Črna kronika

FOTO in VIDEO: Najprej so se stepli, nato je 32-letnik pobegnil na bližnji servis, kjer ga je eden od pretepačev povozil

Novo mesto, 16. 12. 2015 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Novem mestu se je zgodil nasilen obračun. Tri osebe so se najprej steple, nato pa je 32-letnik pobegnil na bližnji bencinski servis, kjer ga je voznik osebnega vozila namerno povozil. Moški je poškodbam podlegel, policija pa je kmalu za tem pridržala dve osebi.

Sinoči se je voznik osebnega vozila na bencinskem servisu v Novem mestu namerno zaletel v moškega. 32-letni moški je utrpel zelo hude poškodbe in je ponoči v ljubljanski bolnišnici umrl. 

32-letnika je storilec zbil z avtom in pobegnil.
32-letnika je storilec zbil z avtom in pobegnil. FOTO: Dolenjskanews

Predstavnica novomeške policijske uprave je sporočila, da je bila PU Novo mesto sinoči, nekaj pred 20. uro, obveščena, o pretepu na parkirnem prostoru prodajalne v Novem mestu, prav tako naj bi nekdo povozil moškega. Na kraj so bili napoteni novomeški policisti in kriminalisti, ki so začeli preiskavo. Reševalci so hudo poškodovanega 32-letnega moškega odpeljali v novomeško bolnišnico, nato pa v ljubljanski klinični center, kjer je zaradi hudih poškodb umrl.

Policisti so storilca in še enega osumljenca že pridržali.
Policisti so storilca in še enega osumljenca že pridržali. FOTO: Dolenjskanews

Po prvih zbranih obvestilih policistov in kriminalistov naj bi se na parkirnem prostoru pred prodajalno tri osebe, ki so se poznale in so bile v sporu, steple. Eden izmed udeležencev naj bi s kraja zbežal na bližnji bencinski servis, drugi udeleženec pa naj bi za njim zapeljal z osebnim avtomobilom, pred vhodom v objekt vanj trčil z vozilom in pobegnil s kraja.

Vozilo, s katerim se je napadalec zaletel v 32-letnika.
Vozilo, s katerim se je napadalec zaletel v 32-letnika. FOTO: Dolenjskanews

Policisti so v eni izmed stanovanjskih hiš v Novem mestu pobeglega mladoletnega moškega izsledili, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Kasneje so izsledili in prijeli tudi 34-letnega osumljenca.

Policisti so o dogodku obvestili preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko, danes pa nadaljujejo preiskavo in ugotavljanje vseh okoliščin, zato podrobnosti v tem trenutku še niso znane. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Policija vse, ki kar koli vedo o tem dogodku oziroma so ga videli, prosi, da informacije sporočijo na številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3