Črna kronika

Babica koroške deklice: Od domačih sem bila izolirana

Ljubljana, 30. 03. 2012 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
M.M./B.G./N.D.
Komentarji
600

Pred kamero je stopila Zlatka Kaker, babica koroške deklice, ki se je v zadnjem letu z otrokom večinoma skrivala v Avstriji, in predstavila svojo plat zgodbe. Da imajo vsega dovolj, pa so poudarili Matic Munc, Jerneja Munc in Natalija Markač.

Otrok je zdaj pri materi, oče otroka pa je odgovornost za izginotje in skrivanje deklice prevalil na Munca in Markačevo.

Zlatka Kaker, babica koroške deklice, ki se je skupaj z otrokom skrivala leto dni, pravi, da je bila od domačih izolirana. Za oddajo 24UR je dejala, da sta z deklico v tem času živeli v Avstriji, in sicer v dveh različnih stanovanjih. Vsake toliko so ju prepeljali tudi v Slovenijo, a vseeno sta živeli v osami, brez interneta in slovenskih medijev.

Kakerjeva je imela poseben telefon, na katerega so jo klicali, sicer pa so ji stvari različni ljudje dostavljali osebno. Tudi denar in oblačila. Ko je kaj potrebovala, je poklicala Jernejo Munc, ženo psihologa Matica Munca iz Svetovalnice Akcija!. Kakerjeva pravi, da je ubogala navodila Svetovalnice Akcija!, konkretno Natalije Markač in Jerneje Munc. 

Ko je napočil čas vrnitve, navodilo ni prišlo po telefonu, pač pa se je na vratih pojavil neznanec, ki ji je povedal, da se z vnukinjo vračata v Slovenijo. Sama se sicer ne spominja imena neznanca, ki jo je potem odpeljal v Ljubljano. Tam sta se Kakerjeva in deklica srečali s kriminalisti.

Zlatka Kaker je med skrivanjem izgubila 30 kilogramov.
Zlatka Kaker je med skrivanjem izgubila 30 kilogramov. FOTO: POP TV

Da so Zlatki Kaker obljubljali, da se bo zadeva kmalu končala, je sicer dejal tudi oče deklice Boštjan Kaker, ki je prepričan, da je bila njegova mama talka Svetovalnice Akcija!. "Ni mogla tega sama prekiniti, ker ni imela z zunanjim svetom nobenih stikov," je dejal Kaker, ki pravi, da tudi sam ves ta čas ni vedel, kje sta njegova mama in hčerka. Kaker je sicer včeraj ponovil, da je Markačeva od njega dobila precej denarja "na roko", koliko točno ji je plačal, pa ni povedal.

Munc: Pozivam družino Kaker, da pove resnico

Svojo plat zgodbe v primeru koroške deklice so danes sicer predstavili tudi Munc, njegova soproga Jerneja ter Natalija Markač. Nismo delovali kot kriminalna združba, so opozorili. Absurd je, da govorijo, da sta bili deklica in njena babica talki Svetovalnice Akcija!, so dodali. "To je absurdno. Če imaš nekoga za talca, ga imaš zaklenjenega," je dejal Munc.

Policisti so včeraj namreč dejali, da je bilo skrivanje deklice zelo dobro organizirano, osumljeni pa so delovali kot prava kriminalna združba.

Matic in Jerneja Munc ter Natalija Markač so javnosti zaupali svojo plat zgodbe.
Matic in Jerneja Munc ter Natalija Markač so javnosti zaupali svojo plat zgodbe. FOTO: Blaž Garbajs

Munc pravi, da so delovali kot ljudje, ki si zaupajo, in da so to počeli zaradi zaščite deklice, izpolnjevali pa so le voljo njenega očeta. Za svoje delovanje so imeli očetovo pooblastilo, izrecno poudarja Munc in dodaja, da jim je družina zdaj obrnila hrbet, saj tako želijo oprati svoje ime. Prav zato so jih ovadili, je po poročanju informativne oddaje 24UR OB ENIH dejal Munc.

