Črna kronika

Na primorki 56-letni motorist najprej oplazil osebni avto, nato pa ga je odneslo v policijski avto

Brežice, 22. 05. 2016 13.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š./V.L.
Komentarji
0

Na primorski avtocesti med Vrhniko in Logom je 56-letni motorist domnevno zaradi prehitre vožnje najprej oplazil vozilo 50-letnika, nato pa ga je odneslo v službeno vozilo policije. V nesreči se je huje poškodoval. V Sobenji vasi pa je umrl 31-letni motorist.

Okoli 18. ure se je na primorski avtocesti med Vrhniko in Logom zgodila prometna nesreča, zaradi katere je nastal kar 11-kilometrski zastoj. 

Po do sedaj zbranih informacijah je 56-letni motorist vozil v smeri proti Logu, kjer je zaradi zgostitve prometa dohitel počasi premikajočo kolono vozil. Ker je domnevno vozil prehitro, je najprej oplazil osebno vozilo 50-letnika, ki se mu je skušal umikati na prehitevalnem pasu avtoceste, je sporočila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič.

Za tem je motorista odneslo v službeno vozilo policije, ki ga je pred vozilom 50-letnika vozil 38-letnik. Vozilo policije je po trčenju z motoristom odneslo naprej, kjer je s sprednjo stranjo trčilo v zadnjo stran osebnega vozila, ki ga je vozila 31-letnica.

V nesreči se je 56-letni motorist huje poškodoval, njegova 48-letna sopotnica pa lažje. Prepeljali so ju v UKC Ljubljana. V nesreči sta bila lažje poškodovana tudi 38-letni policist in njegova 34-letna sopotnica policistka.

Ogleda prometne nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. V nesreči je nastalo za okoli 10.000 evrov materialne škode.

31-letni motorist umrl na kraju nesreče

Okoli 11.30 pa se je v Sobenji vasi na območju policijske postaje Brežice zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl motorist, so sporočili s PU Novo mesto.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi 31-letni motorist zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v osebni avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 57-letna voznica. Motorist je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Letos je v prometnih nesrečah na območju PU Novo mesto umrlo že sedem udeležencev  v prometu- trije pešci, dva motorista, potnik na kmetijskem traktorju in voznik tovornega vozila.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3