Črna kronika

'Lažna solidarnost med policisti bo sankcionirana'

Ljubljana, 28. 01. 2010 12.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Strokovni nadzor je pokazal nepravilnosti pri obravnavanju hude prometne nesreče, ki jo je decembra zakrivil policist. Njegovi sodelavci namreč niso odredili preizkusa alkoholiziranosti.

Prometna nesreča v bližini Mačkovca
Prometna nesreča v bližini Mačkovca FOTO: GRC Novo mesto

Končal se je strokovni nadzor v zvezi z obravnavanjem hude prometne nesreče pri Mačkovcu v Novem mestu, ki jo je decmbra lani povzročil policist, v njej pa se je poškodovala nosečnica. Nadzorniki so v tem času ugotovili določene nepravilnosti, predvsem glede preizkusa alkoholiziranosti na kraju nesreče in tudi pozneje v bolnišnici, je povedal generalni direktor policije Janko Goršek.

Goršek je od direktorja PU Novo mesto že zahteval, da mu pripravi predlog nabora ukrepov zoper policiste, ki svojega dela niso opravili strokovno. "Poskrbeti moramo, da se takšni primeri lažne solidarnosti ne bodo ponavljali oziroma če se bodo, morajo policisti vedeti, da bodo takšni primeri sankcionirani,“ je dejal Goršek.

Po poročanju novinarjev oddaje Svet noseča voznica še ne more stopiti na poškodovano nogo, ki so ji jo poravnali z vijaki in ploščico. Dobila je skupno 34 šivov na nogi in trebuhu, iz katerega so ji odstranili še del tankega črevesa. Otroka, ki ga je nosila štiri mesece, so zdravniki uspeli rešiti z operacijo.

Popolnoma je odvisna od pomoči bližnjih, ne more se umivati in sama voziti avtomobila, vsak dan pa mora na fizioterapijo.