In ne le njega, njegove soproge in Markačeve – družina Kaker je ovadila še nekatere njegove prijatelje in sodelavce, torej skupaj okoli 10 ljudi. Poudaril je tudi, da so bili vsi priprti žrtev uklonilnega pripora, torej da so jih policisti odpeljali le zato, da bi jih prisilili, da spregovorijo.

Munc poziva družino, da pove resnico

"Pozivam družino Kaker, da pove resnico," je dejal Munc in dodal, da bodo v primeru, če se bodo napadi nadaljevali, posegli po tožbah. Kot je pojasnil, razmišlja tudi o tožbi zoper namestnika varuha človekovih pravic Toneta Dolčila, ki je lani izrazil dvom v to, da je koroška deklica, ki je trenutno pri materi, sploh še živa.

Matic Munc je še dejal, da ne morejo kritizirati stvari, ki so del kazenskega postopka, saj ta še vedno poteka, policisti pa še preiskujejo. Poziva vse aktiviste, da se združijo in začnejo boj proti tistim, ki so ukradli državo.

Se je Kaker zlomil v zaporu?

Od očeta deklice so decembra 2010 prejeli pooblastilo, da lahko v boju za otroka uporabijo celotno razpoložljivo dokumentacijo, a prepovedal jim je, da razkrijejo njeno identiteto, pravi Munc. To so seveda upoštevali, njeno identiteto pa je nato razkrila policija. Po priporu očeta so po Munčevih besedah od njega štiri mesece prejemali pisma, v katerih je pisal, da je pripravljen tvegati vse za svojo hčerko, dajal pa jim je tudi navodila, kje naj pritisnejo, je še razložil Munc.

Nato pa so sledila pisma, ki so odražala spremembo stanja dekličinega očeta. Spremenil je način pisanja, napovedoval je, da bo spremenil identiteto, postal mafijec, spremenil je celo pisavo. Zato se predstavniki svetovalnice sprašujejo, koliko je bila njegova volja še svobodna in koliko odsev njegove stiske. Družina Kaker je, tako Markačeva, tedaj tudi sporočala, da je Boštjan Kaker v zaporu izgubil nadzor in da hoče ven. Kot zatrjuje, so mu v svetovalnici tedaj pojasnili, da je edina pot iz zapora, da povedo, kje je deklica. Na vprašanje, ali so bili v pismih tudi pozivi, naj se deklico vrne, je Merkačeva odvrnila, da je vprašanje, kakšna je bila Kakerjeva volja in koliko je bilo to odraz njegove stiske. Če bi to res želel, bi po njenem prepričanju preprosto preklical pooblastilo svetovalnici.

Preklic pooblastila je Svetovalnica Akcija! po trditvah Munca prejela 22. marca in ne 16. marca, kot trdijo na Kakerjevi strani.

Ob tem predstavniki Svetovalnice Akcija! zanikajo tudi izjave družine, ki pravi, da so skupini plačevali visoke vsote denarja. Munc pravi, da je dobil le 20 evrov ob začetku, majhen fotoaparat, malo denarja za pošto in kavo, nek Kakerjev znanec pa je opravil manjše popravilo avtomobila. "Z ženo imava stanovanje na Fužinah, imava 20 let posojila, 11 let starega seat leona in dve leti že nismo šli na dopust," dodaja.

Na tiskovni konferenci zaknocev Munc in Markačeve
Na tiskovni konferenci zaknocev Munc in Markačeve FOTO: Blaž Garbajs

Spomnimo

Deklico so iskali vse od lanskega marca. Izvršitelji Okrajnega sodišča v Slovenj Gradcu so 4. marca 2011 namreč poskušali odvzeti deklico iz Koroške njenemu očetu, saj je bila takšna odredba sodišča, ki je deklico dodelilo mami. A takrat izvršitelji deklice pri očetu niso našli in začelo se je ugibanje o tem, kdo skriva deklico in kam jo je odpeljal.

Vmes je oče dekličino mamo in dedka ovadil zaradi suma spolne zlorabe deklice, ovadba pa je bila maja lani na tožilstvu zavržena. V Svetovalnici Akcija! so v zvezi s tem vseskozi trdili, da sum ni bil raziskan.

Junija 2011 je policija dekličinemu očetu odvzela prostost, novembra pa se je začelo sojenje na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu, ki se je končalo 15. marca, ko je bil Kaker obsojen na tri leta in pol zapora. Sodba ni pravnomočna.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (600)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GET.A.GRIP
02. 04. 2012 06.57
+12
zakaj ni ustrezno obravnavano?Ker je prvi prišel do deklice g. Bračko,nesposoben policist oziroma zdaj že kriminalist ki je na koroškem v začetku svoje kariere TRPINČIL (beri dobesedno!!) mladoletno rajo,zdaj se je pa specializiral za družinsko problematiko,kar je po mojem ABSURDNO!Kar se pa sodstva tiče,tako se odvijajo zadeve samo na koroškem,beseda Policaja je ZAKON..
El Koronito
01. 04. 2012 13.49
+28
Popolnoma jasno je, da so na očeta v priporu vršili psihični pritisk in mu obljubili, da njega in njegove matere ne bodo še naprej kazensko preganjali (ugrabitev halo!!!), če spremeni zgodbo in obremeni Munca ter ostale. Zraven pa jasno še nalaga o nekem denarju, ki naj bi ga dal, v bistvu pa nima niti za burek. Zelo me skrbi, do kam vse so pripravljeni iti naši predstavniki oblasti, SAMO ZARADI TEGA DA V JAVNOSTI NE BI IZPADLI NESPOSOBNI. MEDIJI JIM PRI TEM IZDATNO POMAGAJO (kdo pa mislite, da plačuje oglase v medijih). Na nacionalki in pop-tv ju prav tekmujejo, kdo bo bolj neobjektivno poročal. Kot največji problem izpostavljajo odtujitev otroka, od matere in očeta, in travm, ki naj bi jih deklica doživela. Milo rečeno pa ne eden ne drugi nista najbolj blesteča starša. Mislim, da so ji travme, ki jih je domnevno povzročil dedek dosti močnejše, vendar se o tem nihče več ne sprašuje. Glavno vprašanje je - ALI JE DEDEK SPOLNO NADLEGOVAL DEKLICO in nadalje - če je, ZAKAJ TO NI USTREZNO OBRAVNAVANO. Vse ostalo je marginalnega pomena. Ne dovolite, da vam mediji pozornost preusmerjajo drugam.
Indigo Pingvin
01. 04. 2012 19.23
+6
nezaželjen
01. 04. 2012 22.46
+6
Dedcu, ki takole bluzi enkrat ja, enkrat ne, nato pa mu je vseeno, ker revček ne zmore, ni zaupati nobenega živega bitja. Iz izjav in njegovega obnašanja je razvidno, da ni sposoben biti nikakršen skrbnik. Žal niče preveč bleščeča osebnost ni niti mati, ki ne zna odločno nastopiti proti očitno labilni osebnosti očeta. Pač "gliha skup štriha". Socialna služba, policija pa je v globoki krizi prav na vseh področjih in zadeve namesto odkrivajo ter rešujejo vse zapacajo. O Muncu pa kaj naj rečemo? Pač še en obritoglavec več.
***KTJ***
01. 04. 2012 12.07
+10
