Moški se je v gozdu hudo poškodoval, na pomoč so mu priskočili sprehajalci in mu rešili življenje

Med spravilom lesa se je v gozdu od Trikotne jase navzgor proti Pohorski vzpenjači hudo poškodoval 70-letni Mariborčan. Poškodovani je po nesreči začel klicati na pomoč. Njegove že povsem izčrpane klice so med spuščanjem od Koče Luka proti Trikotni jasi zaslišali trije pohodniki.

Med delom v gozdu okoli 300 metrov od Trikotne jase navzgor proti Pohorski vzpenjači se je v torek dopoldne z motorno žago hudo poškodoval 70-letni Mariborčan.

Po podatkih Policijske uprave Maribor si je polomil več kosti, z motorno žago se je tudi porezal po rokah in je močno krvavel. Poškodovani je zdravnikom sicer povedal, da je pred poškodbo sam padel, vendar zdravniki menijo, da ga je moralo zadeti tudi deblo, ki ga je spodrezal, sicer ne bi bil tako hudo telesno poškodovan.

Poškodovani je po nesreči začel klicati na pomoč. Njegove že povsem izčrpane klice so med spuščanjem od Koče Luka proti Trikotni jasi zaslišali trije pohodniki. Po kakšnih 15 minutah iskanja so poškodovanega našli, mu nudili prvo pomoč in na pomoč poklicali reševalce.

Na kraju nesreče je takrat že začenjalo snežiti, zaradi krvavitve pa je štela vsaka minuta, zato ni bilo časa za sklic gorskih reševalcev, so pojasnili na policiji. Tako so pohodniki, vsi člani ene družine, ponudili pomoč reševalcem in so poškodovanega z nosili prenesli do reševalnega vozila blizu Trikotne jase, od tam so ga reševalci prepeljali v UKC Maribor.

Zdravniki so poškodbe ocenili kot hude, niso pa še izključili smrtne nevarnosti poškodovanega.

Policisti obvestila o nesreči še zbirajo. Pohodniki in tudi reševalci so se kljub tako slabim vremenskim razmeram požrtvovalno odzvali in poškodovanemu zagotovo rešili življenje. Dejanje, ki nam je lahko vsem za vzgled, so poudarili na PU Maribor.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 20
hotchilipoper 20.04.2017 09:01:54
V hribe in v hosto se hodi v paru,drugače pa pohvala pohodnikom
Več komentarjev