Črna kronika

Tragedija v Mariboru: medtem ko je spal, ga je poskušala umoriti s sekiro

Maribor, 05. 03. 2015 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

64-letna ženska iz Maribora je poskušala umoriti 63-letnega moškega, s katerim je živela v zunajzakonski skupnosti. Pri tem je uporabila sekiro, nato pa uprizorila lažne okoliščine, da bi policisti mislili, da je ona žrtev in ne storilka. Policija je ugotovila, da je bil njen motiv patološko ljubosumje.

Policija
Policija FOTO: Blaž Garbajs

Policisti so danes ob 11.30 s kazensko ovadbo k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru privedli 64-letno žensko iz Maribora, ki je utemeljeno osumljena, da je v torek okoli 7. ure na zahrbten način poskušala umoriti 63-letnega moškega, s katerim je živela v zunajzakonski skupnosti. Dejanje je storila iz patološkega ljubosumja, uporabila pa je sekiro, so sporočili s PU Maribor.

V preiskavi kaznivega dejanja so ugotovili, da je ženska poskušala vplivati na potek policijske preiskave tako, da je uprizorila lažne okoliščine, na podlagi katerih bi nastopala kot žrtev kaznivega dejanja nasilja v družini. Njeno namero so prepoznali šele na podlagi ugotovitev ogleda kraja kaznivega dejanja in najdenih sledov, ki nesporno utemeljujejo dejstvo, da ženska ni žrtev, temveč osumljenka kaznivega dejanja poskusa umora, saj je napadeni v času storitve kaznivega dejanja spal v postelji.

Za kaznivo dejanje umora je predpisana zaporna kazen najmanj 15 let. V opisanem primeru gre za poskus kaznivega dejanja, za katerega se sme po zakonu izreči tri leta zapora ali hujša kazen, kar v navedenem primeru pomeni, da se storilec kaznuje v mejah kazni, ki je predpisana za kaznivo dejanje. 

Moški je hudo telesno poškodovan in je izven smrtne nevarnosti. Zdravi se v UKC Maribor, so še sporočili policisti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3