Črna kronika

60-letnika, ki je umrl po krutem pretepu, je na postajo v Račah zvabila mladoletnica

Rače / Maribor, 27. 07. 2017 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Znane so podrobnosti krutega pretepa 60-letnega moškega na železniški postaji v Račah, ki je zaradi poškodb nato v bolnišnici umrl. V prostore postaje ga je zvabila starejša mladoletnica, nato pa sta pristopila še osumljeni starejši mladoletnik in še ena mladoletnica. Osumljeni je moškega pretepel, nato pa so ga poškodovanega pustili ležati na tleh čakalnice.

Policisti Policijske postaje Rače so zaključili preiskavo kaznivega dejanja, v katerem je starejši mladoletnik 21. junija v Račah pretepel 60-letnega moškega, o čemer smo že poročali. Poškodovanega so prepeljali v UKC Maribor, kjer pa je 19. julija zaradi poškodb, povzročenih s pretepom, umrl, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor.

V prostore železniške postaje ga je zvabila mladoletnica

Policisti so v kriminalistični preiskavi ugotovili, da je starejša mladoletnica zvabila pokojnega v čakalnico Železniške postaje Rače. Ko je pokojni prišel tja, so v čakalnico vstopili še osumljenec, opisana in še ena mladoletnica. Po začetnem pogovoru je osumljeni, vpričo obeh mladoletnic, z roko in nogo večkrat udaril oškodovanca po glavi in telesu, nakar so vsi trije mladoletniki zapustili prostor in poškodovanega pustili ležati v čakalnici železniške postaje.

Tam ga je našel uslužbenec Slovenskih železnic in o tem obvestil reševalce, ki so poškodovanega odpeljali v UKC Maribor. O tem so obvestili tudi policiste, ki so še isti dan opravili ogled, vendar takrat na podlagi tega, ob pomanjkanju informacij, še niso mogli zaključiti, da gre za tako hudo kaznivo dejanje.

Poškodovanega so pustili ležati v čakalnici železniške postaje.
Poškodovanega so pustili ležati v čakalnici železniške postaje. FOTO: Bralec Matej

Ovadili bodo tudi mladoletnici

Policisti iz Rač so osumljenemu mladoletniku že 8. julija odvzeli prostost in ga za potreben čas pridržali. Kazensko ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma povzročitve posebno hude telesne poškodbe, katere posledica je bila smrt. Ovadili bodo tudi obe mladoletnici zaradi suma storitve kaznivega dejanja opustitev ovadbe kaznivega dejanja ali storilca, po 281/I čl. KZ-1.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1