Črna kronika

Med učenjem letenja z jadralnim padalom se je huje poškodoval Nizozemec

Nova Gorica, 11. 06. 2019 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri vzletu z jadralnim padalom na vzletišču Lijak pri Novi Gorici se je huje poškodoval 50-letni nizozemski padalec. Posredovali so novogoriški poklicni in prostovoljni gasilci, Nizozemec pa se zdravi v šempetrski bolnišnici.

V ponedeljek nekaj po 19. uri so novogoriške policiste obvestili o nesreči tujega jadralnega padalca nad vzletiščem Lijak v občini Nova Gorica.

Nesreča jadralnega padalca
Nesreča jadralnega padalca FOTO: PGD Nova Gorica

Ugotovili so, da je na omenjenem vzletišču jadralnih padalcev Trnovo nad Lijakom z jadralnim padalom želel poleteti 50–letni Nizozemec, ki se je učil letenja z jadralnim padalom. Zaradi ponesrečenega starta, ko je stekel po omenjenem vzletišču, je namreč prehitro sedel v sedež in posledično padel na tla, je drsal po tleh še približno deset metrov in padel čez previs na strmem terenu. Obstal je na tleh med drevesi in po radijski zvezi poklical na pomoč.

Poškodovanega Nizozemca so na kraju nesreče oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Nova Gorica, pomagali pa so jim tudi novogoriški poklicni gasilci  in gasilci iz Prostovoljnega društva Nova Gorica. Pripadniki Enote za hitre reševalne intervencije pri Mestni občini Nova Gorica so skupaj z gasilci poškodovanca prenesli do reševalnega vozila.

Zdravnica je na kraju nezgode ugotovila, da je 50-letni jadralni padalec utrpel hude telesne poškodbe - sum zloma desne goleni, bolečine v prsnem košu in hrbtu. Po nudeni zdravniški oskrbi so ga reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Policija je o nesreči obvestila preiskovalca letalskih nesreč in incidentov na ministrstvu za infrastrukturo. Tujo krivdo so izključili in bodo o zadevi s pisnim poročilom obvestili novogoriško državno tožilstvo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
12. 06. 2019 16.29
+1
Iskreno mu želim čimprejšnje popolno okrevanje. po tem pa ZNOVA ! Vaja naredi mojstra. ( a res moram omenit da vaje za ležanje na kavču pač ne potrebuješ . / aja , glede zadnje trditve glih ne dam roke v ogenj . ampak dobr , boHovi vedo več
fairplayy
11. 06. 2019 12.46
-2
Folk se ukvarja samo še z z rizičnimi hobiji mi pa plačujemo njihovo nespamet
štrekeljc
11. 06. 2019 13.20
+27
Eni pa pijani za volan! Kdo je bolj nespameten?
Perrun
11. 06. 2019 13.47
+19
ja s tem, da tisti ki je pijan ogroža še druge.
grozjak
11. 06. 2019 14.19
+4
naravna selekcija......upam , da ne bom postranska žrtev pijanca ali kaj podobnega...