Med dvigovanjem vodostaja ostali ujeti v reki

V Kranju je okoli 15 oseb iskalo osvežitev v reki Savi, ko je voda nenadoma začela izredno hitro naraščati, saj so se zapornice na reki spustile. Akcija reševanja je hitro stekla, ranjenih pa ni bilo.

Okoli 15 oseb se je v petek popoldan med Tekstilindusom in Savskim otokom v Kranju zadrževalo v reki Savi, in sicer približno na sredini. Nenadoma pa je voda začela hitro naraščati, razlaga tiskovni predstavnik gorenjskih policistov Bojan Kos.

Zakaj se je nivo vode tako hitro dvigoval?

Vodostaj se je dvigoval zaradi spuščenih zapornic na reki, voda pa je narasla tako visoko, da bi bila lahko hoja do brežine, predvsem za mlajše, zelo nevarna.

Interventne službe so zato takoj predlagale zaprtje zapornic, voda se je posledično znižala, ljudje pa so lahko varno zapustili območje. Poškodovan ni bil nihče, še dodaja Kos.

Nasveti policije

Vsako zadrževanje v vodi, sploh na rekah, kjer je mogoče hitro višanje ali nižanje vodostaja, je lahko potencialno nevarno. Take vode marsikje skrivajo tudi različno nevarna presenečenja, pasti in običajno nimajo konstantnega pretoka.

Zato policisti odsvetujejo zadrževanje na takih rekah, za osvežitev pa raje izberite druge urejene vodne površine.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: