Največji rop v Sloveniji ostaja uganka

Mineva pet let, odkar so neznanci vdrli v sefe banke SKB, onesposobili varnostnike in izpraznili 427 sefov. Okoliščine filmskega ropa ostajajo nejasne, policisti še vedno niso aretirali zločincev.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Vhod v SKB banko

(Foto: POP TV)

Mineva že pet let od največjega ropa v zgodovini Slovenije. Roparji so na današnji dan leta 2005 kar sedem ur praznili in izpraznili več kot 427 sefov banke SKB. Storilcev še vedno niso dobili, videti pa je, da je za njimi izginila vsakršna sled.

Iz banke SKB so pred tremi leti sporočili, da jim je po ropu uspelo razrešiti 93 odstotkov primerov. Pri čemer je bil z najemniki sefov sklenjen dogovor in izplačana dokazana materialna škoda.

Ozadje velikega ropa

Fotorobot osumljenca ropa SKB banke

Fotorobot osumljenca ropa banke SKB (Foto: PU Ljubljana)

Rop se je zgodil v noči na 1. november leta 2005,  policija pa je bila o dogodku obveščena šele v torek ob 6.15. Trije neznanci so okoli 23. ure vstopili v trezor banke SKB. To so storili po protokolu, ki velja za komitente banke, kar pomeni, da so svoj prihod v banki najavili in v varnostni sistem odtipkali zahtevani kodi, zato sta bila varnostnika prepričana, da so komitenti banke.

Varnostnika so nato napadli in ju zvezali, zatem pa so se lotili odpiranja sefov. To so počeli vse do 6. ure zjutraj, nato pa so z vsebino sefov pobegnili neznano kam.

Vse kaže, da so bili roparji dobro obveščeni ter so imeli točne informacije, kje se nahajajo vozila, koliko oseb varuje določene objekte, in kar je najpomembnejše, koliko je denarja.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 201
puffdaddy 03.11.2010 09:57:28
zakaj ne pokličejo tistega žutega Horatio Caina iz CSI Miami!?! bi pomagal ziher!
Več komentarjev