Mastno služili s preprodajo marihuane

Skupina Vietnamcev je na Češkem oblikovala kriminalno mrežo, ki se je ukvarjala s pridelavo in preprodajo marihuane. Večino pridelka so prodali v sosednjih državah. Letni zaslužek naj bi bil kar štiri milijone evrov.

marihuana

Marihuana (Foto: Reuters)

Češka policija je razbila obsežno mrežo pridelovalcev in preprodajalcev marihuane ter pri tem aretirala 21 Vietnamcev. Večina marihuane je bila namenjena v tujino, vrednost letnega zaslužka od prodaje pa je bila ocenjena na kar 100 milijonov kron oziroma štiri milijone evrov.

Kot so sporočile oblasti, so mrežo sestavljali izključno Vietnamci, ki so bili odlično organizirani, marihuana pa je bila v glavnem namenjena v Avstrijo, na Madžarsko in Slovaško.

Med 21 osumljenci dvanajstim grozi od deset do 18 let zapora, devetim, ki so delali na gojiščih marihuane, pa od dve do deset let, so sporočile oblasti.

Skupna operacija češke policije in carine, ki sta jo pripravljali šest mesecev, je potekala od 4. avgusta v več regijah na severu in zahodu države. V operaciji, med katero so odkrili osem velikih gojišč marihuane, je sodelovalo več sto pripadnikov policije in carine.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 41
Shpongle 18.12.2010 14:00:54
boah...
Več komentarjev