Črna kronika

Močno pijan voznik na prehodu za pešce zbil dve mladoletni osebi

Ajdovščina, 07. 12. 2017 09.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

42-letnik, ki je v Vipavi pri gimnaziji na prehodu za pešce povozil dve mladoletni osebi, je vozil pijan. Prav tako so policisti ugotovili, da omenjeni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Ena mladoletna oseba je huje, druga lažje poškodovana.

V Vipavi je sinoči v bližini gimnazije voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce povozil dve peški – obe mladoletni, ki sta pravilno prečkali prehod za pešce. V prometni nesreči je bila ena peška huje, druga pa lažje telesno poškodovana, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, kjer so navedli tudi nekaj več podrobnosti o nesreči.

Obe mladoletni osebi sta pravilno prečkali prehod za pešce.
Obe mladoletni osebi sta pravilno prečkali prehod za pešce. FOTO: POP TV

Policisti so ugotovili, da je 42-letni voznik vozil avtomobil iz Podnanosa proti Ajdovščini. Ko je pripeljal v bližino Škofijske gimnazije Vipava, kjer je na vozišču vrisan prehod za pešce, označen je tudi s prometno signalizacijo, sta z njegove leve strani prehod pravilno prečkali dve mladoletni peški. Voznik je s sprednjim delom vozila trčil vanju, posledično sta padli in se poškodovali, je dogajanje opisal tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik. Poškodovani so odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. 

Policisti so 42-letniku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (1,68 miligrama v litru izdihanega zraka), zoper njega so odredili še strokovni pregled, ki so ga opravili v tamkajšnji zdravstveni ustanovi. Prav tako so ugotovili, da omenjeni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. 

Nesreča v Vipavi se je zgodila okoli 19. ure.
Nesreča v Vipavi se je zgodila okoli 19. ure. FOTO: Bralka Mojca

Novogoriški prometni policisti bodo 42-letnega povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega  dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu  in nadaljujejo dodatno zbiranje obvestil o vseh okoliščinah prometne nesreče.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3