Črna kronika

Ne ponarejeni milijoni, na letalu je bil nahrbtnik z nekaj manj kot 10.000 evrov in dokumenti

Nova Gorica, 19. 07. 2016 09.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zgodbe o denarju na letalu, ki je strmoglavilo nad Predmejo, naj bi bile neresnične. V repu letala naj bi odkrili nahrbtnik, ne kovček. V njem naj bi bili dokumenti in nekaj manj kot 10.000 evrov. Denar naj ne bi bil ponarejen. So pa policisti iz najdene dokumentacije ugotovili, da naj bi bil poslovnež v sosednji Italiji domnevno oškodovan za večjo vsoto denarja.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Milijonov v letalu ni bilo
    01:02
    Iz SVETA: Milijonov v letalu ni bilo
  • Iz 24UR: Še vedno veliko skrivnosti glede nesreče letala
    02:36
    Iz 24UR: Še vedno veliko skrivnosti glede nesreče letala

Današnje Primorske novice navajajo neuradne, a zanesljive informacije, da na letalu, ki je strmoglavilo nad Predmejo, ni bilo kovčka z milijoni evrov.

Zgodba o kovčku z denarjem, ki naj bi bil v lasti pokojnega nemškega računalniškega milijonarja Thomasa Wagnerja, je torej močno prenapihnjena. "V repu letala, ki je ostal cel in ni zgorel, so ob ogledu nesreče našli nahrbtnik, v katerem so bili dokumenti in dejansko tudi denar. A ne milijoni, temveč vsota, manjša od 10.000 evrov," poročajo Primorske novice, ki dodajajo, da so izvedeli, da podatek, da naj bi bil denar ponarejen, prav tako ne drži.

Wagner je bil v Benetkah najverjetneje zaradi poslovnega sestanka, tam je bil v družbi poslovnega partnerja. Podjetje je imelo finančne težave, zdaj pa je že dobilo prisilnega upravitelja.

Kaj pravijo policisti?

Zakaj je pretekli četrtek letalo strmoglavilo, uradno še ni znano, saj preiskava še poteka. Ostanki letala so v prostorih brniškega letališča, kjer strokovnjaki službe za preiskovanje letalskih nesreč ministrstva za infrastrukturo opravljajo nadaljnje preiskave, da bi ugotovili natančen vzrok strmoglavljenja omenjenega letala.

Na podlagi dobljenih osebnih predmetov in osebnih dokumentov ter izmenjavi podatkov s tujimi varnostnimi organi lahko slovenski preiskovalci le sklepajo, da sta bila v omenjenem letalu najverjetneje 38-letni in 73-letni moški (pilot), prav tako pa se ugotavlja še identiteta preostalih dveh oseb. Po prvih ugotovitvah kaže, da je šlo za let poslovne narave, pravijo policisti in dodajajo, da bo identiteta mrtvih uradno potrjena, ko bodo na Inštitutu za sodno medicino prejeli biološke (primerjalne) materiale svojcev domnevno pokojnih.

Policija potrdila: Kovčka ni bilo, iz dokumentacije razvidno, da je bil 38-letnik v sosednji Italiji domnevno oškodovan za večjo vsoto denarja

"Glede na številna ugibanja v tujih in slovenskih medijih  o kovčku z denarjem v strmoglavljenem letalu lahko v tej fazi preiskave potrdimo, da na kraju tragične nesreče ni bil najden tak kovček. Na kraju nesreče je bilo najdena gotovina (10.000 švicarskih frankov) in razna dokumentacija, iz katere je mogoče razbrati, da je bil 38-letnik pred nesrečo v sosednji Italiji domnevno oškodovan za večjo vsoto denarja. V zvezi s tem lahko še povemo, da intenzivno sodelujemo pri izmenjavi podatkov tako z italijanskimi, kakor tudi nemškimi varnostnimi organi," je še za 24ur.com odgovoril tiskovni predstavnik novogoriških policistov Dean Božnik

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3