje lastnik lokala in dodaja, da se je vse skupaj dogajalo na trgu in ne na terasi lokala.

Nizozemec je utrpel pretres možganov, zlom čeljusti, zlom nosne kosti ter odprto rano na glavi. Priče trdijo, da ga je napadel natakar, lastnik lokala pa, da je natakar turistu zgolj vrnil udarec.
Nizozemec je utrpel pretres možganov, zlom čeljusti, zlom nosne kosti ter odprto rano na glavi. Priče trdijo, da ga je napadel natakar, lastnik lokala pa, da je natakar turistu zgolj vrnil udarec. FOTO: Thinkstock

A Nizozemčeva žena trdi prav nasprotno. Njen mož je bil napaden, in to od zadaj. Poleg 23-letnika, sta, po njenih izjavah, moža pretepla še dva druga natakarja, ki sta po pretepu pobegnila. Soproga sicer boksarja ni videla, je pa potrdila, da so moža, ki je negibno ležal na tleh, zbrcali.

Mediji: družina Bilali del albanske mafije

Index.hr pa danes poroča, da je družina Bilali del t.i. albanske mafije. Dedek 23-letnega natakarja Sefedin Bilali je trenutno v zaporu, ker ga je sodišče leta 2011 obsodilo na 13 let zapora, ker naj bi kar dvakrat naročil umor poreškega podžupana Eda Kosa. Ta se je družini Bilali zameril zaradi težav pri uporabi terase Gradske kavarne v Poreču. Leta 2006 je bila pod podžupanovo vozilo nastavljena bomba. Bomba je eksplodirala, Kos pa v eksploziji ni bil ranjen. Leta 2010 so neznanci Kosa napadli na domačem dvorišču, a se je uspel obraniti. Tožilstvo je uspelo dokazati, da je oba poskusa umora naročil Sefedin Bilali, zato ga je sodišče za 13 let poslalo v zapor.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1