Črna kronika

FOTO: Požar zanetila sveča ali cigaretni ogorek

Žalec, 05. 05. 2011 07.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekaj po polnoči je zagorelo na tržnici v Žalcu. Med gašenjem so gasilci naleteli na zoglenelo moško truplo, ki pa ga pristojni še niso identificirali. Vzrok požara bi lahko bila sveča ali cigaretni ogorki.

Ob 0.25 je zagorelo na delno pozidani tržnici na Savinjski cesti v Žalcu. Ogenj se je kljub hitri intervenciji gasilcev iz Žalca in Vrbja razširil na celoten kompleks pretežno lesenih objektov v velikosti okoli 50 X 50 metrov, tako da je ta pogorel do tal.

Pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Celje Aleš Slapnik je povedal, da so gasilci po približno dveh urah in pol gašenja požara v zgornjem delu enega od lesenih objektov tržnice naleteli na zoglenelo truplo.

Gre za moško truplo, ki je močno termično poškodovano, tako da identiteta pokojnega za zdaj še ni znana. "Zbiramo informacije, kdo naj bi bil ta moški in čakamo na izsledke sodne obdukcije. Gmotna škoda znaša okoli 50.000 evrov, po prvih ugotovitvah kaže, da je požar izbruhnil v prostoru, kjer se je nahajal ta moški, vzrok požara bi lahko bila sveča ali cigaretni ogorki," je dejal.

Pojasnil je, da so policisti v objektu žalske tržnice, ki je bil zadnje čase zapuščen, večkrat zalotili mlajše moške, ki so jih tudi legitimirali in jih poskušali ustaviti, vendar so se vedno znova vračali v objekte tržnice. Te objekte so uporabljali predvsem za prenočevanje, policisti so v objektih večkrat našli tudi igle za vbrizgavanje mamil in različne steklenice.

Po neuradnih informacijah je sicer požar več kot štiri ure gasilo 17 gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Žalec in Vrbje. Kot je pojasnil poveljnik PGD Žalec Miroslav Lovrek, je policija že končala ogled kraja požara, gasilci pa so tudi že pospravili svojo opremo in zaključili požarno stražo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3