TANAJA79 Osebno redno spremljam forume, ker me zanima tudi mnenje ostalih in s tem pridobim širšo sliko o določeni temi. In ravno različna mnenja napravijo novico zanimivo in forum je idealno mesto za izmenjavo le teh. Osebno spoštujem vse, ki sodelujejo v diskusiji. Se je pa potrebno zavedati, da smo si ljudje različni in imamo mnogokrat zelo različna poglede in prepričanja o stvareh, ki se dogajajo v naši ožji in širši skupnosti. Pogoj za kvaliteten in uporabnikom prijazen forum pa je spoštovanje pravil foruma in pa tudi naša osebna kultura. Kot opažam ste zelo aktivni v podajanju komentarjev. Čeprav se z vami ne strinjam pogosto, do vas nisem žaljiv in vas sprejemam takšne kot ste. Kar me pa moti je pa dejstvo, da zelo radi komentirate stvari o katerih nimate niti najmanjšega pojma in nekako vsiljujete svoja prepričanja vsem ostalim. Pri tem pa se ne zavedate, da vam gre zlahka iz jezika marsikatera \"krepka\" in včasih koga neopravičeno kritizirate ali pa ste tudi žaljivi. OK, to je vaša legitimna pravica. Ampak, ko pa nekdo naslovi kritiko direktno na vas pa je vaša reakcija ponavadi burna in s to svojo reakcijo poveste in pokažete več, kot z vsemi svojimi objavljenimi posti skupaj. Najlažje se je pa skrivati za psevdonimom in potem ne odgovarjati za svoje besede in dejanja. Kot rečeno ... pojdite majhno na zrak, preživite prijetne sončne dneve z otroci ... verjemite, svet bo lepši :) P.S.: v pričakovanju dobrih komentarjev in argumentiranih trditev (v bodoče) vas lepo pozdravljam in vam želim prijetno nedeljo
YONSON
01. 04. 2012 20.06
+1
EU je odločen, da morajo krivci za hudodelstva proti civilnemu prebivalstvu v tej državi odgovarjati za svoja dejanja pred sodiščem
Jaka..
01. 04. 2012 07.58
+5
ta zgodba postaja že dolgočasna,noben se pa ne vpraša al kdo od od njih je sploh zaposlen,od kje denar za vse to ne vem no,vse je čudno res,
simoncahotiza
01. 04. 2012 07.08
+6
Meni smrdi celotna zgodba in vsi v njej zgleda lažejo..Nevem kaj je v ozadju ampak nekaj mora biti...
TIANA08
31. 03. 2012 22.25
+8
Oprosti Tanaja79 da te nekaj vprašam: glede na tvoje komentarje si po cel dan na računalniku. Praviš da imaš otroke, zato ne razumem ali ti ni škoda toliko časa preživeti ob računalniku, medtem, ko je zunaj sonce in bi ti bilo veliko lepše z otroci (ali pa sama) na zraku? Ne bodi užaljena, vendar je to samo dobronameren komentar. Pri nas imajo vsi v družini pravilo, da so na računalnikih največ dve uri dnevno. Upam, da nisi užaljena, verjemi, da je to samo moj skromen komentar.
TANAJA79
01. 04. 2012 08.16
-10
brigaj se zase !!!!!!!!!!!!Sicer pa pri nas pod temle profilom komentira več oseb, tako da na zraku smo še kljub vsemu več kot ti in tvoja familija!!!!
slovenceljn
01. 04. 2012 09.50
+7
TANAJA79: slab izgovor za osamljeno 31 letnico...:-)
TANAJA79
01. 04. 2012 10.42
-8
sodiš po sebi morda slovenceljn? Če iščeš sorodno dušo, preklopi na zato namenjene portale!
aojz
01. 04. 2012 12.11
+8
TANAJA79
31. 03. 2012 21.02
-3
Imam občutek, da ga tale babica konkretno cuka! Alkohol mislim!
picajzlj
01. 04. 2012 10.08
+1
Tanaja, nehaj prbijat, prav očitno je, da držiš z mamico pa če se svet podre. Sam tih bot!
resslovenka
31. 03. 2012 19.29
+9
