Črna kronika

Na Dolenjskem v trčenju s kombajnom umrl 17-letni mopedist

Novo mesto, 13. 07. 2017 18.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Šentrupertu se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl komaj 17-letni voznik mopeda. Ta je v ovinku trčil v sprednji del kombajna, zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. To je v zadnjih dneh že druga smrtna žrtev na dolenjskih cestah.

17-letnik je pri trčenju s kombajnom utrpel hude poškodbe in umrl na kraju nesreče.
17-letnik je pri trčenju s kombajnom utrpel hude poškodbe in umrl na kraju nesreče. FOTO: iStock

Iz Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da se je malo prej 16. uro v Šentrupertu zgodila huda prometna nesreča. V nesreči sta bila udeležena voznik kmetijskega delovnega stroja in voznik mopeda. V ovinku je mopedist trčil v sprednji del kombajna. 17-letnik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo. Ogleda sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec.

To je v zadnjih dneh že druga smrtna žrtev na območju PU Novo mesto. 

Poleti se prometna varnost poslabša, zato velja dodatna previdnost

Policisti zato vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, da so v poletni vročini še posebej previdni, saj se pri voznikih pogosteje pojavi utrujenost, ki močno vpliva na zbranost. Prometna varnost se namreč v poletnih mesecih običajno poslabša.

"Vsem udeležencem v cestnem prometu, tako voznikom tovornih in osebnih vozil, kot tudi motoristom in kolesarjem svetujemo, da se na pot odpravijo spočiti, v ustreznem psihofizičnem stanju. Dosledno naj upoštevajo omejitve hitrosti in cestno prometna pravila. Pozorni naj bodo na dogajanje v prometu in poskušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev," so sporočili policisti. Še posebej velja previdnost pri vožnji po lokalnih cestah in na krajših razdaljah v domačem okolju. Tam so namreč vozniki pogosto manj pozorni na dogajanje v prometu. 

Modri možje še spominjajo voznike in potnike, naj bodo v osebnih avtomobilih vedno, tudi pri vožnji na krajših razdaljah, pripeti z varnostnim pasom. Motoriste pa pozivajo, naj pri vožnji uporabljajo zaščitno čelado in ostalo motoristično zaščitno opremo, ki lahko bistveno ublaži posledice nesreče. Ko prehitevajo druga vozila, naj motoristi prepričajo, da so jih ti opaziji in jih lahko varno prehitijo. Preden pripeljejo v križišče pa naj bodo motoristi bolj pozorni na ravnanje voznikov, ki vozijo iz nasprotne smeri, saj bi jih ti lahko spregledali in jim odvzeli prednost. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1