Črna kronika

Na Bovškem pogrešajo 23-letnega Britanca

Bovec, 31. 05. 2019 06.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na območju trdnjave Kluže na Bovškem pogrešajo 23-letnega Britanca, ki je ob levem bregu Koritnice iskal izgubljeni telefon. Teren je na tistem delu strm in nevaren, zaradi padavin pa je povišan tudi vodostaj Koritnice.

Novogoriške policiste so v četrtek ob 19.13 obvestili, da na območju trdnjave Kluže na Bovškem pogrešajo 23-letnika. Ugotovili so, da sta se dva britanska državljana, stara 23 in 27 let, v popoldanskih urah nahajala na južni strani trdnjave Kluže.

23-letniku je v globel oziroma v sotesko deroče reke Koritnice padel mobilni telefon. Zaradi prepadnosti terena mu ni uspelo priti navzdol do desnega brega ob omenjeni reki, kjer bi se lahko nahajal izgubljeni telefon, zato sta se Britanca s kombijem odpeljala po regionalni cesti približno pol kilometra naprej od trdnjave v smeri Loga pod Mangartom.

Tam sta na makadamskem parkirišču parkirala vozilo, 23-letni Britanec pa se je okoli 17.45 odpravil iskat izgubljeni telefon ob levem bregu reke Koritnice. Teren na tem območju je zelo strm in nevaren, zaradi nedavne obilice padavin je povišan vodostaj deroče reke Koritnice.

Iskalno akcijo vodijo bovški policisti.
Iskalno akcijo vodijo bovški policisti. FOTO: Aljoša Kravanja

Policisti Policijske postaje (PP) Bovec so takoj po prejetju prijave začeli aktivnosti na tamkajšnjem območju, vendar pogrešanega britanskega državljana niso našli.

Pri iskanju 23-letnika so se jim pridružili tudi gorski reševalci iz Bovca in znanci pogrešanega. Iskalna akcija, ki poteka pod vodstvom PP Bovec, je bila v večernih urah prekinjena in se nadaljuje danes.

Vse, ki bi pogrešanega opazili ali karkoli vedeli o njegovem izginotju, prosijo, da o tem obvestite policiste Policijske postaje Bovec na telefonsko številko 05 389 68 50 ali pokličete na interventno številko policije 113 oziroma ali anonimni telefon policije 080-1200.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3