Črna kronika

Hiša v kraju Draga pri Šentrupertu skoraj v celoti zgorela

Vrhnika, 16. 10. 2012 07.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Vrhniki je zagorelo olje, ki je bilo na štedilniku. Z ognjenimi zublji so se borili tudi pri Laškem in v Dragi pri Šentrupertu. Tam je 76-letna ženska ob menjavi plinske jeklenke z odprtim ognjem ob varnostnem ventilu preizkušala uhajanje plina.

Na Grilčevem griču na Vrhniki je sinoči okoli 22. ure zagorelo v kuhinji. Požar se je hitro razširil v dnevno sobo in na ostrešje, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Posredovali so gasilci PGD Vrhnika in Verd, ki so požar hitro omejili in pogasili. Približno 25 kvadratnih metrov ožgane strešne konstrukcije in izolacije pa so razkrili in zasilno prekrili s ponjavami.

Stanovalec se je v požaru opekel in nadihal dima, zato so ga reševalci prepeljali v ljubljanski klinični center, so še zapisali na upravi. In vzrok požara? Kot so pojasnili na upravi, je bil vzrok požara olje, ki je zagorelo na štedilniku.

Gorelo je tudi v hiši pri Laškem

V Strmci na območju Policijske postaje Laško je včeraj dopoldne zagorelo v stanovanjski hiši. V požaru, ki je izbruhnil zaradi kratkega stika pri elektriki, je nastalo za dobrih 45.000 evrov škode, so sporočili s Policijske uprave Celje.

V požaru nastalo 120.000 evrov škode

Včeraj so bili nekaj pred 13. uro policisti obveščeni, da gori stanovanjska hiša v kraju Draga pri Šentrupertu. Kljub intervenciji gasilcev je hiša skoraj v celoti zgorela, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. 

Po prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah policistov in kriminalistov je 76-letna ženska ob menjavi plinske jeklenke z odprtim ognjem ob varnostnem ventilu preizkušala uhajanje plina. Po vžigu se je ogenj razširil na večji del stanovanjske hiše. Ženski je uspelo pravočasno zapustiti goreče prostore, škode pa naj bi bilo za okoli 120.000 evrov.

Pozno popoldne je zagorelo tudi v prostorih stanovanjske hiše v Šmarjeti. Po prvih ugotovitvah je zagorelo olje v ponvi na štedilniku. V požaru ni bil nihče poškodovan. Ogenj je v kuhinji povzročil za okoli 3.000 evrov škode, so zapisali na PU Novo mesto.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
16. 10. 2012 17.58
+4
Dimnikarju moramo plačevati vsi, če nam očisti dimnik ali ne. Da bi se pa zaradi njih kaj razmere poboljšale pa ne, še poslabšale so se. Kar poglejte statistiko požarov in zadušitev zaradi požarov ali plina. Ko se vzpostavi monopol, potem imajo samo en cilj, kako čim manj delat in čim bolj ožemat stranke.
JosipBrozDrugi
16. 10. 2012 11.57
+12
žalostno je, da obstajajo takšni, ki preizkušajo tesnost plinske napeljave z odprtim plamenom...
JezekTekaTEka49
16. 10. 2012 11.08
-8
Akumulatorje so odklopili, pa to ...