Spomnimo

53-letni policist je na poti domov s službene zabave povzročil nesrečo, v kateri je bila hudo poškodovana 27-letna nosečnica. Svojci poškodovane so bili obveščeni šele več ur po nesreči, medtem pa policisti pri storilcu niso opravili testa alkoholiziranosti. Vztrajali so, da tega na kraju nesreče niso mogli narediti, ker je bil preveč poškodovan. Vendar pa je kljub temu že nekaj ur po povzročitvi nesreče sam odkorakal iz bolnišnice. Bolnišnico je tako zapustil, še preden so mu uspeli odvzeti kri in druge telesne tekočine, in izginil neznano kam. V službo se je javil šele nekaj dni po dogodku. Problematično je tudi dejstvo, da se preiskovalna sodnica ni udeležila ogleda kraja dogodka, saj je bila o nesreči obveščena šele poldrugo uro pozneje.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (89)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rci2950
29. 01. 2010 12.36
asmasa - biti fer?? ne vidim razlike med 200 metri vožnje v vinjenem stanju in 10 kilometri! Da nebo pomote - v teh 200 metrih lahko kakega soseda povoziš. A bo to fer? Pač harikirano napisano ampak tako je. Kar se tiče prodaje tvoje lastnine, ki so ti jo ukradli - ne morem komentirati nisem bil zraven, ti svetujem da pisno vprašanje nasloviš direkt na gpu mnz. Kar nekaj jih tukaj namiguje o podkuplivosti - lepo prosim, koliko tega ste dejansko prijavili nadrejenim? Tujci se pri nas zavedajo, da ne morejo in ne bodo uspeli z podkupovanjem, kot mogoče poprej na Madžarskem. Še tam so se stvari spemenile. Tako da prsoim, ne si izmišljevat. ČE pa že je kaj na tem, vsak pameten ve kaj mu je storiti, ne pa posploševat na tej strani in vse v isti koš metat. LP
Pinkman
29. 01. 2010 12.24
To je isto, kot bi rekel, da vse kelnarce rade dajo, kar pa ni res: vse ne, večina pa.
Pinkman
29. 01. 2010 12.14
Ne vse policiste v en koš metat. Če trije v eni enoti v svoj žep denar od kazni kasirajo, jih je ostalih 48 še vedno poštenih. Ovce se najdejo tu ali tam. Tudi ti imaš v razredu, kolektivu, kjerkoli že si, dva ali tri idiote...
revanšist
29. 01. 2010 11.52
rci 2950 se poplnoma strinjam s teboj vendar meni se je zgodilo in se ne hvalim.Bife imam 100 metrov od hiše sem na podeželju. ko sem se vračal iz dela na terenu (120km stran)sem se prpeljal do vasi popolnoma trezen.sem pa rekel da grem na pir pa domov in sem srečal prijatelja ter spil dva piva v 15 minutah,ker se mi je mudilo domov.ko sem speljal izpred bifeja sta se za menoj zapeljala policista.Povedal sem jima da sem ravnokar spil dva piva in da je moj dom oddaljen 20 metrov.NIsta mi dovolila da bi avto zapeljal na dvorišče.Se strinjam s teboj ,da je treba biti trezen in ne bo problemov.Vendar lahko bi bili toliko fer in rekli saj si pred hišo naj ti bo apak drugič pazi.Nikoli do takrat nisem bil brez vozniške niti eno uro.in en pijem da ne bo pomote. ko pa so mi pred časom vlomili v delavnico pa sem dobil odgovor"obžalujemo,da ste žrtev kaznivega dejanja...)moje orodje se je naslednjni vikend prodajalo na Boljšjaku,poklical sem policijo pa niso prišli mi prosim odgovoriš zakaj niso prišli,čeprav sem jim povedal da vidim mojo Fleksarco in štemarco kako se prodaja.
revanšist
29. 01. 2010 11.34
srauf123 po ta starem 0,52 to je po novem 0,26 morda če bi malo pomisli ,bi videl, da mislim na star sistem 0,52 je dva piva na hitro da boš vedel
lotmerzanec
29. 01. 2010 11.19
Zares lep vzor so ti možje gospodične Kresal! Snemajo porniče,povzročajo nesreče,vozijo se vinjeni saj ni nobene kontrole !Ministrica pa nič mogoče pa bosta policista dobila 1 mesec plačenega dopusta.!
Uporabnik400750
29. 01. 2010 11.09
To bi moralo biti zdaj tako ce bi bilo po moje. Tisti POLICISTI ki so takrat bili tam in svojega dela niso opravljali vesto,posteno izdati placilne naloge(naj polnijo drzavi proracun) in nazodovanje v sluzbi,pac nebos vec prometnik. Temu pijanemu vozniku pa vso skodo ki je povzrocil,vse bolecine poskodovanke... LP Naj vsak odgovarja za svoja dejanja.
ZiGiY
29. 01. 2010 10.56
to je en drobceni skandal ki je prisel v javnost...kaj se pa dogaja da mi sploh ne vemo
hrastncan
29. 01. 2010 10.55
Banda skorumpirana !
rci2950
29. 01. 2010 10.38
Sem policist. To je nedopustno dejanje kolegov in vsekakor bodo deležni sankcie.V to naj ne dvomi nihče, sploh sedaj, ko je javnost seznanjena, da je dejansko šlo za sporno ravnanje kolegov. Oškodovanki in otroku želim čimprejšnjo okrevanje. Vsem tistim, ki pišete o svojih grehih (res ne razumem, kako je lahko negdo tako neumen in se hvali koliko kazni je že dobil oz kolkokrat napihal) - raje upoštevajte cestnoprometna pravila, pa ne bo razloga za slabo voljo.
justme1
29. 01. 2010 10.25
papaleja 29.01.2010, 07:45 js sm sm povedala kaj se je men zgodil...in to je res!!...če pa ne vrjameš pa ni moj problem!!
alchek
29. 01. 2010 10.23
nas pa jebejo pol....
nx01
29. 01. 2010 09.20
To je solidarnost, ne lažna, ampak obsojanja vredna, tako kot pri "dohtarjih" in še kje. Če ga kdo polomi, pač mora prevzeti odgovornost, ne pa se skrivati za stanovskimi kolegi in s tem postaviti pod vprašaj tudi njihov ugled.
Lepa Primorska
29. 01. 2010 08.42
BARABE PLAVE...
rafael.m
29. 01. 2010 08.37
Ne sodimo, da ne bomo sojeni. Mogoče bi vsak izmed nas svojemu kolegu pogledal skozi prste. Mogoče je veliko res, kar pišete, vendar so tudi policisti ljudje in razen teh simple prekrškov imajo na grbi tudi težje zadeve. Kaj pa vemo, kaj je ob tej resnično tragični nesreči prevladalo?
anonim.
29. 01. 2010 08.07
Mene najbolj moti to da če si policist in nisi v službenem času in te slučajno vstavijo policisti,...pokaže značko pa nerabi pihat, pa tudi kazni za pas ali prehitro vožnjo nebo dobil,...Vem da so sodelavci AMPAK POLICIST MORA BIT VZOR VSEM UDELEŽENCEM V PROMETU,...žal pa temu ni tako pri nekaterih,.....
sprint
29. 01. 2010 08.06
Tjah. Kaj češ. Lažna solidarnost a ne. Povzročitelj bo kazen dobil za povzročitev nezgode. Da ni pihal - razumljivo.V policiji je človek zelo odvisen eden od drugega, kajti čez 5 minut sta policista že lahko v situaciji, ko je ogroženo njegovo življenje ali zdravje. Nismo vsi "bubice" in "prijazni". Danes je prvi policist dal kolegu drugemu pihat in mu odvzel izpit, ga kaznoval itd., jutri pa bo prvi zapadel v situacijo, ko potrebuje pomoč (recimo obkoljen z nasilneži) in bo v pomoč klical drugega policista, kateri je bil predhodno s strani tega svojega kolega kaznovan. Jaz bi se na njegovem mestu obrnil, pljunil na tla in pustil prvega naj ga vrag vzame. Toliko o tem.
kales
29. 01. 2010 08.04
Ma,kaj ta portal prebirate samo kriminal.. , in prekrškarji da tolk pljuvate po zakonu,najbolj zanimivo pa je da nimate pojma o policijskem delu,zato raje ne komentirajte.lp
listje
29. 01. 2010 07.41
..vedno hujši so ne boljši, kaj je pa mislila Katarinca, da slučajno spošutjejo ali celo upoštevajo?
sniper1
29. 01. 2010 06.27
hmm, smola za policiste, da nimajo policijske zbornice ... mogoče pa potem ne bi odgovarjali...........