Črna kronika

VIDEO: Avtobusu odpovedale zavore, nato je zgrmel v prepad

Brasilija, 15. 03. 2015 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nesreči na jugu Brazilije, ko je turistični avtobus zapeljal z avtoceste in padel v z gozdom poraščeno globel, je umrlo najmanj 54 ljudi. Nesreča se je zgodila, ko je voznik izgubil oblast nad vozilom in so odpovedale zavore.

Vzrok nesreče naj bi bile okvarjene zavore.
Vzrok nesreče naj bi bile okvarjene zavore. FOTO: Reuters Video
V brazilski državi Santa Catarina je turistični avtobus zletel z avtoceste. V nesreči je umrlo najmanj 54 oseb, med njimi tudi osem otrok in šofer avtobusa.

Avtobus, ki je bil na poti iz sosednje države Parana je tik pred mestom Joinville na ovinku izgubil kontrolo in zgrmel 400 metrov globoko v prepad in končal na boku, ujet v gosto rastje.

Po podatkih policije je voznik avtobusa izgubil oblast nad vozilom na ovinku, potem ko so odpovedale zavore. V času nesreče so sicer bili vremenski pogoji dobri, tudi cesta je na tem delu v dobrem stanju.

Reševalci v težkih razmerah skušajo najti preživele, a po navedbah policije je upanja malo. "Ljudje so na vzpetini in tudi ujeti v avtobusu, a možnosti, da bi še našli preživele, so zelo majhne," je povedal predstavnik policije Nelson Coelho.

Reševalci so iz uničenega avtobusa sicer uspeli rešiti in odpeljati v bolnišnico deset oseb.

Deset oseb so uspeli rešiti iz avtobusa in jih prepreljati v bolnišnico.
Deset oseb so uspeli rešiti iz avtobusa in jih prepreljati v bolnišnico. FOTO: Reuters Video

Po prvih podatkih je avtobus prevažal turiste, a policija te informacije še ni potrdila. Po podatkih oblasti bi moralo biti na avtobusu sicer samo 50 ljudi, a jih je bilo očitno več.

Avtobus je sicer strmoglavil blizu priljubljene turistične razgledne točke v gorah Dona Francisca. Turiste je peljal med krajema Uniao da Vitoria in Guaratuba na obali Santa Catarina.

Na tej vijugasti avtocesti so po poročanju lokalnih medijev nesreče pogoste. V zadnjih petih letih je zahtevala 66 življenj.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
15. 03. 2015 22.34
-1
Volan tudi, da je kar ravno peljal.
Mladen sir
15. 03. 2015 19.35
-4
Kaj niste 24 ur napisali za Italijo za nesrečo avtobusa pred Slo mejo.Ko jih je Slo policija preusmerila na drugo cesto in so šli v prepad.
Ramzess
15. 03. 2015 22.36
+0
O čem ti to, resno, ... potem so (bili) dotični policaji v težavah, saj so soodgovorni.
Rafael Bezovšek
15. 03. 2015 11.43
+7
Ja,huda tragedija teh nedolžnih ljudi in seveda tudi voznikov,ki,tako v poročilu,nista bila nič kriva-odpovedale so zavore...Kar pa se tiče Brazilskih voznih parkov,seveda so tudi izjeme,pa lahko povem in rečem samo to_ŠE DOLGO BODO SLOVENSKI AUTOPREVOZNIKI LAHKO SAMO SANJALI TAKŠNE HUDE AUTOBUSNE AUTOPARKE,KOT JIH IMAJO V BRAZILIJI,ARGENTINI,ČILU IN VENEZUELI...To vam govorim iz dejstva,ker sem velik autobusni fan in spremljam autobusne vozne parke in kompanije iz celega sveta...Pa čeprav to iso Mercedesi,Mani,Setre,Neoplani in drugi,pa so znamke,kot so Marcopolo,Modase,Busscari,Caio,Agrale,Comil in ostali izredno dobri in popularni modeli busev,ki pa so izpeljanke naših,Evropskih madelov zgoraj omenjenih autobusnih proizvajalcev...SICER PA JA,VELIKA TRAGEDIJA,TAKO ZA DOMAČE OD PONESREČENIH,KAKOR TUDI ZA FIRMO TEGA BUSA!
Ramzess
15. 03. 2015 11.38
+0
V takih krajih še nikdar ni bilo malo žrtev, ...
Burt
15. 03. 2015 09.38
+9
Vladi tak dol visi za te ljudi.
Mladen sir
15. 03. 2015 09.29
+2
To kako stari avtobusi vozijo in to skoraj polni ne pa pri nam prazni vozijo po cestah ali pa novi stojijo ,ki rjavijo pred nekdanjim Tamoom,jim nemi raje jih prodali.
ZelenGrm
15. 03. 2015 08.58
+11
krut način smrti