Se mi zdi, da oče deklice res laže. Cela Slovenija je nasedla. Njprej, da je otroka zlorablja dedek, pa da je mati vedela za to, pa pooblastil Munca in kompanijo za reševanje deklice. Vse dokler ga niso zaprli. Potem je ploščo obrnil in vso krivdo prevalil na ljudi, ki jim je menda najbolj zaupal. Bom rekla takole, čuden je to oče in sin . Po vsem dogajanju bi se nekomu zdelo vsaj čudno, če lastne matere ne bi videl in slišal vse to dolgo obdobje. Marsikdo bi mater prijavil vsaj za pogrešano. Skratka, izvija se, grdo, na zahrbten način. Po moji skromni pripombi: Laže kot pes teče!
revanšist
31. 03. 2012 20.13
+9
tudi meni je čudno da tale oče deklice ni vedel kje je njegova mati prav gotovo je vedel in bil v stiku z njo in svojo hčerko zakaj pa policisti ne dajo v javnost zapisnika v katerem je zapisano zaslišanje babice kdo ji je dajal denar za hrano kdo je dostavljal.... kdo je neznanec v tej zgodbi??? sto procent sem prepričan da tile kakerji lažejo kot pes teče no počakajmo in čas bo pokazal svoje
zajebant1
31. 03. 2012 19.14
+5
vsi akteri v zapor tu ni izgovorov
slovenceljn
31. 03. 2012 19.46
+7
Misliš CSD, tožilstvo, policijo in sodstvo? Ja, seveda!
TANAJA79
31. 03. 2012 17.13
-7
Takole na spletu kroži ena slika mamice Klare , ki naj bi imela kozarec vina v rokah. Čer sliko povečaš, lahko vidiš, da je mama v družbi ostalih mam, otrok zraven igra nogomet, prav tako so na igrišču trampolini, mama Klare pa namesto domnevnega kozarca drži improviziran mikrofon v obliki rožice in poje skupaj z ostalimi mamami! Če je to tista zloglasna fotografija, po kateri, jo množica obsoja , potem pa ne vem, kdo je tukaj nor! Pa sram je lahko tistega, ki trdi kako se rada zabava , hvalabogu, da je dobre volje na otroškem igrišču....... Jaz sem tudi dobre volje, ko grem z otroci na lepše....
Alexxsaso@yahoo.ca
31. 03. 2012 19.08
+4
Tanaja, niti pojma nimaš... Še sanja se ti ne... Na Youtubu je cel filmček in ne zgolj ena slika.
TANAJA79
31. 03. 2012 20.36
+1
dodaj link tega filma ! Da vidimo če govoriš resnico!
Alexxsaso@yahoo.ca
02. 04. 2012 09.23
Tanja, linkov sem gor ne mores lepit... Admin hitro poskrbi, da zginejo... Malo pobrskaj, pa bos nasla... Sploh pa ga je cela Slo ze videla. Nekateri od nas pa tudi v zivo...
bora_bora
31. 03. 2012 15.15
+2
Stvari naj se razčistijo
TIANA08
31. 03. 2012 14.09
+22
Eno je sigurno: če bi hotela gospa Kaker oditi iz vloge talke, bi to lahko storila takoj. Tudi jaz sem babica in ga ni človeka, ki bi me prepričal, da živim z vnukinjo na način kot je ona, seveda, če bi ne imela navodil svojega sina! To pljuvanje po Muncu in Markačevi je samo poskus, da se opere krivde tako oče deklice kot babica. Prepričana sem, da bi danes Munc ravnal drugače, čeprav še vedno govori, da je s svojim dejanjem samo zaščitil otroka, za kar mu gre vse priznanje! Upam, da bodo to tudi policija in sodstvo upoštevali, kar je najmanj kar lahko naredijo glede na to, da je prav zaradi njih prišla zadeva tako daleč!
resslovenka
31. 03. 2012 19.33
+4
Tudi jaz bi kaj hitro razčistila s sinom, snaho in vso žlahto če bi bilo potrebno.
Neznan2
31. 03. 2012 12.19
+37
