Črna kronika

Na prehodu za pešce zbil 20-letnico. 32-letnica z nevarno vožnjo ogrožala pešce, pa tudi svoje otroke

Ljubljana/Novo mesto, 06. 03. 2017 13.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Brežiški policisti poročajo o nevarni vožnji 32-letnice, ki je ne le ogrozila vse ostale v prometu, ampak je ogrozila tudi lastne otroke, ki jih je imela v avtomobilu. Policisti poročajo tudi o nesrečah, v katerih so bili udeleženi pešci.

Z različnih policijskih uprav poročajo o nesrečah, v katerih so bili poškodovani pešci. Ljubljanski policisti obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila v soboto, 4. marca, nekaj po 13. uri na makadamski poti na Poti spomina in tovarištva na območju Fužin.

Ugotovili so, da je neznani kolesar vozil po poti iz smeri Chengdujske proti avtocesti in domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v pešca, ki je hodil po poti ob desnem robu. Po trčenju je kolesar odpeljal s kraja. Pešec se je v nesreči hudo telesno poškodoval. Vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o nesreči ali kolesarju, naprošamo da to sporočijo na interventno številko 113 ali na Policijsko postajo Ljubljana Moste 01/586 76 00.

V nesreči na Seidlovi cesti hudo poškodovana peška

O nesreči, v kateri se je hudo poškodovala peška, poročajo tudi s Policijske uprave Novo mesto. Nesreča se je zgodila v petek, 3. marca, na Seidlovi cesti v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je 36-letni voznik osebnega avtomobila pripeljal iz centra mesta in je na Seidlovi cesti trčil v 20-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Peško je odbilo na prednjo vetrobransko steklo in nato na vozišče, kjer je obležala. Hudo poškodovano peško so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Osumljenko nevarne vožnje bodo policisti ovadili

Prav tako v petek so brežiški policisti med kontrolo prometa v kraju Mihalovec so ustavljali voznico osebnega avtomobila. Ko je kršiteljica opazila policiste, je pospešila hitrost, na regionalni cesti je zapeljala na nasprotno smerno vozišče, ogrozila pešca, ki je prečkal cesto, zavila na lokalno cesto in nadaljevala z nevarno vožnjo po sredini vozišča.

Policisti so zapeljali za njo, vendar ni upoštevala svetlobnih in zvočnih signalov. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubila oblast nad vozilom in trčila v ograjo ob stanovanjski hiši. Policisti so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozila pa je neregistriran avtomobil. Preizkus alkoholiziranosti je odklonila, so navedli na Policijski upravi Novo mesto.

Kršiteljica je z nevarno vožnjo ogrozila tudi tri otroke, ki jih je prevažala v vozilu in niso bili zaščiteni z ustreznim zadrževalnim sistemom. Policisti so poskrbeli za varstvo otrok, ki so jih prevzeli delavci centra za socialno delo. 32-letni osumljenki kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu so odvzeli prostost in jo pridržali. S kazensko ovadbo so jo v nedeljo privedli k preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju za osumljenko odredila hišni pripor.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

oježeš
08. 03. 2017 21.03
Pešci morajo po cesti, kjer ni pločnikov hoditi po levi strani cestišča. S tem se včasih lahko izognejo prometni nesreči, če opazujejo tudi promet, ki vozi proti njim. Če ti nekdo pripelje za hrbtom nimaš šans uiti nesreči, ker sploh ne veš kaj se za teboj dogaja.
Ramzess
06. 03. 2017 17.54
+0
Ojej kar trije otroci, ko opravi s policijo, jo čaka še bitka z CSD, z možem oz. očetom otrok vred. To sploh ni šala, kot bi morda kdo misli, znajo precej zaplesti zadeve.
Tanek_led
06. 03. 2017 16.29
+0
Kolesar z neprilagojeno hitrostjo?
mackon08
06. 03. 2017 15.32
+14
Kako je lahko pravilno prečkala cesto, bedarija brez primere. Jaz tudi prečkam cesto vendar, ko se avtomobil ustavi nič prej. Kokoši brez glave pa preko ceste, glavno da je narisan prehod.
oježeš
08. 03. 2017 21.07
+1
Vsak mora sam paziti na sebe. Tudi na prehodu, kjer naj bi imel pešec prednost. Ampak kaj komu koristi, če mu na nagrobnem kamnu piše "Imel je prednost!"
bodi
06. 03. 2017 15.05
+22
pešci se počutijo kot da so vitezi in jim je čisto malo mar ko enkrat stopi na prehod brez, da bi se prepričal ,če lahko prečka cesto lepo bi bilo ,da bi se ti udeleženci enkrat udeležili varne vožnje na vranskem koliko poti narediš ,da se ustaviš ne da bi povzročil nesrečo. Mislim, da bi marsi kdo spremenil mišljenje o tem kaj je nekdo dolžan narediti za njegovo varnost. ŽIVLJENJE JE ENO SAMO zato bodite previdni nič ti ne pomaga ko te zaradi prepričanja kdo ima prednost nekdo zbije
zombie_killer
06. 03. 2017 14.37
+6
regrat29
06. 03. 2017 16.44
+4