Na Gorenjskem spet obravnavali pijane voznike, ki so povzročili nesreče

Gorenjski policisti so obravnavali dve prometni nesreči, v katerih so bili udeleženi vozniki pod vplivom alkohola. V enem primeru je bil akohol celo v kombinaciji s prepovedano drogo. Obravnavali pa so še enega pijanega voznika, ki je potreboval kar nekaj časa, da je na znak policistov sploh ustavil.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so imeli policisti znova precej opravka z vozniki, ki so pijani sedli za volan.

Popoldne je v Retečah voznik trčil v odbojno ograjo. Policisti so na kraju opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel voznik 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

V drugi prometni nesreči, ki se je zgodila ponoči na Bledu, je voznik trčil v podporni zid. Preizkus alkoholiziranosti je tudi pri tem vozniku pokazal prisotnost alkohola, bil pa je tudi pozitiven na hitri test za prepovedane droge. Policisti so za voznika odredili strokovni pregled. 

V Kranju so ponoči obravnavali voznika, ki jim je ustavil šele po nekaj kilometrih vožnje. Policisti so ga najprej ustavljali na brniški cesti, ustavil pa jim je šele na avtocestnem počivališču Voklo. Vozniku so namerili 0,79 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. 

Policisti so vsem voznikom prepovedali nadaljnjo vožnjo, policisti pa so proti njim uvedli postopke. 

Tako alkohol kot droge pri voznikih zelo zmanjšujejo sposobnost za vožnjo, še hujša je kombinacija obojega, znova opozarjajo policisti. Prepovedane snovi namreč vplivajo na zaznavo, predvidevanje, presojo, odločanje in reakcije voznika. Te so bodisi (pre)pozne, ali pa jih pri določeni stopnji sploh ni. Zato policisti znova pozivajo voznike, naj se odpovejo vožnji, če uživajo alkohol ali prepovedane droge. Posledice takšnih odločitev vas namreč lahko spremljajo vse življenje.

Mariborski policisti pa so zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli tri vozila.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 65
 
scipio 15.01.2018 16:21:09
Preženimo pijance in divjake s slovenskih cest! Z vsemi sredstvi in enkrat za vselej!
Več komentarjev