Mariborčanu zasegli za dobrih 77.400 evrov cigaret

Mariborski kriminalisti so s pomočjo carinikov pri 36-letniku opravili hišne preiskave in odkrili za 77.447 evrov cigaret različnih znamk. Poleg cigaret so zasegli še 1125 petard.

Zasežene cigarete

36-letniku so zasegli 24.983 zavojčkov cigaret. (Foto: PU Maribor)

Mariborski kriminalisti so s pomočjo koprskih in mariborskih carinikov v četrtek pri 36-letniku opravili hišne preiskave, prav tako so preiskali njegova vozila. Poleg mobilnih telefonov in SIM kartic, ki jih osumljeni uporablja, so zasegli pretihotapljene cigarete brez ustreznih cigaretnih znamk, ki jih je osumljeni hranil na dveh lokacijah. Skupno so mu zasegli 24.983 zavojčkov (2498 zavojev in tri škatlice) cigaret različnih znamk v skupni maloprodajni vrednosti najmanj 77.447 evrov. S PU Maribor so sicer v pojasnilu zapisali, da je pri tem izračunu upoštevana najnižja drobnoprodajna cena za zavojček cigaret. 36-letniku so zasegli tudi 153 zavojev po približno 200 gramov rezanega tobaka ter 90 zavojev rezanega tobaka po 40 gramov.

Kriminalisti bodo zoper osumljenega na okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja tihotapstva.

Zasežene petarde

Zasegli so tudi 1125 petrad. (Foto: PU Maribor)

Pri hišnih preiskavah so osumljenemu, zraven opisanega, zasegli še skupno 1125 petard, zaradi česar bo kršitelju izdana odločba o prekršku.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 20
Jasnovidec Cosmos 09.03.2014 18:33:06
Če ga niso zalotili pri prodaji mu nimajo kaj zaseči cigaret.Kje v katerem zakoniku pa piše koliko cigaret imam na primer lahko jaz doma? Ne briga nikogar,če jih bom imel par šleperjev zato se spet naj zamislijo kaj delajo,da spet ne bodo plačevali odškodnine na račun davkoplačevalcev temu kateremu so zasegli cigarete.Če bi mene najel za zagovornika bi sigurno to dosegel.
Več komentarjev