Črna kronika

Med ilegalnimi prebežniki tudi noseča Turkinja

Brežice, 29. 11. 2016 16.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Brežiški policisti so prijeli več tujih državljanov, ki so pri Sotli nelegalno prečkali mejo. Med njimi je bila tudi noseča Turkinja z enoletnim otrokom, ki je potrebovala zdravniško pomoč. Pri Dobovi so na tovornem vlaku našli štiri državljane Afganistana in jih predali hrvaškim kolegom.

Po poročanju novomeške policijske uprave so imeli brežiški policisti v teh dneh polne roke dela z nezakonitimi prebežniki. Zjutraj so pri Rigoncih izsledili in prijeli 12 državljanov Afganistana, ki so nezakonito prečkali mejo prek mostu čez Sotlo. V bližini so kasneje izsledili in prijeli tudi državljanko in državljana Madžarske in državljana Pakistana, ki so tujcem nudili pomoč pri nezakonitem prehodu meje.

Sinoči so policisti izsledili in prijeli pet državljanov Turčije, ki so pri Sotli nezakonito prestopili državno mejo. Med tujci je bila tudi noseča 26-letna Turkinja z eno leto starim otrokom, ki so jo zaradi zdravstvenih težav reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico. Policisti so prostost odvzeli tudi 34-letnemu državljanu Slovenije, ki jim je omogočil nezakoniti prehod meje. Po zaključenem postopku bodo policisti tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

Mladoletnika
Mladoletnika FOTO: PU Maribor

Hrvatom bodo izročeni tudi štirje državljani Afganistana, ki so se skrivali na tovornem vlaku. Našli so jih policisti z Dobove, in sicer med opravljanjem mejne kontrole. Tujci so se skrivali med hlodovino na vlaku, ki je v Slovenijo pripeljal iz Srbije.

Hrvaška policija nedaleč od slovenske meje ustavila tihotapce ljudi

Na območju Buzeta nedaleč od meje s Slovenijo so prejšnji teden hrvaški organi pregona prijeli šest bolgarskih državljanov, ki so v tovornjaku vozili 43 oseb iz Afganistana, Pakistana in Irana. Kriminalistična preiskava je pokazala, da so jih na Hrvaško pretihotapili iz Srbije. Tovornjak je vozil 24-letni bolgarski državljan. 

Kmalu potem so ustavili tudi dve osebni vozili z bolgarskimi registracijami, v katerih je bilo pet bolgarskih državljanov, ki so spremljali tovornjak. Hrvaški kriminalisti so ugotovili, da so bolgarski državljani pomagali prebežnikom pri vstopu na Hrvaško iz Srbije mimo mejnih prehodov. Bolgarske državljane so priprli, prebežnikom pa naložili, da se vrnejo v Srbijo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1