Črna kronika

Masaker po poroki v Srbiji: ženinov oče moril, ko so svatje spali

Beograd, 18. 05. 2015 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Znane so nove podrobnosti tragedije v srbskem Martonošu. 55-letni Rade Šefer, ki se ni strinjal s poroko, se je na zabavi napil in pretepel svojo nekdanjo ženo. Posredovala je policija, a ga ni pridržala. Odšel je domov, pograbil puško in se odpravil na morilski pohod. Ustavil ga je nevestin stric, ki naj bi vanj zalučal stol.

Srbi so še vedno pretreseni zaradi tragedije v okolici Subotice, kjer je 55-letni Rade Šefer z lovsko puško v svojem morilskem pohodu ubil šest oseb. Dan po grozljivem obračunu, so znane nove podrobnosti.

Kot smo poročali, se je incident zgodil dan po poroki njegovega sina, vzrok pa so bili napeti družinski odnosi. Šefer se namreč ni strinjal s sinovo izbranko Natalijo Bajtai. Kot poročajo srbski mediji, se je na dan poroke "na smrt" napil in sprl z bivšo ženo in sinom. V nedeljskih jutranjih urah, ko so se svatje in mladoporočenca že odpravili spat, je prijel za puško. Kot poroča srbski Blic, je vstopil v stanovanjsko hišo v kraju Martonoš in streljal.

Srbska policija
Srbska policija FOTO: Reuters

"Kot sem slišal, so se na poročni zabavi sprli, nakar je posredovala celo policija," dogajanje opisuje eden od bližnjih sosedov. Kot pravi, naj bi se Šefer na slavju znesel nad svojo nekdanjo soprogo.

Kot poroča Blic, je nato zjutraj najprej v kraju Orom ubil njene starše, nato se je odpravil v Martonoš. Vstopil je v hišo, v kateri so spali gostje in pričel streljati. Najprej je ustrelil 25-letno sinovo izbranko Natalijo, nato njene starše in svojo nekdanjo soprogo.

Ustavil ga je nevestin stric, vanj naj bi zalučal stol

Tedaj naj bi streljal tudi na družino nevestinega strica iz Francije. Sprva so mediji poročali, da naj bi moški v samoobrambi streljal na 55-letnika, danes pa Dnevnik.hr poroča, da je Francoz vanj zalučal stol. Šefer je zaradi poškodb ob udarcu umrl. "Zjutraj okoli 9:30 se je slišalo vpitje in odjeknili so streli. Iz hiše, v kateri so svatje spali, je nenadoma pritekel moški iz Francije in pričel kričati v angleškem in francoskem jeziku. Iskal je pomoč," je dejal sosed.

Pomoč so poklicali sosedje

Krike paničnega Francoza je slišala soseda Radmila Šafranj, ki je nemudoma poklicala pomoč. "Policija je kmalu prišla, medtem pa se je na ulici že zbralo veliko ljudi. Takšne tragedije tukaj še nismo doživeli," je dejala. Glede Šefera je dejala, da je bil lovec in zelo dober strelec. Včasih naj bi tekmoval v streljanju glinastih golobov in bil celo kandidat za olimpijsko reprezentanco, je pojasnila.

Ločitev zaradi sinove neveste

Prijatelji nesrečnega para so včeraj novinarjem še povedali, da sta bila skupaj od leta 2012: "To je bila ena tistih velikih, pravih ljubezni. Zaročila sta se lani in nato počasi pripravljala poroko. Nikamor se jima ni mudilo. Včeraj sta se poročila v cerkvi in na matičnem uradu. To bi naj bilo veselo praznovanje, zdaj pa je vsega konec."

Par je veliko potoval, ker je Natalija delala v Franciji, kjer sta nameravala tudi živeti. "Gledala sem ju, kako sta se sprehajala po kraju. Bila sta lep in zaljubljen par, ki bi imel lepe otroke," je dejala Natalijina družica na poroki.

Kot so še povedali, sta se storilec in njegova žena lani ločila prav zaradi sinove neveste. Ženi je namreč očital, da je sinu "našla" takšno žensko.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3