Črna kronika

22-letnica v Šiški do smrti zabodla partnerja, v preteklosti v Španiji poskušala ubiti tudi bivšega

Ljubljana, 24. 02. 2017 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski policisti so na začetku februarja obravnavali dogodek, v katerem naj bi se samopoškodoval mlajši moški. V preiskavi se je izkazalo, da je šlo pravzaprav za uboj, ki ga je izvršila 22-letnica. Ta naj bi že pred dvema letoma v Španiji poskušala ubiti svojega takratnega partnerja, tudi Slovenca.

Policisti PU Ljubljana so bili v začetku februarja obveščeni o dogodku v Ljubljani, v katerem je bila poškodovana oseba, ki je kasneje v bolnišnici umrla.

Preiskovalci so ugotovili, da je bila smrt posledica kaznivega dejanja. Policija po besedah Maje Ciperle Adlešič, tiskovne predstavnice PU Ljubljana, dejanje sedaj obravnava kot uboj.

Valter Zrinski, višji kriminalistični inšpektor, Vodja oddelka za splošno kriminaliteto v SKP PU Ljubljana, je na tiskovni konferenci pojasnil podrobnosti dogodka. Povedal je, da so 4. februarja okoli 20. ure zvečer policisti dobili prijavo, da se je z nožem samopoškodoval 30-letni moški. Zabodel naj bi se v prsni koš. Na kraju so posredovali policisti PP Šiška, je dejal Zrinski, primer pa nato predali kriminalistom. Odrejena je bila sodna obdukcija, s katero so potrdili uboj. 

Policija je skozi preiskavo odkrila, da je šlo za uboj.
Policija je skozi preiskavo odkrila, da je šlo za uboj. FOTO: Blaž Garbajs

Ugotovili so, da je bil 30-letnik v družbi s prijatelji, kamor ga je prišlo z vozilom iskat njegovo dekle. Odpeljala sta se domov, kjer je med njima prišlo do spora, nato pa ga je 22-letnica z večjim kuhinjskim nožem zabodla v prsni koš. Zaradi izkrvavitve je moški kasneje umrl.

Osumljenka je takoj zatem poklicala na številko 112 in prijavila, da se je izvenzakonski partner poškodoval sam. A policisti so v preiskavi zbrali dovolj dokazov, da je uboj izvršila osumljenka. Dekle se je v preiskavi branilo z molkom, po dejanju so jo hospitalizirali, trenutno pa je v priporu. Po besedah Zrinskega, se policija nagiba k temu, da je bil motiv za dejanje maščevanje.

Pestra preteklost - poskus uboja v Španiji

22-letnica je že v preteklosti poskušala ubiti nekdanjega partnerja, tudi Slovenca. Oba sta poleti junija 2015 delala v Španiji, tam se je dogodek tudi zgodil. Mladenka je nekdanjega partnerja zabodla v vrat, a se je moški, ki je bil takrat star 27 let, uspel pravočasno ubraniti napada, tako da hujših posledic ni imel. Osumljenka je bila nato zaprta v zdravstveni ustanovi. Slovenski policisti ta primer obravnavajo kot poskus uboja in v preiskavi sodelujejo s španskimi kolegi. 

Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen od pet do 15 let. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1