Črna kronika

Je za tragedijo na Pagu kriv spopad britanskih kriminalnih tolp?

Zrće, 27. 06. 2018 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
L.Š., V.Š.
Komentarji
0

V priljubljenem hrvaškem obalnem letovišču Zrće na otoku Pag je neznani storilec na plaži s hladnim orožjem umoril 26-letnega Britanca, še dva sta ranjena. Storilca so posnele tudi nadzorne kamere kluba, pred katerim se je zločin zgodil. Tragedija naj bi se zgodila zaradi spopada dveh britanskih kriminalnih tolp glede preprodaje drog.

Pred enim izmed nočnih klubov na znani plaži Zrće na hrvaškem otoku Pagu je okoli pol šeste ure zjutraj neznani storilec umoril 26-letnega Britanca. V napadu  sta bili ranjeni še dve osebi, ena od njiju je dobila hujše poškodbe in je v kritičnem stanju. Po poročanju hrvaških medijev je policija med preiskavo ugotovila, da sta se spopadli dve britanski kriminalni tolpi, vzrok pa naj bi bila preprodaja drog.

Motiv še ni znan, nekateri pa ugibajo, da bi se lahko tragedija zgodila zaradi uporabe drog.
Motiv še ni znan, nekateri pa ugibajo, da bi se lahko tragedija zgodila zaradi uporabe drog. FOTO: dnevnik.hr

Trojica britanskih državljanov naj bi bila v času napada skupaj pred klubom. Drugo žrtev napadalca, 26-letnika, ki je zaradi petih vbodnih ran v zgornjem delu telesa utrpel hujše poškodbe, so prepeljali v zadarsko bolnišnico, kjer se trenutno zdravi na intenzivnem oddelku. "Britanski državljan, ki je utrpel resne poškodbe, se zdravi v naši bolnišnici, nastanjen je na intenzivnem oddelku. Njegovo življenje je v nevarnosti,"  je povedal direktor zadarske bolnišnice Edi Karuc.

Tretja žrtev, 21-letnik, pa je lažje poškodovan. Vsi trije prihajajo iz Londona, napadeni pa naj bi bili s hladnim orožjem, najverjetneje z nožem, ki ga policija še ni našla. 

Po poročanju portala 24 sata naj bi se morilec še vedno nahajal na otoku, hrvaški policisti pa upajo, da ga bodo uspeli tam aretirati. 

Storilca ujele nadzorne kamere 

Morilca so pri dejanju ujele nadzorne kamere, neuradno gre za britanskega državljana. V času zločina je bil napol gol, oblečen le v kopalne hlače, obute pa je imel športne copate. S posnetkov so policisti razbrali, da je visoke rasti in temnejše polti ter da ima črne kratke lase. Še vedno ni znano, ali je storilec zakonito prebival v enem od tamkajšnjih apartmajev.

Na plaži v Zrćah je neznani storilec v jutranjih urah umoril mlajšega Britanca.
Na plaži v Zrćah je neznani storilec v jutranjih urah umoril mlajšega Britanca. FOTO: dnevnik.hr

Uradni motiv za umor še ni znan, v ozadju naj bi šlo za spopad dveh britanskih tolp

Kot je sporočila liško-senjska policijska uprava, trenutno poteka kriminalistična preiskava o okoliščinah napada. Kot poroča britanski Mirror, do aretacije domnevnega storilca še ni prišlo. Na policijsko postajo so sicer odpeljali sedem oseb, ki jih povezujejo s tragičnim dogodkom. Motiv napada na trojico še ni znan, policija pa naj bi do sedaj uspela izvedeti, da se je tragedija zgodila zaradi spopada dveh britanskih tolp, vzrok katerega pa naj bi bile droge. 

"Ko sem zjutraj prišel na delo, je bilo vse naokoli ogromno krvi. Vse skupaj se je zgodilo pred restavracijo s hitro prehrano, zato zagotovo obstajajo priče dogodka," izjavo zaposlenega v nočnem klubu navaja Mirror. "Potem ko je videl, kaj se je zgodilo njegovemu prijatelju, je moški priletel na stranišče," pa je za časopis Vecernji list povedala še ena od prič. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Medtem ko hrvaški policisti še vedno iščejo storilca, osebje britanske ambasade iz Zagreba nudi oporo družini umorjenega 26-letnega Britanca. Ves čas so tudi v stiku s hrvaško policijo in državnim tožilstvom.

V Novalji trenutno več tisoč Britancev

Prav te dni v Zrćah poteka festival Hideout, ki vsako leto privabi številne obiskovalce, tudi z Otoka. Prav zaradi obiska festivala elektronske glasbe je v Novalji trenutno 12.500 britanskih turistov, skupaj pa več kot 20.000 obiskovalcev. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Avgusta leta 2013 je bil v Zrćah ubit 62-letni učitelj športne vzgoje iz Zagreba. Našli so ga hudo ranjenega na plaži, čez nekaj dni pa je v bolnišnici umrl. Motiv za umor naj bi sicer izviral iz upniško-dolžniškega razmerja, storilca pa do danes niso našli.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou