Črna kronika

FOTO in VIDEO: Letalo vzletelo s prenizko hitrostjo, četverica naj bi se odpravljala na fantovščino

Divača, 15. 09. 2014 06.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Preiskava vzroka letalske nesreče v Divači, v kateri so umrle tri osebe, četrto pa so s hudimi poškodbami prepeljali v ljubljanski UKC, se nadaljuje. Neuradno naj bi bili moški z letalom namenjeni v Portorož na praznovanje fantovščine. Umrla naj bi bodoči ženin in priča.

Po nesreči manjšega letala, ki se je na divaškem letališču zgodila v nedeljo nekaj pred 13. uro, in v kateri so umrle tri osebe, četrto pa so s hudimi poškodbami prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, se preiskava nadaljuje. Na kraju nesreče je bil poleg policistov tudi inšpektor za letalsko varnost.

Znano je, da je sicer močno letalo znamke Robin DR400, ki so ga uporabljali za vleko jadralnih letal in je celo močnejše od bolj znane Cessne, vzletalo s prenizko hitrostjo. Kaj se je nato dogajalo, so za zdaj le ugibanja. Da je vzletelo s travnate vzletne steze, naj ne bi pomembno vplivalo na dinamiko nesreče, so za 24UR povedali člani divaškega Aerokluba.

Domneve, da je bilo letalo preobremenjeno z gorivom in štirimi odraslimi, bodo preverjali forenziki. S prizorišča so danes odstranili edino, kar je od pretežno lesenega letala po požaru ostalo, to je motor, ki bi morda lahko razkril, ali je šlo za tehnično napako.

Odpravljali naj bi se na praznovanje fantovščine

Neuradno je letalo pilotiral znan podjetnik in glasbenik iz Obale, 41-letni Ankarančan. Tudi najbolj izkušenim pilotom ni jasno, zakaj bi šolan, dober pilot vzletal s prenizko hitrostjo.

Četverica naj bi se odpravljala v Portorož na praznovanje fantovščine. Umrla naj bi 31-letna ženin in njegova poročna priča, v kliničnem centru pa naj bi se zdravil pilot domžalskega Aerokluba, ki se mu je uspelo rešiti iz letala, preden je zagorelo, so poročali v 24UR.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3