Voznica je peljala mimo avtobusa in pri tem zbila osemletnega otroka

Na avtobusni postaji v Straži pri Novem mestu je 41-letna voznica peljala mimo avtobusa, iz katerega so izstopali otroci, in pri tem zbila osemletnika. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan.

Na avtobusni postaji Hruševec v Straži pri Novem mestu se je ob 7. uri zgodila prometna nesreča. Osebni avtomobil je zbil otroka.

Kot so sporočili s PU Novo mesto, je po prvih ugotovitvah policistov 41-letna voznica osebnega avtomobila peljala mimo avtobusa v času, ko so vanj vstopali in izstopali iz njega otroci. Zadela je osemletnega otroka, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico. Je lažje poškodovan, dobil je odrgnine.

Voznico so preizkusili z alkotestom, rezultat je pokazal, da v organizmu ni imela alkohola. Zaradi kršitve 3. točke 91. člena zakona o pravilih cestnega prometa ("Mimo vozila, ustavljenega na cesti zunaj vozišča, ki je posebej označeno za prevoz skupine otrok in ima vključene varnostne utripalke, ker otroci vstopajo ali izstopajo, je voznik dolžan voziti z zmanjšano hitrostjo in posebno previdno ter po potrebi vozilo ustaviti.") so ji napisali plačilni nalog za 200 evrov.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: