Črna kronika

Nasilje v družini: 48-letnika odpeljala Policija, med prevozom umrl

Slovenj Gradec, 22. 03. 2024 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policisti so zaradi nasilja v družini intervenirali na Koroškem, a so zaradi slabega psihičnega stanja osumljenega zaprosili za pomoč zdravnico in reševalce, ki so prihiteli na kraj. Moškemu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstvenem domu, a je med prevozom tja z intervencijskim vozilom Policije umrl.

S PU Celje so sporočili, da so sinoči policisti intervenirali zaradi nasilja v družini na Koroškem, kjer so zaradi slabega psihičnega stanja osumljenega za prisotnost zaprosili zdravnico in reševalce, ki so prihiteli na kraj. Ob interveniranju je osumljeni napadel policiste in jih poškropil s solzivcem, nato pa je skozi odprto strešno okno skočil na streho stanovanjske hiše. Po dalj časa trajajočem prigovarjanju se je vrnil v hišo, kjer so ga policisti prijeli in vklenili s sredstvi za vezanje in vklepanje, hkrati pa so mu zdravnica in reševalci zaradi slabega psihičnega stanja nudili pomoč.

Generalni direktor Policije bo imenoval komisijo, ki bo preverila uporabo policijskih pooblastil.
Generalni direktor Policije bo imenoval komisijo, ki bo preverila uporabo policijskih pooblastil. FOTO: Luka Kotnik

Med prevozom z intervencijskim vozilom Policije na strokovni pregled v zdravstveni dom je osumljeni naenkrat izgubil zavest. Kljub takojšnjemu oživljanju, ki so ga izvajali tako policisti kot zdravstveno osebje, je 48-letni osumljenec umrl.

Ogled kraja dogodka so v prisotnosti državne tožilke in preiskovalne sodnice opravili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo, s katero bo ugotovljen vzrok smrti, so še sporočili s PU Celje. Prav tako bo generalni direktor Policije imenoval komisijo, ki bo preverila uporabo policijskih pooblastil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3