Dejstva v temu primeru so jasna: - Sum dedkove pedofilije (po mamini strani) ni bil nikoli raziskan,ampak hitro ovržen - Kriminalist,ki je "raziskoval" ta primer je bil dedkov "kolega" - Babica trza z očmi,govori ne-tekoče,umika pogled,kot bi si sproti izmišljevala nekatere podatke - Oče deklice je spremenil mišljenje iz začetka do zdaj,kar se vidi po posnetkih in intervijujih,ki so bili objavljeni na začetku in tistih,ki so bili objavljeni sedaj,Munc svojega mnenja ni nikoli spreminjal - Država in državni organi so zatajil 100%,ne morem vrjet,da osebki ki so določeni da naredijo eno stvar,ki je potrebna in lahko nekomu spremeni življenje (v tem primeru največ sami deklici) ne naredi,to je svinjarija Totalna svinjarija s strani države,s strani družine Kaker in pa na vse zadnje tudi s strani družine,ki je bila osumljena malomarnosti in zlorabe deklice! Upam,da bo v kratkem v državi fajn počilo in se bodo stvari malo obrnile.
El Koronito
31. 03. 2012 13.18
+3
Komaj čakam, da obračunamo z bankirsko in birokratsko zalego...
El Koronito
31. 03. 2012 12.12
+13
Izjava, ki jo je dal o subjektivnem mišljenju pomeni samo, da noče s svojim subjektivnim pogledom nastopati kot najbolj pameten, ampak se sklicuje na medije naj iz vseh teh subjektivnih pričevanj ustvarijo neko pravilno, objektivno mišljenje, kar je mimogrede zelo pametna izjava. Munc je zelo prepričan v to kar dela, poleg tega pa ima še nekaj, kar veliko ljudi pri nas nima - POGUM. Vztrajaj, mislim da nas je vedno več z vami. LP
TANAJA79
31. 03. 2012 11.28
-5
Munc ima subjektivno mnenje okoli celotne zadeve, vendar po mojem ni več toliko prepričan v svoje mnenje, kot nekoč, zato pa medije poziva k objektivnemu mnenju.
rich
31. 03. 2012 11.44
+13
ah dej no dej @Tanaja79...Munc poziva k objektivnemu mnenju in poročanju zaradi tega, ker so mediji četrta veja oblasti in nekateri skorumpirani do amena!
TANAJA79
31. 03. 2012 11.46
-13
Odvisno tisto, kar je za nekoga skorumpirano , za nekoga drugega ni.!
rich
31. 03. 2012 11.49
+3
Aha videno ja, sploh v medijih in v sodstvu :D
El Koronito
31. 03. 2012 11.25
+40
Deklica se je vrnila v ljubeče okolje, disfunkcionalne družine. Dedek osumljen pedofilije, mati, po vsej verjetnosti tudi zlorabljena, depresivna in nagnjena alkoholizmu (po pričevanju ljudi, ki jo poznajo), oče nevajen sistemskih pritiskov, pa tudi ni dolgo zdržal... Edine, ki so se borili za dekličino varnost pa nazivajo \"organizirana kriminalna združba\". Psi raztrgajo človeka, pa rešijo psa. Pedofil ogroža otroka, mediji pa napadajo tiste, ki so mu skušali pomagati. Zdravnica iz malomarnosti povzroči smrt nedolžnega otroka in dobi pogojno. Ljudje pa saj to ni res. Dejte mal zdravo pamet uporabit.Vse to je možno samo v Sloveniji. Če si bogat in imaš veze (a ne dedi) si nedotakljiv. Roka pravice pa ne seže daleč stran od žepov. Nesposobna policija skuša ohraniti ugled, podkupljeni mediji ne odkrivajo resnice, tožilci pa skušajo narediti vtis kot, da nekaj delajo. Neučinkovit sistem drži skupaj in se na vse pretege trudi diskreditirati Munca&co. Vsa čast Maticu in ekipi, ki se v tem cirkusu še vedno pokončno držite. Želim vam vse najboljše in naj resnica zmaga. Sistem v katerem živimo je slab za malega človeka. Vodi ga kapital v navezi s politiko in ostalimi pritlehniki. Še malo pa adijo socialna država. Ljudje kot so Matic in Natalija se še vedno trudijo, da bi uvedli sistemske spremembe, ki bi bile v korist vseh - tudi naših otrok. Matic, Natalija in vsem, ki ste pomagali - KAPO DOL. Primer ni tako nedolžen kot izgleda. Spet imamo tipičen primer krivice (Meglič, Nekrep,...),kjer se sistem zelo trudi, da bi zadevo pomankljivo predstavil in odtujil javnosti ter po tem v miru obračunal z nasprotniki. DEJTE SE ŽE ENKRAT ZBUDIT IN UKREPAJTE. Ključna vprašanja: Kdo in zakaj preprečuje, da deklico pregleda neodvisna komisija in ugotovi dejansko stanje? Zakaj je bilo tako pomembno, da deklico prva dobi mati, ne pa strokovna komisija? Zakaj se mediji tako zavzeto ukvarjajo z iskanjem krivde pri Muncu&co? Zakaj tisti, ki poznajo resnico ne spregovorijo? Kdo izgubi največ, če se izve resnica? (pomoč: vsa vprašanja imajo podoben odgovor) P NietChe
rew333
31. 03. 2012 11.52
+16
V vsem tem kaosu (ki je nekaterim v interesu) zelo dober in trezen komentar!
cipiripi14
31. 03. 2012 11.20
+38
Kaker družina- lažnivci, da jim ni para. Stara je imela telefon,bila ujetnica,policije pa ni znala poklicat???????? naj lažejo komu drugemo!!!!!!!!!!
aojz
31. 03. 2012 11.17
+9
Munc je eden redkih, ki je želel pomagati. Žal je verjel in vzel vse zelo osebno. V bodoće bo še en skorumpiran birokrat več.
sinaya
31. 03. 2012 11.09
+19
G Munc je delal v dobro otroka,da ga zaščiti,ker pristojne službe niso ukrepale.Oče te deklice pa si po mojem mnenju ne zasluži tega naziva.
TANAJA79
31. 03. 2012 11.13
+18
Munc se je zafrknil zgolj zato, ker je slepo verjel temu nategunu in delal v otrokovo dobro.
TANAJA79
31. 03. 2012 10.40
+20
Poglejte si posnetek babice, brez zvoka in opazujte samo mimiko in kretje telesa odsoten pogled v stran ob vsakem vprašanju, drža rok, prav tako si poglejte posnetek očeta brez zvoka in vse vam bo jasno, oba lažeta IN TO ZELO LAŽETA , sicer oče je malo bolj vešč tega, medtem, ko babica ne zna lagati. Groza, sram naj ju bo!
nikiz123
31. 03. 2012 10.43
+3
Meni se tudi tako zdi, nekako me ne prepričata..
kiwwwi
31. 03. 2012 10.54
+0
meni se je ves čas zdelo da laže, že ko je govoril o zlorabi
hruscov
31. 03. 2012 11.38
+2
Sedaj itak že vsi lažejo in se izgovarjajo eni na druge.Tudi mimiko in beseda Munca in njegovih poglejte pa boste opazili isto,izmikanje odgovorom ,polodgovori itd.,pa še samopromocija in povzdigovanje sebe v mučenika.Ah dajte no.Sicer pa imajo starši za vse kar se je prej dogajalo tudi olajševalne okoliščine,namreč se gre le o njunem otroku in so vmes emocije in verjamem da ni nihče od njih v tej situaciji mogel trezno razmišljati.Pri Svetovalcih pa izgovorov ni,oni so vse počeli zavestno in načrtno,samo izšlo se ni,ali pač,koneckoncev so le dobili ogromno medijsko pozornost,to pa zna pripeljati do velikega denarja.Kmalu pričakujem da bo kdo od njih napisal kako knjigo o svoji izkušnji,kako motivacijsko zadevo in seveda naivneži bodo kupovali oni pa bodo lepo služili.
TANAJA79
31. 03. 2012 11.47
-5