Črna kronika

Pri nedovoljenem prečkanju meje v Kolpi utonila moška

Črnomelj / Novo mesto, 10. 04. 2018 12.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.Z. / Ti.Š. / STA
Komentarji
0

Črnomaljski policisti so prijeli 19-letnega Maročana, ki je k nam prišel tako, da je preplaval Kolpo. Povedal jim je, da sta v reko zaplavala skupaj s prijateljem, a je ta utonil. Potapljači so prečesali strugo in izvlekli truplo. Še enega utopljenega moškega domnevno alžirskega rodu, ki je mejo nezakonito prečkal v skupini štirih oseb, pa so policisti našli pri kraju Žuniči.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Štirje prebežniki skušali preplavati Kolpo
    00:23
    Iz SVETA: Štirje prebežniki skušali preplavati Kolpo
  • Iz 24UR: Maročan in Alžirec skušala preplavati Kolpo
    01:57
    Iz 24UR: Maročan in Alžirec skušala preplavati Kolpo

Črnomaljski policisti so okoli 9.30 pri kraju Žuniči izsledili tri državljane Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo tako, da so preplavali reko Kolpo. Zaradi suma, da je bila v skupini tujcev še ena oseba, so pregledali obrežje in reko, v kateri so našli truplo moškega. Na truplu niso našli sledi nasilja.

Kot je za 24ur.com pojasnila Alenka Drenik s Policijske uprave (PU) Novo mesto identiteta umrlega še ni znana, gre pa domnevno za državljana Alžirije.

"Primere nezakonitih prehodov meje sicer obravnavamo vsakodnevno," je še dodala Drenikova.

Policiste o utopljenem prijatelju obvestil 19-letni Maročan

Utopitev v Kolpi med nezakonitim prehodom meje pa so tamkajšnji policisti obravnavali tudi v ponedeljek. Malo pred 14. uro so policisti pri Vukovcih v Beli krajini izsledili in prijeli 19-letnega državljana Maroka, ki je prav tako nezakonito prestopil državno mejo tako, da je preplaval reko Kolpo.

19-letnik je policistom povedal, da sta v reko zaplavala skupaj s prijateljem, ki pa mu ni uspelo prečkati reke in je utonil. Ko se je začel potapljati, naj bi ga skušal rešiti, vendar mu ni uspelo.

Črnomaljski policisti so takoj aktivirali gasilce PGD Črnomelj in PGD Vinica, ki so z gasilskim reševalnim čolnom in tremi potapljači pregledali strugo reke Kolpe. Okoli 18. ure so na rečnem dnu našli truplo moškega.

O najdbi so obvestili preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko. Na truplu ni bilo sledi nasilja, zdravnica pa je za pokojnega odredila sanitarno obdukcijo. Policisti in kriminalisti nadaljujejo preiskavo okoliščin in ugotavljajo identiteto pokojnega, so še sporočili s PU Novo mesto.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou