Črna kronika

Metličan pretepal partnerico in ji grozil z orožjem

Metlika, 11. 12. 2014 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V okolici Metlike se je 26-letnik spravil nad svojo partnerico in jo pretepal. Posredovala je policija, ki je ugotovila, da je nasilnež ženski grozil tudi z orožjem. Moškega so policisti pridržali.

Metliški policisti so v sredo posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Metlike. Ugotovili so, da je 26-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad svojo partnerico. Kot so sporočili s PU Novo mesto, naj bi moški žrtev pretepal, jo žalil in ji omejeval svobodo gibanja. Nasilnež naj bi žrtvi grozil tudi z orožjem.

Ženske se z diskriminacijo in nasiljem soočajo po celem svetu, v vseh družbah in regijah.
Ženske se z diskriminacijo in nasiljem soočajo po celem svetu, v vseh družbah in regijah. FOTO: Thinkstock

Policisti so 26-letnemu osumljencu nasilja v družini odvzeli prostost in ga pridržali, sedaj pa nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja.

Prijavite nasilje in poiščite pomoč

Društvo za nenasilno komunikacijo in Društvo SOS telefon zbirata podpise pod peticijo za celovitejši pristop k preprečevanju nasilja nad ženskami. Vabljeni, da jih podprete.

Prijavo nasilja v družini lahko vloži vsakdo: žrtev, priča, otrok, mladoletnik, nevladna organizacija, zasebne in državne ustanove. Če je ogroženo življenje, pokličite intervencijsko številko policije 113. Prijavo lahko vložite na najbližji policijski postaji, lahko pa tudi po pošti. Imate možnost, da vložite anonimno prijavo, a policija svetuje, da se za anonimno prijavo v primeru nasilja v družini odločite le izjemoma.

Društvo za nenasilno komunikacijo je ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami predstavilo posebno mobilno aplikacijo ''Varna'', ki je namenjena povečanju varnosti žensk. S pomočjo aplikacije lahko žrtve nasilja izdelajo lastni varnostni načrt, aplikacija jih vzpodbuja, naj nasilje prijavijo in o njem spregovorijo. V aplikaciji so na voljo tudi številni nasveti in kontaktni podatki organizacij, ki jim lahko pomagajo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja